Blog

Groene vingers en een ‘nieuwe’ tuin

Als ik vertel dat ik het heerlijk vind om in de tuin aan de slag te gaan, dan zie ik meestal verbaasde gezichten. Groene vingers verwachten anderen vaak niet bij mij, maar toch vind ik het ontzettend fijn om lekker buiten met de tuin bezig te zijn. We zijn inmiddels druk bezig met het verbouwen van de achtertuin en dat is nog een hele klus!

Haha ja ik weet het, er lopen véél verschillende ‘projecten’ bij ons door elkaar. De trouwdag wil ik alleen echt geen project noemen haha, dat klinkt heel maf. Maar het zijn grootse veranderingen waar ik heel erg van geniet ook al kosten ze veel tijd, moeite en inderdaad ook flink wat geld. Toen we ons huis kochten – inmiddels een jaar geleden – vonden we de tuin echt drie keer niks. En natuurlijk is het belangrijk om eerst binnen goed op te knappen zodat je er heerlijk van kunt genieten, maar aan het buitenste deel ergerde ik mij steeds meer (kopt ze hem erin? Yes, ik ergerde mij groeeeeeen en een beetje geel). Ik hou ontzettend van tuinieren, van het laten bloeien van bloemen en planten, van het verzorgen en het bijhouden. Daar word ik erg ontspannen van en het is echt iets waar ik door kan opladen. Mijn liefde voor tuinieren ontdekte ik toen ik het kinderboek De geheime tuin las. Dat vond ik toch zo fascinerend! Al liet ik toentertijd nog de cactussen uitdrogen, maar dat hoofdstuk is geweest en daar hebben we het niet meer over, goed?

En nu is onze tuin een soort strandje, maar dan zonder water in de buurt. Het is een zandvlakte nadat we vorig weekend de tegels eruit hebben gehaald. En met ‘we’ doel ik op sterke mannen die ik heb voorzien van broodjes en mentale support haha. Nee, zo sterk ben ik niet en dat geef ik eerlijk toe. Er komt best veel bij kijken om een tuin te verbouwen, dat realiseerde ik mij wel dus onderschat het niet! We hebben inmiddels mooie tegels uitgekozen die we gaan kopen en dan volgt het aanleggen van de tuin, maar ook het maken van de bloembakken van steen, een groene omheining rondom de kliko’s en het beplanten van de tuin. Vervolgens houden we de foldertjes in de gaten voor een mooie tuinset of kijken we bij een kringloop, want tuinmeubels zijn echt prijzig! Ondertussen moet ik nog goed nadenken over het kleurgebruik in de tuin, want ook bij de keuze van de tegels, beplanting en de bloemen willen we een lijn trekken. Dan wordt het echt een geheel!

Ik heb nog niet eens iets vertelt over mijn liefde voor moestuinieren haha. Zal ik dat voor de volgende ‘groene vingers update’ bewaren? Want in de tuin komt er ook een stukje waar ik groente en kruiden zal kweken, zo leuk! Het is dus nog een flinke klus zoals je leest, maar tegelijkertijd is het een heel erg gaaf proces. Je ziet de tuin transformeren van een zielige grijze bak (er stond eerst nog een verlepte en halfdode boom in en prikkelstruiken) tot een kleurrijke en fijne tuin waarin je lekker kunt opladen, ontspannen en genieten. Oh ik kan nu al niet wachten tot die zwoele zomeravonden bij de tuinkachel…

Heb jij groene vingers?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.