Groene vingers en een ‘nieuwe’ tuin
Happy weekend ☀️ Deze zonnebloemen werden geboren in Zeist, in de vensterbank. Vervolgens zijn ze mee verhuisd naar ons nieuwe huis waar ze nu héél groot zijn geworden in de tuin terwijl iedereen zei dat het geen zin had om ze nog te verplaatsen Choose to shine, alles wat je aandacht geeft groeit #happy #love #garden #shine #autumn #sun #sky

Groene vingers en een ‘nieuwe’ tuin

Als ik vertel dat ik het heerlijk vind om in de tuin aan de slag te gaan, dan zie ik meestal verbaasde gezichten. Groene vingers verwachten anderen vaak niet bij mij, maar toch vind ik het ontzettend fijn om lekker buiten met de tuin bezig te zijn. We zijn inmiddels druk bezig met het verbouwen van de achtertuin en dat is nog een hele klus!

Haha ja ik weet het, er lopen véél verschillende ‘projecten’ bij ons door elkaar. De trouwdag wil ik alleen echt geen project noemen haha, dat klinkt heel maf. Maar het zijn grootse veranderingen waar ik heel erg van geniet ook al kosten ze veel tijd, moeite en inderdaad ook flink wat geld. Toen we ons huis kochten – inmiddels een jaar geleden – vonden we de tuin echt drie keer niks. En natuurlijk is het belangrijk om eerst binnen goed op te knappen zodat je er heerlijk van kunt genieten, maar aan het buitenste deel ergerde ik mij steeds meer (kopt ze hem erin? Yes, ik ergerde mij groeeeeeen en een beetje geel). Ik hou ontzettend van tuinieren, van het laten bloeien van bloemen en planten, van het verzorgen en het bijhouden. Daar word ik erg ontspannen van en het is echt iets waar ik door kan opladen. Mijn liefde voor tuinieren ontdekte ik toen ik het kinderboek De geheime tuin las. Dat vond ik toch zo fascinerend! Al liet ik toentertijd nog de cactussen uitdrogen, maar dat hoofdstuk is geweest en daar hebben we het niet meer over, goed?

En nu is onze tuin een soort strandje, maar dan zonder water in de buurt. Het is een zandvlakte nadat we vorig weekend de tegels eruit hebben gehaald. En met ‘we’ doel ik op sterke mannen die ik heb voorzien van broodjes en mentale support haha. Nee, zo sterk ben ik niet en dat geef ik eerlijk toe. Er komt best veel bij kijken om een tuin te verbouwen, dat realiseerde ik mij wel dus onderschat het niet! We hebben inmiddels mooie tegels uitgekozen die we gaan kopen en dan volgt het aanleggen van de tuin, maar ook het maken van de bloembakken van steen, een groene omheining rondom de kliko’s en het beplanten van de tuin. Vervolgens houden we de foldertjes in de gaten voor een mooie tuinset of kijken we bij een kringloop, want tuinmeubels zijn echt prijzig! Ondertussen moet ik nog goed nadenken over het kleurgebruik in de tuin, want ook bij de keuze van de tegels, beplanting en de bloemen willen we een lijn trekken. Dan wordt het echt een geheel!

Ik heb nog niet eens iets vertelt over mijn liefde voor moestuinieren haha. Zal ik dat voor de volgende ‘groene vingers update’ bewaren? Want in de tuin komt er ook een stukje waar ik groente en kruiden zal kweken, zo leuk! Het is dus nog een flinke klus zoals je leest, maar tegelijkertijd is het een heel erg gaaf proces. Je ziet de tuin transformeren van een zielige grijze bak (er stond eerst nog een verlepte en halfdode boom in en prikkelstruiken) tot een kleurrijke en fijne tuin waarin je lekker kunt opladen, ontspannen en genieten. Oh ik kan nu al niet wachten tot die zwoele zomeravonden bij de tuinkachel…

Heb jij groene vingers?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 17 reacties.

 1. Femke

  Ik vind het niet zo leuk om in de tuin te werken.. nu heb ik ook het ‘geluk’ dat ik in een appartement met ene balkon woon waar bij mij niets groens op staat. Als ik in de toekomst ga verhuizen en weer een tuin heb, dan wil ik toch geen compleet betegelde tuin, dat vind ik zo saai!! Dan zal ik dus vast wel wat aan de tuin moeten gaan doen haha!
  Femke onlangs geplaatst…Wishlist: apparatuur (voor blog)My Profile

 2. Amy

  Oh dit klinkt precies hoe we onze tuin hebben bestraat (laten doen, dat wel). Mooie tegels, stenen plantenbakken, groene afscheiding bij de kliko’s (=druivenstruik) en mooie beplanting. Wij hebben een appelboompje geplant en afgelopen jaar zaten daar voor het eerst appeltjes aan… Zo leuk! Veel plezier met aanleggen en beplanten, tof om daarna het resultaat te zien :)
  Amy onlangs geplaatst…Alleen op reis gaan, hoe is dat?My Profile

