Hoe wij onze interieurstijl ontdekten

Hoe wij onze interieurstijl ontdekten

Een eigen huis, een plek onder de zon! Heel leuk en vrolijk dat liedje, maar wat staat er eigenlijk in je huis? En hoe ontdek je wat je aanspreekt en wat voor stijl je hebt? Toen wij net gingen samenwonen was het voor ons een grote verrassing, maar gelukkig bleek onze smaak overeen te komen. Ik vertel je er met plezier meer over!

Ik zat net voor een spannende tentamenweek waar ik tien tentamens in moest koppen toen Jord en ik hoorden dat we de sleutel zouden krijgen van een appartement in Zeist. Midden in het centrum ons eigen, eerste paleisje; hoe leuk! Een spannende en hectische tijd waarin we veel hebben geleerd en ontdekkingen hebben gedaan. Die ervaringen waren onbetaalbaar, zo grappig en bijzonder om van niets ‘iets’ te maken. Van een huis een thuis, zeker als het de eerste keer is. We hadden niet veel budget (we werkten veel, maar ik was tegelijkertijd nog student) en we besloten vooral te kijken waar het schip strandt. We bepaalden (een minimaal!) budget en het werd een sport om hier ons huis van te voorzien van álle meubels en spullen. Tot onze verbazing was het gelukt en het allerleukste: we hadden plezier in het inrichten. We overlegden vrijwel met alle items of het ons aansprak, maar keken niet echt naar merken of luxe producten. Het moest vooral functioneel en sfeervol zijn. We kochten voornamelijk bij de IKEA, Action, Xenos en via Marktplaats om de items bij elkaar te zoeken.

Het eerste jaar waren we dan ook dolgelukkig met onze mix aan meubels. Langzaam maar zeker kwam de gezelligheid in huis (hoi gordijnen!), de plantjes werden op de juiste plekken gezet en Poes kwam bij ons wonen. We waren al lang blij dat we als groentjes de cactussen niet lieten uitdrogen en de koelkast gevuld wisten houden. Wat een grappige avonturen om daar nu op terug te kijken. Na een jaar samenwonen studeerde ik af en leek het ons geweldig om een nieuwe stap te maken. Toen begon het pas echt te kriebelen om er samen serieuzer naar te kijken; we hadden immers het eerste jaar samenwonen doorstaan en we waren verliefder dan ooit. We zijn regelmatig samen naar woonketens en interieurwinkels geweest om te dromen over de toekomst. Wat sprak ons aan? Waar werden we warm van? Ook kocht ik woonmagazines waar we dan samen voor gingen zitten om te kijken hoe we ons droomhuis zouden inrichten. We hadden geluk: we werden blij van dezelfde stijl! Maar wat was onze stijl eigenlijk?

We hebben heel lang gezocht naar onze stijl, terwijl deze stiekem voor onze neuzen ontstond! Want wat zie je als je om je heen kijkt? Precies, als het goed is de items/kleuren/meubels waar jij blij van wordt! Dat is niets nieuws onder de zon, maar je hoeft er niet per se een stempel op te plakken. Het heeft lang geduurd voordat wij dit beseften, we waren zo druk met verderop zoeken dat we vergaten te kijken wat er dichtbij ons gebeurt. Toen we even stilstonden en opkeken zagen we het in details van ons interieur, in de winkelmandjes, in de pagina’s die we uit de magazines hadden geknipt… Er was wel een geheel en we hadden écht wel een stijl! Toen we dit beseften, barstten we in lachen uit. Surprise!

 

We bezochten potentiële huizen en toen we eenmaal de klik hadden ervaren gingen we ervoor: we wonen nu met veel plezier in ons droomhuis die we geheel naar wens hebben ingericht. Sommige meubels hebben we vervangen en verkocht, anderen hebben we zelf een nieuw leven gegeven door deze te DIY’en. We hebben nog steeds geen fortuin aan onze inrichting uitgegeven (het blijft leuk om voor weinig moois te kunnen creëren), maar het is helemaal zoals we het voor ons zagen. Hoe ik onze stijl omschrijf? Een tikkeltje landelijk waarbij we natuurtinten combineren met zachte kleuren in het huis. Hout, groen van planten, gebroken wit, rustieke meubels en een rustige warme sfeer in de accessoires. Riverdale en Riviere Maison zijn merken die hier goed bij passen, we hebben enkele eyecatchers van deze merken dan ook in ons interieur verwerkt. Veel inspiratie hebben we ook opgedaan bij de Woonexpress, Haco, Villa ArenA en daarnaast staat Instagram vol prachtige kamers waar we veel van hebben geleerd. Een heel leuk proces om in te zitten, maar ook gaaf om te ontdekken welke stijl het nu is geworden en hoe we dit hebben verwerkt in de inrichting. Soms ben je zo bezig met de zoektocht terwijl je er dus misschien al met je neus bovenop zit haha.

Welke interieurstijl spreekt jou aan? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 19 reacties.

