Blog

Hoe kies je het perfecte vloerkleed uit?

nieuw vloerkleed

Yes, wij hebben een nieuw vloerkleed gekocht voor in onze woonkamer! We zijn ontzettend blij met de keuze, omdat het vloerkleed perfect aansluit bij de rest van ons interieur. Dat vond ik zelf nog even spannend, maar het resultaat mag er zijn! Het kiezen van een vloerkleed kan nog behoorlijk ingewikkeld zijn, want het aanbod is gigantisch. Hoe vind je tussen al die kleden de ware? In onze woonkamer hebben we inmiddels een geweldige match kunnen maken, zal dat voor mijn kantoor ook zo zijn? Ook daar wil ik namelijk heel graag een vloerkleed plaatsen, zodat er een warme uitstraling kan worden gecreëerd. Ik verheug mij al op de shopsessie!

Het kiezen van het juiste vloerkleed voor onze woonkamer

Soms loop je tegen een eyecatcher aan en soms moet je er echt naar zoeken. Wij hebben de afgelopen jaren onze interieurstijl steeds meer mogen ontwikkelen en we weten daardoor ook wat goed aansluit bij onze woonwensen. Maar het vinden van een vloerkleed dat zou aansluiten bij zowel het huidige meubilair als onze vloer zelf vonden we nog een lastig proces. We zijn namelijk dol op natuurlijke tinten zoals bruin, maar onze vloer in de woonkamer heeft een grijze tint. Om dan het juiste kleed te vinden, vonden we daarom een uitdaging. Gelukkig zijn we nu ontzettend blij met het eindresultaat, want het kleed is een aanwinst voor het interieur. Toen Lucas het voor het eerst zag riep hij enthousiast ‘Mooi!’ en daarmee werd de goedkeuring een feit. Nu ben ik nog op zoek naar een geschikt vloerkleed voor op zolder, zodat ik mijn kantoor de gewenste sfeer mee kan geven die ik voor ogen heb. Ik zat zelf te denken aan een vintage vloerkleed, het geeft een warme maar authentieke look mee die de ruimte compleet zal maken. Het sluit ook mooi aan bij het gezellige plantenhoekje dat ik recent heb gemaakt en bij mijn nieuwe bureau en bureaustoel. Het is zo leuk om na te denken over het stijlen van mijn werkplek en ik ben benieuwd welk kleed het uiteindelijk gaat worden. Ik hou je op de hoogte!

Bepaal jouw interieurstijl

Voor je jouw zoektocht gaat starten, is het belangrijk om eerst te bepalen wat ongeveer jouw interieurstijl is. Op deze manier vallen er al een hoop kleden af en zo kan je wat gerichter zoeken. Hou je van moderne, strakke producten? Of juist van een authentieke, warme sfeer? Vind je een landelijke woonstijl mooi of spreekt een Scandinavisch interieur je aan? Als je eenmaal weet wat jouw smaak is, dan kan je doelgerichter jouw zoektocht aangaan. Bepaal van te voren welke tinten of patronen je aanspreken, zodat je kritischer kunt kijken naar de producten die je tegenkomt bij diverse aanbieders.

De juiste afmetingen en materialen

Yes, je weet wat je ongeveer zou willen maar dan is de vraag welke afmetingen je kiest. Waar mag het vloerkleed komen? Pak een meetlint erbij en bekijk wat de maximale lengte en breedte mag worden, maar ook wat minimaal vereist is om er een mooi geheel van te maken. Ook de vorm is handig om alvast voor jezelf te bepalen, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan. Kies je voor een rond, vierkant of toch een rechthoekig kleed? En wordt het een hoogpolig karpet met als voordelen dat het zacht aanvoelt voor de voeten en het een extra warme, maar ook luxe uitstraling mag bieden? Of kies je voor een laagpolig vloerkleed waardoor je het karpet makkelijker kunt schoonmaken en je er minder snel op struikelt? Mocht je minder goed ter been zijn, dan wordt geadviseerd om te kiezen voor een laagpolig karpet. Zelf vind ik een hoogpolig kleed erg mooi en ik ben dol op zachte materialen, waardoor ik waarschijnlijk kies voor een rechthoekig en hoogpolig karpet. Ik duik straks met een meetlint op de grond om te oriënteren welke afmetingen gunstig uitpakken voor mijn kantoor.

Ik vond het heel erg leuk om mijn tips met je te delen en ik hoop dat jouw zoektocht daardoor soepeler mag verlopen. We zijn heel blij met het vloerkleed in onze woonkamer en ik hoop voor mijn kantoor net zo’n perfecte match te kunnen vinden.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.