Blog

Make-overs van ons huis in 2021

badkamer dagmar valerie badritueel

Wat een jaar! In 2021 hebben we veel in en om het huis beleefd, waardoor we ervoor hebben gekozen om de ruimtes een upgrade te geven. Ik had helemaal niet door hoeveel we eigenlijk aan het huis hebben veranderd, totdat ik dit artikel schreef. Het verliep geleidelijk waardoor we het amper door hebben, maar daarom is het juist zo fijn om af en toe stil te staan bij wat er allemaal in een jaar tijd kan gebeuren. Een recap van onze make-overs in 2021!

De badkamerverbouwing

We begonnen het jaar met een flinke badkamerverbouwing. En dat vonden we intens, want we zaten in een lockdown zonder school/ opvang met twee jonge kinderen zonder badkamer. Bovendien hadden we de hele dag werkmannen over de vloer, kon Simon niet slapen door de herrie en was het huis een puinhoop. In plaats van 1,5 week duurde de verbouwing een maand, in de kamer van Lucas kwam een gigantisch gat en op de zolder lagen alle onderdelen die geplaatst werden, waardoor je daar ook niet kon werken. Jord had meetings in de woonkamer waar ik overdag voor de kids zorgde en er ‘s avonds werkte. Als ik eraan terug denk dan voel ik weer de onrust hoe we de dagen door moesten komen. De kamer van Lucas moest kort daarna ook opnieuw worden geschilderd. Als troost mocht hij een nieuwe look uitkiezen waar hij heel trots op was. We zijn ontzettend blij met de badkamer en hebben daar dagelijks plezier van. Het geeft zoveel rust en ontspanning om er te kunnen badderen en het voelt lekker fris. We zijn vooral erg blij met de regendouche, het ruime bad en de keuze van de kraan boven de wastafel. Het is een geweldige upgrade ten opzichte van onze vorige badkamer. Het kostte bloed, zweet en tranen maar het was het allemaal waard.

Make-over van onze woonkamer

Vervolgens gingen we aan de slag met de kamer van Lucas, hij koos voor een bruintint met straaljagersticker voor op de muur. Een echte jongenskamer met pilootelementen. Daarna kreeg onze woonkamer een andere uitstraling. Ik shopte in een tuincentrum met Anne een prachtige kandelaar waar ik zó blij mee was, dat ik deze als inspiratie gebruikte voor de make-over van de begane grond. Anne deelde hele toffe interieurtips waardoor ik meteen zin had om deze ruimte aan te pakken. Het bleef niet bij deze kandelaar, want er kwam een nieuwe fauteuil, een andere lamp boven de eetkamer, een gigantische Strelitzia en we vonden nieuwe eetkamerstoelen die een mooie match vormden bij de uitstraling die we voor ogen hadden. We plaatsen een stijlvolle plank om de klassieke Besta een andere look te geven en we decoreerden de ruimte met bijpassende accessoires om het af te maken. Erg leuk om te ontdekken hoe je stijl kan veranderen!

Zonnepanelen, de hal en tuin

En hier is het niet bij gebleven, want in september werden de zonnepanelen op het dak geplaatst en vernieuwden we ook de hal. Deze gaven we een beach look met warme, natuurlijke tinten. Van een nieuwe tint op de muur tot nieuwe lamp en decoratie; het werd een geheel. De tuin werd verrijkt met extra aardbeienplanten, frambozenstruiken, bosbessenplanten en fruitbomen (+ 11 haha hoe dan?!) en het voelt heerlijk om hier elke dag even van te kunnen genieten. Alleen al het uitzicht op ons stukje groen is een feestje!

Wat een veranderingen in slechts een jaar tijd, terwijl we het gevoel hadden niet zoveel aan het huis te hebben gedaan. Het voelt als een cadeau om van het eindresultaat te mogen genieten.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.