Blog

De woontrends van 2022 op een rij

Ik vond het geweldig om mij te verdiepen in de woontrends van het nieuwe jaar en ik verheug mij op het delen van de nieuwste trends voor 2022 met jou. Van duurzame keuzes tot trendkleuren voor jouw interieur; ik ben benieuwd welke trends je aanspreken én wat je ermee gaat doen. Van kleine tot grote metamorfoses in het nieuwe jaar, het is allemaal mogelijk om van jouw huis een thuis te maken. Geniet van de nieuwste woontrends en maak van jouw huis een inspirerende plek waar je kunt opladen en ontspannen. Laten we ontdekken wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft!

De trendkleuren van 2022

Het nieuwe jaar begint met warme kleuren en wat hou ik van deze trend. Sterker nog; ik hul het liefst mijn hele huis in warme tinten waardoor je lekker mag opladen en genieten van sfeervolle ruimtes. Recent kregen onze woonkamer en hal een make-over, waarbij ik nog meer warme kleuren heb toegevoegd aan deze kamers. Denk aan cognac eetkamerstoelen, een bruintint op de muur en gouden woonaccessoires. De zachte beigetinten vormen ook in het nieuwe jaar de basis en zwart maakt meer plaats voor bruin. Op deze manier ontstaan warme, zachte combinaties waar je energie van krijgt. De kleuren blue, brown en burnt orange worden erg populair; passen deze kleuren ook in jouw interieur? En sta je open voor de trendkleuren van 2022? In ons huis zie je deze beigetinten en warme kleuren al jaren terug, vanwege de natuurlijke elementen waar we zo van houden. En dat brengt mij meteen bij de volgende trend…

Invloeden uit de natuur

Waar je mij ongelooflijk blij mee kunt maken is de natuur. Van heerlijke herfstwandelingen tot een picknick in een weiland, uitwaaien aan zee en fietsen over de Veluwe. Ik geniet volop wanneer ik mag worden omringd door de natuur. En de natuur haal ik ook graag in huis. De organische texturen vormen de woontrend van 2022. De natuurlijke looks worden in het nieuwe jaar gecombineerd met rondere vormen en zachte materialen. De aaibaarheidsfactor is groot! De dikkere vloerkleden en wollen plaids worden gemixt met elementen van klei, marmer, hout en keramiek. We gaan back to basics en laten dat ook terugkomen in onze woning. Ook ben ik fan van de organische vormen die we terug zullen zien in het nieuwe jaar. Deze vormen maken het geheel uitnodigend, toegankelijk en warmer.

Duurzaam

Onze voetafdruk verkleinen staat centraal in het nieuwe jaar. We zijn ons bewuster dan ooit van mogelijkheden om het verschil te kunnen maken voor de aarde en volgende generaties die van haar mogen genieten. Daarom zie je ook in de trends terugkomen dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt in de uitstraling van ons interieur. We maken bewustere keuzes en dat geldt ook voor ons comfort en woonplezier. We willen weten hoe onze items worden gemaakt en wat de impact is op het klimaat. We zijn bezig met re-use en recyclen waar we kunnen. Ook juichen we bij kringloopgelukjes en verduurzamen we door te kiezen voor woonmerken die transparantie in het productieproces bieden. We gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit en hechten waarde aan milieuvriendelijke materialen. Love it!

Ik hoop dat je zin hebt in het nieuwe jaar waarin deze woontrends de hoofdrol krijgen. Ik ben erg enthousiast over deze trends en verheug mij op de verschuivingen in ons interieur. En héél misschien kan ik na het schrijven van dit artikel niet langer wachten en begin ik met een make-over van de slaapkamer die al jaren dezelfde looks heeft. Tijd voor een upgrade inclusief nieuwe nachtkastjes en een bruintint als basislook. Inspiratie in overvloed! Ik ben benieuwd wat je van de woontrends voor het nieuwe jaar vindt en ik wens je veel inspiratie en vooral woonplezier toe.

Veel liefs, Dagmar Valerie

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.