Blog

Leuke projectjes in en rondom het huis

Het klusseizoen verklaren we voor geopend! Als het mooi weer is, heb ik de neiging om actief aan de slag te gaan met het opknappen en aanpassen van ruimtes in en rondom het huis. Zo heb ik vorig jaar op de warmste dag van 2020 de schuur geïmpregneerd en ik kan je adviseren niet hetzelfde te doen haha. Ik heb wel ontzettend veel plezier gehad, maar het was eigenlijk niet handig gezien de hitte. Er staan behoorlijk wat klusjes op mijn planning, maar daar neem ik dan ook de tijd voor. Het heeft geen haast, maar het is wel lekker als het erop zit. Lees je mee welke projecten we in en rondom het huis gaan realiseren?

Dit staat op ons kluslijstje

Allereerst hebben we inmiddels twee (!) jaar geleden de kozijnen laten vervangen en nieuwe ramen gekregen. Boven de ramen in de woonkamer hebben we panelen die we moeten schilderen in de juiste tint. Dit is echt een klusje die we maar voor ons uit blijven schuiven, maar je haalt er zoveel voldoening uit als het eenmaal is gedaan. Nu ik dit schrijf kunnen we elk moment de tussendeur van onze woonkamer verwachten. Die wordt vandaag geleverd en hangen we er graag in, want de oude is écht aan vervanging toe. Het plafond in de badkamer moet nog geschilderd worden en in het trapgat brengen we een tintje aan op de muur. Ook willen we het lampje van de schuur vervangen zodat het niet zo fel blijft schijnen. Een Led-lampje met gedimd licht zou ideaal zijn, waardoor de tuin wel verlicht is maar niet ’s nachts domineert. Over de tuin gesproken, het plaatsen van prikkabels staat ook héél hoog op mijn wensenlijstje. Zeker nu we veel in de tuin zijn en genieten van zomerse dagen. Je creëert er een warme en gezellige sfeer mee.

Mini make-overs per ruimte

Het vervangen van posters in de woonkamer, het verven van bepaalde muurtjes en het veranderen van de indeling op zolder; we hebben genoeg te doen. Een huis is nooit af, maar het voelt wel lekker om bezig te zijn om ruimtes te verbeteren. Zo hebben we recent een groen dak geplaatst op onze schuur en de badkamer verbouwd, maar ook de kamer van Lucas een make-over gegeven. Bovendien is het allemaal al goed en niet per se noodzakelijk, waardoor we vanuit rust en ruimte de aanpassingen kunnen doorvoeren.

Klusjes in de volkstuin

In de volkstuin is er ook genoeg te doen. Alleen al het bijhouden van het onkruid is een flinke taak, maar dat terzijde. Ik krijg er ook ontzettend veel energie van, waardoor het niet voelt als hard werken om op de tuin actief bezig te zijn. Ik wil er extra gras plaatsen in de mini fruitboomgaard en het tuinhuis opknappen, want die kan écht een likje verf gebruiken. Ook wil ik een beschermlaag aanbrengen, zodat het tuinhuisje nog een jaartje mee kan. Ik ga opbergruimte creëren in het huisje waardoor alles netjes opgeruimd kan worden en zou dan het klusseizoen over zijn?

Ik ben in een opruim- en klusmodus en verheug mij op het doorvoeren van de veranderingen. We zijn natuurlijk meer dan ooit in en om het huis, waardoor deze elementen meer opvallen. Nu kunnen we er wat aan doen en thuis een upgrade geven. Aan de slag!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.