Blog

De verbouwing is voorbij: we hebben een nieuwe badkamer!

badkamer verbouwing dagmar valerie badritueel

We hebben een intense periode achter de rug. Tijdens de laatste weken van de lockdown waarbij de scholen dicht waren, vond bij ons thuis de badkamerverbouwing plaats. Verzetten was geen optie vanwege een lekkage, maar we kunnen inmiddels delen dat we kunnen genieten van een nieuw badkamerritueel. Ontspannen onder de regendouche of spelende kids in bad; we zijn erg blij dat het weer kan. De verbouwing is (bijna) voorbij en we hebben een nieuwe badkamer!

De verbouwing van onze badkamer

Laat ik beginnen met de noodzaak om onze badkamer te verbouwen. De vorige bewoners hebben een ‘bijzondere’ badkamer geplaatst die op veel verschillende plekken mankementen vertoonde. Het was prima, tot we op een dag de trap op liepen en deze nat was. We keken naar het plafond en ontdekten grote vlekken. Het water druppelde naar beneden en je begrijpt vast dat het een flinke shock was om de lekkage te ontdekken. Na meerdere experts te hebben gesproken, konden we er niet omheen. Een nieuwe badkamer was een must voor ons huis. De oriëntatiefase begon!

Keuzes maken en het definitieve ontwerp

Eerst lieten we tekeningen maken van de ruimte en ontdekten we welke indelingen er mogelijk zijn. Ook bepaalden we onze wensen. Zo vond ik het belangrijk dat de kinderen konden ontspannen in bad en vond Jordy de regendouche fijn. In eerste instantie leek deze combinatie niet mogelijk in onze badkamer, waardoor er alleen plek zou zijn voor een douchecabine. Ik vond het jammer voor de kids en mijzelf, want we waren erg gehecht aan de gezellige baddertijd. Een luxe douchecabine kan natuurlijk ook een feestje zijn en daarom ging ik er alvast vanuit dat we deze zouden plaatsen. Ook overwogen we een inloopdouche met strakke douchedeur om de ruimte optimaal te benutten. Een douchedeur zorgt ervoor dat je badkamer droog blijft wanneer jij geniet van een uitgebreide douchesessie. Niet iedere douchedeur is geschikt voor iedere badkamer en daarom is het belangrijk om je goed te oriënteren op een passende deur naar wens. Nadat we de keuze voor douchedeur hadden gemaakt, ontdekten we opeens een mooi systeem waardoor we een regendouche konden installeren in het bad. Toen was de keuze snel gemaakt en werden op basis van onze keuzes de definitieve tekeningen gemaakt.

De ruimte optimaal benutten

Een zwevend toilet en een fancy spiegel met ingebouwde verlichting leek ons ook een mooie toevoeging. Ons interieur bestaat uit aardetinten, waardoor we ook graag de badkamer een rustgevende sfeer wilden meegeven. Door te kiezen voor grote tegels en lichte kleuren, lijkt de ruimte optisch groter. We namen alle tips mee en puzzelden avonden over de keuzes die we mochten maken. Van de kleur van de kranen tot het douchesysteem, de vorm van het bad en de wc-rolhouder; alles kwam voorbij. We bestelden de benodigde materialen, meubels en systemen en toen kon de aannemer aan de slag met de verbouwing.

De verbouwing is voorbij

Met twee kids thuis, het werk tussendoor, geen mogelijkheid om thuis te badderen/ douchen én de herrie van de verbouwing was het geen pretje maar het is achter de rug. Vraag mij niet hoe we het hebben gedaan, (want dat kan je lezen in deze blog) maar we zijn hartstikke blij dat de badkamer (bijna) af is.  Bijzonder om te zien dat alle keuzes opeens samen mogen komen in de ruimte.

Ik sluit de blog af en duik in bad. Maskertje op, een kopje thee erbij, lekker lezen in een magazine en het genieten kan beginnen!

Heel veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.