Blog

Een home make-over door onze gezinsuitbreiding

Dit najaar gaan er flinke veranderingen plaatsvinden in ons huis. Zoals je misschien al hebt gelezen, geniet ik momenteel van het tweede trimester van de zwangerschap en verwachten wij eind maart 2020 een broertje voor Lucas. Door onze gezinsuitbreiding hebben we enkele verbouwingen op de agenda staat, zodat we nog heel lang plezier mogen beleven in en rondom onze woning. We verheugen ons op de komst van de kleine en kijken uit naar nog meer wooncomfort. Ik vertel je meer over onze verbouwing die we dit najaar nog gaan uitvoeren.

De zolder wordt een slaapkamer

Er staan verschillende wilde plannen op onze agenda, eentje daarvan is het veranderen van de zolder in een slaapkamer. Eerst was hier mijn kantoor, maar door gezinsuitbreiding gaan wij genieten van deze grote, lichte en vooral mooie ruimte. Ik verheug mij er heel erg op, want ik kan nu al helemaal relaxen en ontspannen bij de gedachte dat de regen straks tegen het dak gaat tikken. Het is echt een mooie kamer met veel potentie, maar we willen een wand nog een likje verf geven. Ook gaat de vloer eruit en komt er een goudbruine houtvloer in te liggen. Een mooi vloerkleed leggen we neer, we hangen wanddecoratie op en we moeten nog even kijken naar passende raamdecoratie om de slaapkamer compleet te maken. We vinden het fijn om hier onze ruimte van te maken.

Lucas krijgt een grote kamer

We hebben de kamer van Lucas al een upgrade gegeven door er een jongenskamer van te maken, maar straks wordt hij grote broer én krijgt hij de grote slaapkamer. Daar sliepen wij eerst, maar gezien de gezinsuitbreiding komt daar verandering in. De kleine krijgt de kamer van Lucas, dat was eerder ook een prachtige babykamer met veel ruimte en we vinden het een mooie verdeling voor de kinderen. Meervoud! Haha dat is nog even wennen, maar zo zo mooi en bijzonder!

Nieuwe kozijnen, ramen en deuren

Voordat de winter voor de deur staat, worden bij ons nieuwe kozijnen, ramen én deuren geplaatst. De voor-, achter- en schuurdeur worden vervangen, ook moeten we nog een nieuwe binnendeur kopen. Dan zijn we compleet! Een flinke klus waar enkele dagen voor worden uitgetrokken. We duimen dat het niet de koudste dagen van het jaar gaan worden, maar met een beetje geluk kunnen we na deze flinke verbouwing extra lang van het huis genieten. Deze verbouwing heeft veel impact op ons wooncomfort waardoor we er nog een fijner thuis van kunnen maken. Ook zal de woning dan nog beter geïsoleerd zijn, waardoor hopelijk ook onze energiekosten lager uitvallen. We zijn dus nog even bezig met de projecten in en rondom het huis, maar we zijn heel erg blij dat we het voor de komst van de kleine kunnen realiseren.

Voordat de verbouwingen zullen plaatsvinden, ben ik bezig met het ontspullen en minimaliseren. Dat is zeker nodig gezien onze verhuizing naar de zolder. Daar hebben we veel items staan en moeten we ruimte creëren. Dat maakt het leggen van de nieuwe vloer ook een stukje toegankelijker. Een mooie missie om in oktober lekker op te ruimen, zodat we dit najaar alle projecten met succes kunnen uitvoeren.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.