Blog

Deze 3 woontrends van 2022 vind ik prachtig

Posterstore jongenskamer poster illustratie

We zijn halverwege het jaar en het zomerse seizoen is net begonnen. Zonnestralen vangen is mijn favoriete hobby; wat hou ik toch van buiten beleven. Toch vormt binnen ook een belangrijk aspect, want de Nederlandse zomers zijn regelmatig opeens waterig. Van flinke regenbuien tot stormen; dan is het fijn om droog binnen te zitten op een plek waar je je direct thuis voelt. Deze 3 woontrends zorgen ervoor dat ik helemaal blij word van ons huis. Lees je mee?

Neutrale kleuren

Kom je in ons huis dan word je omringd door beigetinten. We grappen weleens dat het echt 50 tinten bruin is; van cognac tot zand, beige, gebroken wit en houtlook. Maar daar zitten dus nog heel veel tinten tussen waar mijn hart een sprongetje van maakt. De kleuren zijn warm, natuurlijk, licht en sfeervol. Binnenkort schilderen we enkele muren opnieuw voor een frisse look. Met al die kinderhandjes op de muur, wil je toch weer wat netter wonen en dan is het opnieuw schilderen van enkele muren een toegankelijke stap. Sigmatex Superlatex Matt is een universele muurverf die eenvoudig te verwerken is, waardoor we er binnenkort mee aan de slag gaan. De zomer is ideaal voor het schilderwerk, want dan droogt het lekker snel door de warmere temperaturen. Je gooit ook de ramen open en dan is het een kwestie van afplakken, schilderen en drogen. Voor de jongenskamers ben ik nog opzoek naar mooie behangetjes voor een gezellige upgrade. Ook hierbij kiezen we voor warme, neutrale en natuurlijke tinten. Maar het mag ook een tikkeltje stoer en stijlvol zijn.

Plantaholic

Je bent een liefhebber van planten of je bent het niet. In ons huis zie je veel tropische planten staan, waaronder een grote palm naast de bank in de woonkamer. De populaire Monstera (de gatenplant) staat in de keuken en de klassieke pannenkoekenplant mag natuurlijk ook niet ontbreken. In de slaapkamer staat ook een palm en ik vind hangplanten echt een feestje. Ik drapeer hun slingerende delen over meubilair en de kleur groen maakt mij erg vrolijk. Planten geven de ruimte warmte en levendigheid waardoor ik helemaal fan ban van de woontrend back to nature. De natuurlijke kleuren en plantprintjes in huis verwerken is wat ik graag doe, ik ben fan!

Eenvoud en warmte

De trend die ik omarm, want ik hou van pure materialen en de warme uitstraling ervan. Eenvoud zorgt voor stijl, sfeer, licht en ruimte. Het maakt de plek overzichtelijk en chique. Prachtig als het je lukt om deze woontrend te vertalen naar jouw huis. Met kinderen vind ik het een stukje lastiger om toe te passen, aangezien je toch te maken hebt met relatief kleurrijk speelgoed. Je kunt het op een mooie manier opbergen, maar je loopt er toch regelmatig tegenaan. Niet dat het erg is, want ook de spullen van je kind verdienen een plek in huis. Mits het maar geen overload wordt, want dat belemmert zelfs het speelplezier van je kleine. Uit onderzoek is gebleken dat ook kinderen keuzestress kunnen ervaren en dat het juist opspeelt wanneer het aanbod (te) groot is. Eenvoud is daarom goed voor het hele gezin! Koester wat je hebt en geniet van alles waardoor je wordt omringd. Maak van je huis een thuis!

Liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.