Blog

Hoe ziet mijn droomhuis eruit?

Kamerplanten kantoor

Mijn droomhuis, daar ga ik in dit artikel meer over vertellen. Over mijn dromen van vroeger en van nu die betrekking hebben op wonen. Mijn smaak is erg veranderd, net als mijn levensstijl en behoeftes. Ook zijn we van samenwonen naar een gezin gegaan waardoor ik andere wensen heb gekregen waar ons huis aan moet voldoen. Op de website van Cynthia las ik haar artikel over haar droomhuis en dit zette mij erg aan het denken. Het inspireerde mij om bewust te worden van wat ik heb en de belangrijke vraag waar mijn droomhuis aan moet voldoen. Nog belangrijker vind ik de vraag die erna komt: hoe kan ik de wensen die ik stel aan het droomhuis nú alvast in dit huis realiseren, zodat ons wooncomfort- en plezier wordt vergroot? Ik vertel je heel graag meer over mijn droomhuis in dit artikel, lees je gezellig mee? Ook ben ik heel erg nieuwsgierig geworden naar jouw droomhuis!

Zo ziet mijn droomhuis eruit

Mijn droomhuis begint bij de natuur. Een plek waar vogeltjes fluiten, fruitbomen staan en je bloemen, fruit en groente kunt plukken. Een oase van rust waar de natuur kan groeien en bloeien. Een heerlijke plek waar biodiversiteit centraal staat en waar we samen van mogen genieten. Op deze mooie plek staat het droomhuis, het hoeft niet groot te zijn. Een gezellige haard in de woonkamer lijkt mij heerlijk, net als veel natuurelementen in het interieur. Een grote eettafel waar we met dierbaren kunnen eten en spelletjes spelen is meer dan welkom in het droomhuis, net als een ligbad. Verder staan er niet veel spullen in huis, zijn de ramen groot en zie je sfeervolle planten staan. Het is er lekker warm, licht en cozy met dekentjes, kaarslicht en gezelligheid. Deze plek klinkt nu al magisch voor mij!

Waarom wachten als het ook nu kan?

Deze schets van mijn droomhuis zie ik helemaal voor mij, maar nog belangrijker: waarom wachten totdat ik er ooit in kan wonen terwijl we nu ook een heerlijk huis hebben? Ik ben daarom juist door deze vraag over hoe mijn droomhuis eruit ziet aan het denken gezet hoe ik de elementen die mij blij maken in onze woning kan verwerken. Zo pakten we grondig de tuin aan en heb ik er onder andere veel wilde bloemen geplaatst, fruitbomen en groente en fruit. Net als in mijn droomhuis. Daardoor zagen we de hele zomer uiteenlopende insecten van onze tuin genieten, hoorden we veel vogeltjes en was er veel leven in de brouwerij. Zo bijzonder om te zien dat dit meteen het effect was! Zelf vonden we de tuin ook fascinerend, omdat we steeds weer nieuwe hoekjes, kleuren, bloemen en eten mochten bewonderen. Lucas vond het geweldig om tomaten en aardbeien te plukken, maar ook om de bloemen en planten water te geven. De tuin was echt een feestje en we verheugen ons op de lente waarin we weer ruimte gaan maken voor nieuw leven.

Vergroot jouw woonplezier

Veel natuurlijke elementen zie je ook steeds meer terug in ons huis, net als warme verlichting en cozy dekentjes. Die zijn niet meer weg te denken bij ons haha. We krijgen dit najaar nieuwe grote ramen en ook daar zijn we erg blij mee. Zo creëren we steeds meer het huis van onze dromen op een toegankelijke manier, maar nog belangrijker: zonder te verhuizen. Met minder impact en zoveel meer woonplezier waar we allemaal van genieten. Daarom ook de mooie vraag voor jou; hoe ziet jouw droomhuis eruit? En welke elementen kan je nu al in jouw woning en/of interieur verwerken waardoor je er extra van kunt genieten?

Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.