Makkelijke planten om in leven te houden (weinig onderhoud)

Makkelijke planten om in leven te houden (weinig onderhoud)

Monstera_Deliciosa_DagmarValerieGeen held met planten, maar zou je wel meer groen in huis willen? Deze planten zijn makkelijk te onderhouden, waardoor het hebben van groene vingers overbodig is geworden. De kamerplanten zijn makkelijk qua verzorging; geef ze regelmatig water en zet de plant op de juiste plek en het genieten kan beginnen. Ik heb een selectie gemaakt van planten met een hoge overlevingsfactor, lees en kijk je mee? Deze planten kan jij in leven houden, go for it!  

Heb je ooit gehoord van de Zamioculcas? Dit is een zeer populaire kamerplant die eenvoudig is in de onderhoud, daarom bespreek ik deze ook graag in dit artikel om je alvast op ideeën te brengen. Een sierlijke grote pot staat extra mooi bij deze beauty. Deze plant komt oorspronkelijk uit Zanzibar, Kenia en Madagaskar. Geweldig toch zo’n wereldreiziger in huis? Deze plant verbruikt niet veel water, om de week water geven is voldoende. Draai de Zamioculcas regelmatig zodat hij gelijkmatig blijft groeien en je een blije plant in huis hebt. Appeltje eitje toch?

De Yucca ken je misschien al wel, dit is een plant met langwerpige groene bladeren die uit een stammetje groeien of direct uit de grond. Ze staan in menig woonkamer op een prominente plek of om een hoekje op te vullen. Het is een stoere plant én hij is ook nog eens makkelijk te verzorgen, wat willen we nog meer? Een aantal weken vergeten water te geven? Ook dan overleeft de Yucca, maar geef hem na zo’n ‘situatie’ wel even extra liefde.

Aloë Vera is een vetplant die bekend staat om de helende werking. Daarom wordt de plant ook in zoveel beauty producten verwerkt. Aloë Vera is ook erg gezellig als huisplant, zet je ‘Vera’ op een zonnig plekje dan straalt ze terug. Een keertje per week water geven en je maakt haar intens gelukkig. Enjoy!

De populaire Pilea Peperomioides mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Ik schreef er al eerder over – klik hier voor het artikel hoe je de Pilea Pannenkoekenplant moet verzorgen en stekken – maar de pannenkoekenplant is mateloos populair. De naam dankt deze plant aan de pannenkoekvormige blaadjes. Bovendien is het plantje extra leuk, omdat er gauw babyplantjes groeien waardoor het een perfect beginnersplantje is om de groene vingers bij te ‘kweken’. Kamerplanten klaar? Stekken maar!

Wat dacht je van de Monstera Deliciosa? De grote, groene gatenplant heeft een opvallende verschijning, maar hangt ook nog eens de ideale huisgenoot uit. Hij groeit lekker hard, zuivert de lucht én is makkelijk in de onderhoud. Wat wil een woonkamer nog meer?

Laten we dit mooie lijstje aan kamerplanten afsluiten met een prikkelbare variant. De cactus is een echte overlever in dit rijtje en als je al het bovenstaande écht laat afsterven (doe het niet!) dan kan ik je de cactus nog altijd aanbevelen.  Geef je de cactus een keer per maand water? Prima! Zet hem in een vergeten hoekje en hij heeft het nog steeds naar z’n zin. De cactus heeft eenmaal weinig verzorging nodig en is daarmee de winnaar van dit rijtje wat overlevingsskills betreft.

Welke planten heb jij in de kamer staan? Heb je een beetje groene vingers?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 5 reacties.

 1. Anna

  Ik vind planten zó fijn voor in huis! Ik ben nu bezig met het voorbereiden van mijn zonnebloemen. Eerst een paar weken binnen en als ze straks groot genoeg zijn (en het niet meer vriest) hoppa naar buiten! Ik vind het zó leuk om te zien hoe ze groeien. Ik heb zelf redelijk groene vingers, maar de monstera deliciosa vind ik ook prachtig! Liefs
  Anna onlangs geplaatst…Let’s talk about Grey’s AnatomyMy Profile

 2. Jantine

  Mijn man heeft het voor elkaar gekregen om een zamioculcas dood te krijgen. Hij kreeg hem van zijn vrienden toen hij net verhuisd was met een ‘zelfs jij krijgt die niet dood!’ Nou, dat werd een uitdaging, zodra we gingen samenwonen was er eigenlijk al niets meer van over behalve één klein sprietje en een paar stompjes :-P
  Jantine onlangs geplaatst…Gelezen | Dreams and Reason van Juliet ValcourtMy Profile

 3. Iris

  Pfff altijd als er ergens bij staat ‘makkelijk te onderhouden’ dan gaat er bij mij iets mis :’) Het verschilt ook echt per plant moet ik zeggen. Heb nu één calathea van Ikea die super sterk is terwijl die van het tuincentrum half gereanimeerd moet worden. Monstera is wel een hele mooie vind ik trouwens!

 4. Sophie

  Een Dieffenbachia vraagt ook maar weinig onderhoud: eens in de 2 weken een beetje water. We schrokken wel toen die voor het eerst van blad ging wisselen. Ik was echt bang dat die dood ging, maar het bleef bij 1 blad dat bruin werd en er ook heel netjes afviel. Na ruim een jaar staat de plant nog steeds mooi in de woonkamer!
  Sophie onlangs geplaatst…Goedgemutste Breicampagne: Schaatsmutsje hakenMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge