Blog

Hoe stijlvolle en betaalbare raamdecoratie de ruimte compleet maakt

Het is tijd voor een nieuw artikel over interieur. Ik vind het ontzettend leuk om van ons huis een thuis te maken. Per ruimte ontdek ik nieuwe mogelijkheden om de sfeer te optimaliseren op een betaalbare manier.  Bijvoorbeeld door een muur te schilderen in een natuurlijke tint, woonaccessoires toe te voegen of door de juiste raamdecoratie te plaatsen. Maar welke raamdecoratie past bij welke ruimte? Welke soorten zijn er en hoe moet je het inmeten? Er is veel te vertellen over raamdecoratie, daarom deel ik mijn ontdekkingen graag met jou. Lees je mee?

Waarom kies je voor raamdecoratie?

Raamdecoratie wordt benut om het zonlicht buiten te houden. Maar het is veel meer dan dat, want het brengt ook sfeer in de ruimte. Vandaar dat je zowel het woord zonwering als raamdecoratie kunt gebruiken. Je kunt kiezen uit uiteenlopende materialen, kleuren en functionaliteiten die van invloed zijn op jouw interieur. Gordijnen in de slaapkamer hebben bijvoorbeeld een andere functie dan houten jaloezieën in de keuken! Toen we naar dit huis verhuisden, voelde het nog een tijdje ‘kaal’ aan, omdat we moesten wachten op onze gordijnen en jaloezieën. Deze werden op maat gemaakt en het voelde meteen ‘af’ toen alles op de juiste plek hing. We zijn nog steeds erg blij met de keuzes die we hebben gemaakt. Bij onze badkamerverbouwing werd een nieuw raam geplaatst en stonden we opnieuw voor de keuze om raamdecoratie te plaatsen. We zijn inmiddels geslaagd en we zijn er erg blij mee.

Welke soorten raamdecoratie zijn er?

Raamdecoratie is er in verschillende materialen en kleuren. Ook zijn er uiteenlopende merken waar je uit kunt kiezen die de prijs bepalen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor rolgordijnen in de slaapkamer of houten jaloezieën in de woonkamer. De decoratie die je kiest, heeft invloed op de stijl en sfeer in de ruimte. Kijk daarom naar functionaliteit én uitstraling.

Keuzes maken: kleur, materiaal en afmetingen

Heb je gekozen voor vouwgordijnen, jaloezieën of voor een rolgordijn? Dan is het nu tijd om de kleur te bepalen. Kies je voor de tint van de kozijnen of een afwijkende kleur die aansluit bij de rest van de kamer? Of mag de raamdecoratie eruit springen en kies je voor een opvallende tint? Uit welke kleuren je kunt kiezen, hangt natuurlijk ook af van het materiaal dat je besluit te benutten. Ten slotte zijn de afmetingen van belang om tot de raamdecoratie te komen die aansluit bij jouw wensen.

Inmeten klaar? Bestellen en monteren maar!

Heb je de juiste raamdecoratie voor de kamer gevonden? Dan kan het inmeten beginnen. Er zijn verschillende video’s en instructies te vinden hoe je dit het beste kunt aanpakken. Ook krijg je er vaak aanvullende tips waar je rekening mee kunt houden. Twijfel je? Bel de deskundige van de bouwmarkt, ze staan je graag te woord om je te versterken tijdens dit proces. Vervolgens is het tijd om de raamdecoratie te bestellen én te monteren. Ik wens je veel plezier bij de zoektocht naar de raamdecoratie die jouw ruimte(s) compleet maakt. Veel succes!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.