Blog

Hartje winter – Zo kom je de koudste dagen van het jaar door

Terwijl de regen tegen de ramen tikt, schrijf ik dit artikel. Met een kruik en een kop thee, want die combinatie werkt verwarmend. De jongens liggen al op bed en ik geniet van het uitzicht op de sfeerhaard en de kerstboom. De laatste dagen van 2022 zijn aangebroken en dankbaar blik ik terug op alle mooie momenten die achter ons liggen. Herinneringen om altijd te koesteren. Met nieuwe inzichten, lessen en ervaringen sluiten we het jaar af. Een jaar waarin veel niet meer vanzelfsprekend was. We begonnen in een lockdown en eindigen met verschillende crisissen, waaronder de energiecrisis. En dat met hartje winter, maakt dat ik in dit artikel wil delen op welke manieren je jezelf kunt verwarmen.

Jezelf voeden in de winter

Er zijn verschillende manieren om jezelf warm de winter door te helpen. Vooral door jezelf te voeden en te verrijken met alles wat er al is. Denk ook eens aan het verwerken van seizoen groenten door je maaltijd. Gezonde voeding geeft je energie waardoor je je vitaler voelt. Je hebt meer energie om in beweging te komen én te blijven, bovendien voel je je mentaal ook fitter als je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Het vormt brandstof voor jouw lichaam. Het is aan jou of je kiest voor energie op de korte of ook de langere termijn. De juiste voeding zorgt voor kracht en houdt je langer warm. Denk ook aan het eten van (warme) maaltijden op de juiste momenten voor jou. Met de juiste voeding investeer je hap voor hap in jezelf.

Winterproof

Warme drankjes zoals thee, maar ook een kruik of een warm bad zorgen er ook voor dat je warm de winter doorkomt. Net als het dragen van geschikte kleding die winterproof is. Extra laagjes, comfortabele boots en natuurlijk winterse accessoires zoals een muts, handschoenen en een sjaal mogen niet ontbreken. Natuurlijk, kou maakt je weerbaar, maar dit moet wel passend zijn voor jouw persoonlijke situatie. Ervaar je hinder, dan ligt daar de grens. Zelf ben ik erg gevoelig voor koudere periodes, daarom drink ik regelmatig warme soepjes, kleed ik mijzelf extra warm aan en ben ik onafscheidelijk van mijn kruik. Voel aan wat bij je past, alles is goed!

Thuis verwarmen

Je huis verwarmen is helaas niet een vanzelfsprekendheid voor iedereen. De energieprijzen gaan door het dak, waardoor je misschien twijfelt om de verwarming aan te zetten. Nogmaals: voel aan wat je nodig hebt en passend is bij jouw persoonlijke situatie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een specifieke ruimte te verwarmen, maar ook om een mooie kachel te installeren die geen gas of energie nodig heeft. Denk aan een Jacobus houtkachel die er geweldig uitziet en ook nog eens een stijlvol geheel vormt voor je interieur. De houtblokken liggen er sfeervol bij. De houtkachel verwarmt de ruimte en is een echte eyecatcher. Zelf genieten we momenteel van een elektrische sfeerhaard. Deze hebben we gekocht toen de kids hun schoen mochten zetten en voor de haard leek ons de ideale plek. Nu genieten we ook extra van de warmte die deze sfeerhaard geeft. Heerlijk!

Van een extra warm deken tot knuffelen met elkaar, genieten van warme herinneringen of juist herinneringen maken met goed gezelschap (waardoor de ruimte vanzelf warmer wordt), warme soepjes maken en eten of de kamer extra isoleren (met folie achter de verwarming); kom warm de winter door en blijf in beweging. Zorg goed voor jezelf en verwarm elkaar!

Liefs, Dagmar

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.