Blog

Hoe wij onze interieurstijl ontdekten

Een eigen huis, een plek onder de zon! Heel leuk en vrolijk dat liedje, maar wat staat er eigenlijk in je huis? En hoe ontdek je wat je aanspreekt en wat voor stijl je hebt? Toen wij net gingen samenwonen was het voor ons een grote verrassing, maar gelukkig bleek onze smaak overeen te komen. Ik vertel je er met plezier meer over!

Ik zat net voor een spannende tentamenweek waar ik tien tentamens in moest koppen toen Jord en ik hoorden dat we de sleutel zouden krijgen van een appartement in Zeist. Midden in het centrum ons eigen, eerste paleisje; hoe leuk! Een spannende en hectische tijd waarin we veel hebben geleerd en ontdekkingen hebben gedaan. Die ervaringen waren onbetaalbaar, zo grappig en bijzonder om van niets ‘iets’ te maken. Van een huis een thuis, zeker als het de eerste keer is. We hadden niet veel budget (we werkten veel, maar ik was tegelijkertijd nog student) en we besloten vooral te kijken waar het schip strandt. We bepaalden (een minimaal!) budget en het werd een sport om hier ons huis van te voorzien van álle meubels en spullen. Tot onze verbazing was het gelukt en het allerleukste: we hadden plezier in het inrichten. We overlegden vrijwel met alle items of het ons aansprak, maar keken niet echt naar merken of luxe producten. Het moest vooral functioneel en sfeervol zijn. We kochten voornamelijk bij de IKEA, Action, Xenos en via Marktplaats om de items bij elkaar te zoeken.

Het eerste jaar waren we dan ook dolgelukkig met onze mix aan meubels. Langzaam maar zeker kwam de gezelligheid in huis (hoi gordijnen!), de plantjes werden op de juiste plekken gezet en Poes kwam bij ons wonen. We waren al lang blij dat we als groentjes de cactussen niet lieten uitdrogen en de koelkast gevuld wisten houden. Wat een grappige avonturen om daar nu op terug te kijken. Na een jaar samenwonen studeerde ik af en leek het ons geweldig om een nieuwe stap te maken. Toen begon het pas echt te kriebelen om er samen serieuzer naar te kijken; we hadden immers het eerste jaar samenwonen doorstaan en we waren verliefder dan ooit. We zijn regelmatig samen naar woonketens en interieurwinkels geweest om te dromen over de toekomst. Wat sprak ons aan? Waar werden we warm van? Ook kocht ik woonmagazines waar we dan samen voor gingen zitten om te kijken hoe we ons droomhuis zouden inrichten. We hadden geluk: we werden blij van dezelfde stijl! Maar wat was onze stijl eigenlijk?

We hebben heel lang gezocht naar onze stijl, terwijl deze stiekem voor onze neuzen ontstond! Want wat zie je als je om je heen kijkt? Precies, als het goed is de items/kleuren/meubels waar jij blij van wordt! Dat is niets nieuws onder de zon, maar je hoeft er niet per se een stempel op te plakken. Het heeft lang geduurd voordat wij dit beseften, we waren zo druk met verderop zoeken dat we vergaten te kijken wat er dichtbij ons gebeurt. Toen we even stilstonden en opkeken zagen we het in details van ons interieur, in de winkelmandjes, in de pagina’s die we uit de magazines hadden geknipt… Er was wel een geheel en we hadden écht wel een stijl! Toen we dit beseften, barstten we in lachen uit. Surprise!

 

We bezochten potentiële huizen en toen we eenmaal de klik hadden ervaren gingen we ervoor: we wonen nu met veel plezier in ons droomhuis die we geheel naar wens hebben ingericht. Sommige meubels hebben we vervangen en verkocht, anderen hebben we zelf een nieuw leven gegeven door deze te DIY’en. We hebben nog steeds geen fortuin aan onze inrichting uitgegeven (het blijft leuk om voor weinig moois te kunnen creëren), maar het is helemaal zoals we het voor ons zagen. Hoe ik onze stijl omschrijf? Een tikkeltje landelijk waarbij we natuurtinten combineren met zachte kleuren in het huis. Hout, groen van planten, gebroken wit, rustieke meubels en een rustige warme sfeer in de accessoires. Riverdale en Riviere Maison zijn merken die hier goed bij passen, we hebben enkele eyecatchers van deze merken dan ook in ons interieur verwerkt. Veel inspiratie hebben we ook opgedaan bij de Woonexpress, Haco, Villa ArenA en daarnaast staat Instagram vol prachtige kamers waar we veel van hebben geleerd. Een heel leuk proces om in te zitten, maar ook gaaf om te ontdekken welke stijl het nu is geworden en hoe we dit hebben verwerkt in de inrichting. Soms ben je zo bezig met de zoektocht terwijl je er dus misschien al met je neus bovenop zit haha.

Welke interieurstijl spreekt jou aan? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.