 1. Amy

  Wat leuk om die stijl samen te ontdekken he en op dat proces terug te kijken :) Mijn vriend heeft/had heel erg dezelfde stijl als jullie, ik houd meer van strak en modern met hier en daar een opvallend item. Na 3 jaar samenwonen zijn we die twee stijlen nog steeds aan het proberen te mengen, dat blijft een ongoing process.
  Amy onlangs geplaatst…Cadeautip: TheebloemenMy Profile

 2. Anniek

  Dat lijkt me nou zo tof: om een helemaal leeg huis te hebben, en alles op jouw manier in te mogen richten! Dan ontdek je inderdaad precies wat je wel en niet leuk vindt. Ik vind jullie stijltje echt onwijs leuk, en zelf zou ik denk ik nog iets meer de vintage kant opgaan :)
  Anniek onlangs geplaatst…JML #98 / Kantoor in Amsterdam, brood bakken, hepatitis AMy Profile

 3. Shirley

  Mooie foto’s van jullie huis! Mijn stijl is een beetje cliché, met een grijzen stoffen bank die iedereen een paar jaar geleden kocht. Verder is mijn huis een rommeltje en geen Pinterestplaatje, maar ik ben er blij mee en voel me er thuis!
  Shirley onlangs geplaatst…Samariakloof op All StarsMy Profile

 4. Linda

  Jullie hebben echt een heerlijke stijl. En wat fijn dat jullie smaken zo overeen komen, dan is het extra leuk om samen op zoek te gaan naar jullie droom inrichting voor jullie droom huisje. Het wit, hout en het groen van de planten vind je ook terug in mijn inrichting, wat dat betreft zitten wij ook wel op een lijn :) hihi
  Linda onlangs geplaatst…Netflix drama series waar je voor thuis blijftMy Profile

 5. Desiree

  Wat leuk! Soms denk je inderdaad te moeilijk en ben je opzoek naar een antwoord die je stiekem eigenlijk toch al wel weet! Ik vind het zelf heel belangrijk dat een huis warmte en knusheid uitstraalt. Het landelijke wonen stijltje vind ik altijd wel iets hebben, maar toch ook gecombineerd met heel veel andere dingen. Gelukkig heb ik nog een paar jaar om hier rustig over na te denken! ;-) Het lijkt me heel fijn om samen met je partner een stijl te creëren die voor beide ‘perfect’ is.
  Desiree onlangs geplaatst…Weekend in AmsterdamMy Profile

 6. Eveline

  Ik zie veel wit in jouw huis staan, dat vind ik persoonlijk ook heel fijn. Het geeft rust en het oogt groter. Daarbij zou ik kiezen voor houtkleuren, omdat ik dat warmte uit vind stralen. Uiteraard inclusief veel kaarsen, voor nog meer sfeer. :-)
  Eveline onlangs geplaatst…Recensie: Enkeltje Ierland ~ Charlotte de MonchyMy Profile

 7. Leuk om over jullie ontdekking van jullie stijl te lezen, zelf ben ik ook naar mate ik ouder werd en zelfstandiger steeds meer mijn eigen stijl gaan ontdekken en ontwikkelen. Wel stickertje erbij hoort weet ik alleen niet echt, redelijk gemixt haha ;)

 8. Anna

  Wat leuk dat jullie stijlen al zo overeen kwamen, dat scheelt heel veel! Ik volg een styling opleiding, dus kan echt niet wachten om mijn eigen huisje (hopelijk over een paar jaartjes) in te richten. Voor wat ik nu heb gezien ziet jullie interieur er super mooi uit! Zelf ben ik dol op koopjes scoren via Marktplaats en DIY
  Anna onlangs geplaatst…MIJN BLOG BESTAAT VANDAAG 3 JAAR!My Profile

 9. Anne

  Ahwww! Dit is echt zo’n fijn en lief artikel om te lezen! Bij ons ging het bijna precies zo, van tentamenweek tot verliefder dan ooit. Alleen bij ons ontstond er een mix van meubels van haar (wit) en van hem (zwart) en dat ging niet helemaal samen. Nu is het zo’n mooi geheel!
  Anne onlangs geplaatst…Sporten en gezond eten volhouden (+ printable!)My Profile

 10. Sanne

  Wat hebben jullie er iets moois van gemaakt! Fijn dat jullie dezelfde stijl hebben, dat scheelt vast een hoop ;) Momenteel hou ik wel van scandinavian design, maar dit vind ik ook erg mooi!
  Sanne onlangs geplaatst…Hotspot | Heavenly Cupcakes RotterdamMy Profile

 11. De fotos zien er super uit hoor, mijn vriend en ik hebben eigenlijk een hele andere stijl dus het is moeilijk om daar een middenweg in te vinden, wij wonen nu bijna 9 jaar samen en hebben nog steeds dezelfde spulletjes terwiijl ik het liever een opfrisbeurt zou willen geven (ookal is het om te verven) wil hij het liefst alles zo laten
  PatriciaKleijn onlangs geplaatst…En dan ineens schijnt de zon weer!My Profile

 12. Leuk he, interieurinrichting en je stijl ontdekken! Voorlopig woon ik nog bij mijn ouders en vind ik het heel fijn om mijn eigen kamertje in te richten, maar ik kijk er ook heel erg naar uit om dit jaar met mijn vriend te gaan samenwonen en samen ons eerste eigen stekje in te richten :-) Ik denk dat we ook wel dezelfde stijl hebben, gelukkig maar! Een beetje zoals bij jullie denk ik: een combinatie tussen landelijk en modern :-) Mooie foto’s van jullie inrichting!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Een Chuck-spaarpot als zorgenvreterMy Profile

 13. Lange tijd hebben wij altijd gekozen voor moderne meubels en niet echt gelet op stijl maar tegenwoordig vind ik landelijke woonaccessoires veel mooier. Lekker authentiek, en het geeft echt een unieke sfeer aan je huiskamer. Ik vind jouw stijl erg mooi. Modern maar toch landelijk, de rieten stoel is ook erg goed uitgezocht.

Geef een antwoord

CommentLuv badge