Blog

Interieurdecoratie voor de feestdagen en het najaar in ons huis

Is jouw woning al helemaal afgestemd op het najaar en de feestdagen? Heb je al gezellige decoratie en accessoires in huis geplaatst om de kamers extra aan te kleden? Liggen er warme dekentjes op de bank en staan er sfeervolle kaarsen die ’s avonds aangestoken kunnen worden? Wij moeten er nog aan beginnen, maar ik verheug mij er ontzettend op. Zo zijn we al even bij wat winkeltjes geweest om te kijken welke trends bij ons passen en we vonden het heerlijk om even wooninspiratie op te doen. Zo kwamen we tot de conclusie dat we graag een nieuw vloerkleed willen in de woonkamer en dat we ook wat aan onze verlichting moeten doen. De dagen worden korter en het wordt nu het wintertijd is ook nog eens eerder donker. Daarom vinden we het belangrijk om juist in deze periode hierover de knopen door te hakken. Hoe haal jij dit najaar de gezelligheid in huis?

Lichtpuntjes en warmte in huis

Aan cozy dekentjes in ons huis geen gebrek, ik vind het heerlijk om op de bank te liggen met een goed boek en dampende thee. Dan mag een dekentje (en kruik!) niet ontbreken! Omdat we een grote hoekbank hebben en ik er graag op lees, is het wel zo fijn om goed licht te hebben. Ik lees ook vaak vanaf mijn e-reader, maar er zijn ook genoeg fysieke boeken waar ik uren leesplezier door mag ervaren. Dan is het extra fijn om bijvoorbeeld een sfeervolle wandlamp van Lampen24.nl te plaatsen of een vloerlamp die we in de hoek kunnen zetten. Zo vang ik voldoende licht om mijn boek uit te kunnen lezen en staat de lamp er ook nog stijlvol bij. Dat de vloerlamp aansluit bij ons interieur is een must, daarom lijkt het mij mooi als de lamp bijvoorbeeld wit is met een houten poot. Gelukkig is het assortiment van Lampen24.nl lekker ruim, waardoor je er met elke woonsmaak goed kunt shoppen. Voor elk hoekje tref je in de shop een passende lamp die aansluit bij jouw woonwensen. Je wordt er door lichtpuntjes omringd! Je ziet in ons interieur veel natuurlijke elementen terugkomen en dat spreekt ons erg aan. Het lijkt mij ook erg mooi om zo’n kistje met houtblokken te plaatsen. Niet dat we een open haard hebben, maar het staat er zo gezellig!

Mooie kaarsen als interieurdecoratie

Toen we ons zoontje Lucas nog niet hadden, genoot ik van mooie kaarsen op de eettafel, op de salontafel en in de vensterbanken. Tegenwoordig is ons huis iets kindvriendelijker, waardoor veel kaarsen op ongrijpbare plekken staan. Als Lucas op bed ligt, vind ik het fijn om kaarsjes aan te steken en een zacht muziekje op de achtergrond te laten draaien. Mag Michael Bublé weer gezellig aan please?

Onze stijl met de feestdagen

Voor de feestdagen kiezen wij rustige en natuurlijke tinten uit. We houden van houten details, neutrale kleuren en op de natuur geïnspireerde prints. Die stijlvolle interieurdecoratie voor de feestdagen hoeven we gelukkig niet opnieuw aan te schaffen, maar halen we gerust weer van zolder. Ik moet nog even controleren of we qua kerstballen, mooie tafelloper, bestek en feestdagenaccessoires compleet zijn en anders vul ik het nog even aan met wat kleine, nieuwe elementen. Ook lijkt het mij mooi om wat kersttakken in huis te halen en die te versieren. Of zo’n mooie krans voor op de deur! Ja, ik kom al helemaal in de stemming!

Op welke manier haal jij graag het najaar en de feestdagen in huis? Geniet je ook zo van deze periode?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.