Met deze tips richt je een kleiner huis gezellig en liefdevol in

Met deze tips richt je een kleiner huis gezellig en liefdevol in

Wil je een kleine ruimte stijlvol en toch efficiënt inrichten? Interieurtrends zijn er niet alleen voor grote gezinshuizen, er zijn ook heel wat handige tips die je kunt toepassen waardoor je helemaal niets mist in een compact appartement of misschien zelfs een tiny house! Zelf droom ik niet van groot, groter, grootst maar van warm, sfeervol en licht. Van natuurlijke materialen en tinten en een ruimte die je vult moet liefde en aandacht. Dat maakt een huis in mijn ogen echt tot een thuis. Ik kan erg genieten van een heerlijke omgeving, waarbij ik het buitenleven graag betrek. Daar beleef ik graag; de tuin is mijn happy place. Maar dat is niet elk seizoen haalbaar, daarom kan ik ook erg genieten van sfeervolle ruimtes in huis waar je de natuurlijke elementen terug kunt vinden. Ik deel graag interieurtips hoe je een kleiner huis gezellig en warm in kunt richten.

Licht en ruimtelijk

Een massief meubel kan ontzettend stijlvol zijn, maar in een kleine ruimte wordt het er al snel veel te vol van. Kies liever meubels die ruimtelijk zijn en fijn in ontwerp, zoals een open kast. Ook een hangend tv meubel kun je goed plaatsen, doordat het meubel niet op de grond staat geeft het een ruimtelijker gevoel, en het staat ook nog eens heel stijlvol. Wij hebben ervoor gekozen om het meubel te decoreren met enkele eyecatchers zoals een mooie lamp, kaarsjes en een fotolijst.

Ook de kleur in huis doet alles voor een ruimte. Zo zal een lichte kamer veel groter voelen dan een kamer waar alle muren donker zijn. Wij hebben gekozen om veel ruimtes te voorzien van een zandkleur en de kamers verder te stijlen met natuurlijke materialen en bruintinten. Met aardekleuren creëer je ruimte en meer licht. Gezien ik van het buitenleven hou, geniet ik tijdens de koudere seizoenen extra van mooie vazen en een bloemetje.

2-in-1 en de hoogte in

Waar 2-in-1 oplossingen niet altijd de beste keuze zijn omdat er altijd één van de twee minder goed werkt, kan het wat betreft meubels toch wel handig zijn. Wanneer je verschillende meubels samen kunt voegen, bespaar je heel wat ruimte. Denk bijvoorbeeld aan opbergruimte onder de bank, of een tafel die je uit kunt klappen. Ook opbergruimte in de hoogte is een goede tactiek. Zo gebruik je minder oppervlak en kun je net zo goed wat spullen kwijt als je relatief weinig ruimte tot je beschikking hebt. De kamer van Simon is bijvoorbeeld wat compacter en we hebben ervoor gekozen om zijn kledingkast tot aan het plafond te laten doorlopen voor extra opbergruimte.

Koken en eten

Hang je graag de chef uit, moet je waarschijnlijk niet denken aan een keuken waarin je nauwelijks twee dingen tegelijk kunt doen, of geen ruimte hebt om verschillende gerechten tegelijkertijd te bereiden. Toch is een mini keuken zo gek nog niet. Zeker, er is minder ruimte, maar een mini keuken is er speciaal op ingericht in een kleine ruimte geplaatst te worden. Zo heb je ook minder ruimte om servies een kookgerei rond te laten slingeren en past er precies wat je nodig hebt. Het minimaliseren is dan ook een must, maar het is ideaal in een kleinere omgeving. En heel eerlijk; meer heb je eigenlijk niet nodig om lekkere en gezonde gerechten op tafel te zetten.

Heel belangrijk: niet te veel spullen

Als je er eens goed over nadenkt, heb je helemaal niet veel nodig om in een fijn huis te wonen. Heb je een kleine ruimte, dan heb je automatisch minder troep. Heel fijn, want een vol huis brengt ook wat onrust met zich mee en zorgt voor meer prikkels. Zorg ervoor dat jouw woning altijd lekker opgeruimd is, en je hebt helemaal geen last van de hoeveelheid woonruimte die je (niet altijd) hebt. Wil je opruimen en behouden waar je blij van wordt? Ontdek de kracht van Marie Kondo, zij zorgde dat bij mij de knop om is gegaan en ik zelfs plezier kreeg in het ontspullen.

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Geef een antwoord

CommentLuv badge