Blog

Klusjes die we gaan oppakken in en rondom het huis

klussen peuter

In een tijd waarin we voornamelijk thuis zijn, knappen we – net als veel anderen – het huis op. Afgelopen najaar hadden we een grote verbouwing waardoor alle ramen, deuren en kozijnen werden vervangen. Nu is het tijd om de puntjes op de i te zetten en eindelijk de klusjes op te pakken die we steeds voor ons uit blijven schuiven. Ben je nieuwsgierig geworden welke klusjes dit zijn? Lees gerust even mee, alle tips om tot het beste resultaat te komen zijn hartstikke welkom. We worden met de dag handiger, maar echte klussers zijn we niet. Toch gaan we lekker aan de slag en leren we elke dag bij. Het voelt erg fijn om het huis te optimaliseren, we gaan aan het werk!

Samen worden we elke dag iets handiger

We vinden het hartstikke leuk om meer te leren hoe je klusjes goed aan kunt pakken. Op deze manier ontdekken we handige manieren om het wooncomfort te verbeteren. Ook Lucas klust graag met ons mee. Zijn gereedschapskist is erg belangrijk voor hem en hij vraagt dan ook dagelijks waaraan er vandaag geklust kan worden. Hij is behoorlijk handig met het gereedschap en heeft al bij veel meubels geholpen om het in elkaar te zetten. Omdat hij zo handig is, kwamen we in huis ook regelmatig losse schroefjes tegen… Door deze acties maakte ik mij toch een tikkeltje zorgen; als de schroefjes maar niet uit essentiële onderdelen kwamen. Gelukkig is er nog niemand gewond geraakt door bijvoorbeeld te gaan zitten op een stoel met ontbrekende schroeven, maar we controleren uit voorzorg dagelijks de meubelstukken haha. Hebben meer jongensmama’s hier ‘last’ van?  De klusjes die we op de agenda hebben staan, zijn puntjes in het huis en in de tuin. Voor de meeste acties hebben we een vouwladder nodig, dit zijn multifunctionele ladders die je overal voor in kunt zetten. Door de juiste tools te gebruiken, vliegen we door de klusjes heen! We zijn inmiddels al begonnen, want de buitenlamp bij de schuur hangt al. Deze is mede mogelijk gemaakt door Lucas die op de huishoudtrap onder toeziend oog van ons de onderdelen aanreikte aan Jord. Schattig om te zien hoe de twee mannen aan het klussen waren!

Klusjes in onze tuin, van schaduwdoek tot nieuwe voortuin

Zo gaan we een hor plaatsen bij de achterdeur en willen we een schaduwdoek in de achtertuin mogelijk maken. Voor de warme zomerdagen creëren we op deze manier voldoende schaduw om te ontspannen en te spelen met de kids. Ook zijn we aan het oriënteren voor een mooie loungeset, we kunnen niet wachten om deze in gebruik te nemen. De voortuin gaat op de schop, maar deze klus besteden we dit keer uit. Vijf jaar geleden gingen we zelf aan de slag met de voortuin (inclusief het maken van borders met opsluitbanden) en hoewel het er nog steeds prima uitziet, verheugen we ons op de upgrade voor een mooiere uitstraling.

Een likje verf en groen dak

Over de tuin gesproken, onze schuur krijgt een likje verf en we gaan kleurrijke vaste bloemen plaatsen zodat we er jaarlijks plezier door mogen ervaren. Met Lucas zaaien we elke lente zaadjes, maar het is ook erg leuk om wat vaste bloemplekken te behouden. Terugkomend op de schuur, we hebben een betonrand die wat treurig oogt. We hopen hier de juiste buitenverf voor te kunnen vinden zodat we een fris eindresultaat neerzetten. Om de schuur compleet te maken, zouden we graag een groen dak willen plaatsen met fijne plantjes erop. Ook dit heeft een positief effect voor de warmere dagen die komen.

Meer woonplezier door klusjes aan te pakken

In huis gaat er ook nog geklust worden. Zo gaan we de zolder voorzien van een mooie verftint op de muur en hangen we er een prachtige lamp op. En als deze klusjes gedaan zijn, zal het ons niet verbazen als er nieuwe to-do’s op ons lijstje verschijnen. Een huis is nooit af, dat blijkt. En dat vinden we helemaal niet erg, het is juist heerlijk om lekker bezig te blijven en het woonplezier te verbeteren waar mogelijk. Ook ontdekken we steeds beter onze stijl en wat bij ons gezin past, waardoor we de gewenste aanpassingen doorvoeren. We worden steeds iets handiger en zijn hartstikke blij dat onze geweldige buurman ons regelmatig ondersteunt en versterkt wanneer we onszelf weer eens over- en onderschatten haha.

Heb jij klusjes in huis die je steeds uitstelt en nu gaat aanpakken?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.