 3. Saar

  Als ik eenmaal een beetje een lijn heb, ben ik gek op tuinieren. Hier moet de tuin ook nog onder handen worden genomen, maar ik zit vast omdat ik niet weet waar ik heen wil. Eenmaal de basis er is, dan ben ik niet meer te stoppen. En dan ga ik ook de tuin vol bloemen gooien!!!
  Saar onlangs geplaatst…De kunst van krijgenMy Profile

 4. Renske

  Wat klinkt dit heerlijk zeg! Het eindresultaat zal het harde werken meer dan waard maken! Een volgende update over moestuinieren lijkt me hartstikke leuk. Zelf hoop ik ook snel weer een tuin tot mijn beschikking te hebben waar ik lekker in kan rommelen (Tja, mijn vader vindt het niet oké als ik hier wat in de tuin doe, dat is zijn ‘ding’. :p).
  Renske onlangs geplaatst…Toppers on Thursday #19My Profile

 5. Verie

  Wat leuk Dagmar! Ik heb net een leuke blogpost geschreven voor andere met `groene vingers` en voor de rest natuurlijk! :) Maybe leuk om te lezen? En ja..ook ik heb `groene vingers`. Ik vind het heerlijk om buiten bezig te zijn. Zoals vandaag met het zonnetje..genieten!

  Lieve-groetjes,
  Verie

 6. Maike

  Ik kan erg genieten van een mooie tuin, maar heb zelf (helaas) absoluut geen groene vingers. Elke plant die bij mij in de buurt komt, sterft binnen enkele dagen. En dat met twee ouders die allebei bioloog zijn!
  Maike onlangs geplaatst…De tafel decoreren voor het huwelijksdinerMy Profile

 7. Rosanne

  Super leuk dat jullie van de tuin een pracht plekje gaan maken!
  Mijn ouders zijn gek op tuinieren maar mijn zus en ik hebben dat beide niet geërfd haha. Ik heb toen ik klein was een periode gehad dat ik hield van moestuinieren en dit uiterst serieus nam (lees ik zorgde voor ‘oppas’ als ik een middagje weg ging :’)) maar daar is nu weinig meer van over. Ik vind die moestuintjes van de AH wel grappig en ze leven nog steeds maar veel verder komt het niet :)
  Rosanne onlangs geplaatst…Haat en liefde, zo dicht bij elkaar.My Profile

 8. Je huisje (en tuintje) opknappen is altijd leuk, vind ik, vooral als het resultaat er eenmaal is, maar groene vingers heb ik zelf niet. Het is zelfs zo erg dat ik mijn Moestuintjes van de Albert Heijn niet durf te planten, aangezien ik weet dat die dingen het hoogstwaarschijnlijk toch niet zullen overleven :( :)
  Story addict onlangs geplaatst…Voor de buis voor een voller huis?My Profile

 9. Ik had het eigenlijk inderdaad ook niet verwacht van jou, hihi. Zelf herken me er erg in, mensen verwachten het ook nooit zo snel van mij. Ik vind he echter heerlijk en ben er dan ook van kinds af aan al bij. Leuk komt te lezen! :)

 10. Lotte

  Wauw, je foto’s bij dit artikel zijn echt héél mooi. Ik denk dat ik uit het artikel kan afleiden dat die bloemen nog niet in jullie tuin staan, dus waar heb je deze dan genomen? :)
  Lotte onlangs geplaatst…Pasen volgens PinterestMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Haha ja deze heb ik vorige zomer geplant om de grijze massa te doorbreken in onze tuin :) We laten deze pareltjes graag staan, maar ze krijgen een nog mooier plekje. Lief je geweldige compliment dankjewel!

 11. Miriam

  Hmmm, plantjes en bloemen lijken mij nooit zo te mogen en laten we meestal wel snel in de steek….Toch lukt het nu aardig om de planten die nog over zijn (lol) ook levend te houden. Ik denk dat een eigen tuin wel erg leuk zou zijn, maar heel intensief onderhoud lijkt me dan weer niets.
  Miriam onlangs geplaatst…Mirror Mirror #4My Profile

 12. Evelyne

  Schitterende foto’s! Ik ben blij dat ’t lente is, zo kan ‘k terug op pad om de bloemen te gaan fotograferen ;) Maar groene vingers heb ‘k niet.. Ik kan mij daar echt niet bezig houden *oeps*
  Evelyne onlangs geplaatst…#PrayForBelgium ❥My Profile

 13. Wat leuk dat je zo lekker aan het tuinieren bent. Ik vind het ook heerlijk, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik soms ook wel iets verpruts. Laten we het erop houden dat ik nog veel moet leren! haha. Veel tuinplezier!

Geef een antwoord

CommentLuv badge