Blog

Dit ligt er op en in mijn nachtkastje

slaapkamer dagmar valerie

De slaapkamer is een heerlijke plek waar je op mag laden en kunt ontspannen. Ontprikkelen en je rust pakken om energie op te doen. Daarom vind ik het fijn dat er niet veel spullen staan en ik wissel de items regelmatig met elkaar af. Momenteel staat er een zoutlampje, mijn favoriete luchtje en ligt er een inspirerend boek. Een oplader voor de telefoon mag niet ontbreken, net als mijn kaartendeck met mooie inzichtkaarten. Lees je mee wat er allemaal op en in mijn nachtkastje ligt?

Sieraden en een notitieboek voor de ideeënflow

De oorbellen die ik droeg tijdens de bruiloft liggen in het nachtkastje, net als mijn favoriete horloge die ik graag draag en een mooie, handgeschreven kaart van mijn oma. Er ligt een tijdschrift in, maar ook een notitieboekje met pen. Wanneer ik tot rust kom, stromen de ideeën binnen en die houden mij wakker. Ik wil de ideeën en inzichten niet vergeten en daarom schrijf ik deze op. De volgende dag kan ik bepalen of ik er iets mee kan doen of dat ik het weer kan loslaten, maar dan is het in ieder geval uit mijn hoofd. Ik ben geen piekeraar, maar wel iemand die graag kansen creëert. Voor mijzelf, maar vooral ook voor anderen sta ik graag ‘aan’, terwijl ik in mijn slaapkamer juist uit deze modus mag stappen en meer mag genieten van de rust en de ruimte.

Een draadloze oplader

Een draadloze Iphone oplader ligt ook op onze nachtkastjes, want die is onmisbaar. Je kunt er trouwens ook een smartwatch op leggen, zodat deze kan opladen. We hebben universele opladers waardoor we elke telefoon erop kunnen plaatsen, ongeacht het merk. Jord heeft een Iphone en kwam er als eerste mee om over te stappen op een draadloze oplader. Ik geef toe: het is zo handig! Als we de zolder tot een inspirerende werkplek hebben getransformeerd, dan komt de draadloze oplader hier te staan en gaan we weer ‘ouderwets’ genieten van een wekker op mijn nachtkastje. Het lijkt mij zo leuk om eens te proberen of ik daardoor vaker een boek pak om nog even te lezen voor het slapen. Ik betrap mijzelf er namelijk vaak op dat ik toch nog even blijf scrollen waardoor de schermtijd toeneemt en mijn slaaptijd afneemt. Herkenbaar? Ik kan ook een tijdslot op mijn telefoon zetten, misschien doe ik dat wel… zoals je kunt lezen, ben ik nog zoekende en eigenlijk moet ik gewoon de verleiding weerstaan en vaker genieten van een inspirerend boek.

Leesvoer

Over inspirerende boeken gesproken, er ligt altijd leesvoer op of in mijn nachtkastje. Ik kan zo genieten van mooie woorden, zinnen en inspirerende teksten. Heerlijk om te bladeren door tijdschriften en nieuwe inzichten op te doen in een goed boek. En extra fijn om met warme woorden de dag af te sluiten. Positieve affirmaties en een mooie meditatie helpen hier ook goed bij.

Realistisch beeld

Laten we eerlijk zijn, ik schets wel even de ideale situatie. De realistische situatie is wat minder geordend en opgeruimd. Zo ligt er op dit moment een verdwaalde transformer (!) op mijn nachtkastje en een leesboekje van Dribbel. Billendoekjes en een monstertruck maken het feest compleet. Deze spulletjes ga ik gauw maar weer eens het juiste plekje geven, zodat er ruimte is voor een mooi kristal en nieuwe inzichtkaart uit het kaartendeck.

Heel veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.