Blog

De voordelen van kleding stomen

stomer

De afgelopen tijd ben ik mij aan het oriënteren hoe ik mijn leven lichter, leuker en makkelijker kan maken. Na een intense periode kon ik alle energie goed gebruiken en keek ik naar mogelijkheden om mij in het dagelijkse wat te ontlasten. En dat is gelukt! Ik schreef er al een artikel over waarin ik vier huishoudelijke apparaten uitlicht die mijn leven (en dat van mijn gezin) een stuk aangenamer hebben gemaakt. De taken verlopen soepeler, kosten minder tijd en het resultaat is fantastisch. En dat is precies wat ik zocht! Een van die taken was het kreukvrij maken van kledingstukken, waarbij ik tegenwoordig hulp krijg van SteamOne. Ik vertel je graag waarom ik het ideaal vind om kleding te stomen. Lees je mee?

Strijken of stomen?

Laat ik beginnen met het feit dat kleding strijken niet mijn favoriete taak was. Al heeft het ook iets mindful om kreukels uit kleding te strijken… Met drie boys in huis blijft de strijkmand een flinke berg. Ik ben dol op bergen beklimmen, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar in Oostenrijk over de toppen wandelen dan bergen kleding verplaatsen. Toch ontkom ik er niet aan, want er is altijd genoeg te wassen en te strijken in huize Verhoeven. Ik kijk zelden tv, als ik dan toch strijk dan vind ik het heerlijk om een documentaire of een film te kijken. Genieten van inspiratie terwijl ik ondertussen het ene na het andere kledingstuk weg kan werken. De ideale combinatie als je het mij vraagt!

De ontdekking van de SteamOne

Maar na het strijken van de meest gedragen items, blijven onderin de mand altijd de kledingstukken over die Jordy en ik allebei lastig vinden om te strijken. Stofjes waar je extra voorzichtig mee moet zijn of overhemden die maar blijven kreukelen. En toen kwam daar de wonderbaarlijke ontdekking van de stomer voorzien van een waanzinnig luxe uitstraling. De SteamOne is echt een plaatje om te zien en de stomer is ook nog eens hartstikke compact. Het materiaal is prettig om vast te houden en het stomen kan direct beginnen. De SteamOne is snel, eenvoudig en geschikt voor elke stof. De bijbehorende video met uitleg is zo helder, dat je meteen enthousiast aan de slag wil. Eenmaal de ‘stoom’ te pakken, wil je nooit meer anders!

De voordelen van kleding stomen

Door je kleding te stomen, geniet je van frisse en kreukvrij items in je garderobe. Bovendien slijt je kleding minder snel en wordt het item nog beter gereinigd. De SteamOne rekent af met lichte kreukels en de opwarmtijd is kort. Daarnaast kan de stomer ook gebruikt worden voor het interieur; zeg maar dag tegen muffe geurtjes of vlekken op je bank! Ik draag regelmatig blazers en overhemden, maar ook jurkjes van uiteenlopende materialen. Extra fijn dat ik nu met de stomer altijd de items kreukvrij krijg. Zelfs in de ochtendspits is er ruimte om – door de korte opwarmtijd – mijn favoriete kledingstuk te stomen en te kunnen dragen. Een verademing!

‘Ingewikkelde’ items kunnen vaker met veel plezier gedragen worden, omdat het strijken ervan niet langer een issue is. Ook kun je kledingstukken in een handomdraai kreukvrij maken en snel opfrissen. De stomer is handzaam, bevat een luxe uitstraling en werkt efficiënt. Ik had niet gedacht dat juist de SteamOne zo’n positieve impact zou hebben op het dagelijkse.

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.