Blog

De ideale werkplek creëren, hoe doe ik dat?

Oostenrijk By Dagmar Valerie

Het ondernemerschap geeft mij de ruimte en vrijheid om mijn werkzaamheden in te delen op een manier die goed voelt voor mij. Als contentmarketeer met een missie geef ik opdrachten kleur die mij energie geven. Natuurlijk kost het mij ook energie, maar ik word er tegelijkertijd ook ontzettend blij van. Zo mag ik uiteenlopende werkzaamheden voor mooie opdrachtgevers oppakken waardoor ik kan groeien in de richting die hen en mij (en daarmee ook mijn bedrijf) verrijkt. Dit werkplezier gun ik iedereen! Hoe ik mijn ideale werkplek creëer, deel ik in dit artikel.

De juiste balans vinden

Omdat ik kan werken waar en wanneer ik wil (kanttekening: ik wil wel altijd de kwaliteit waarborgen waar ik voor sta én deze werksituatie is niet altijd zo gezond geweest), voel ik de vrijheid om te werken wanneer het mij goed uitkomt. Omdat ik veel schrijf en daarmee creëer, is het extra fijn dat ik kan pieken op het moment dat ik geniet van een schrijfflow. Ik kan mijn uren vrij besteden, als mijn werk maar af komt. Tegelijkertijd werk ik veel met deadlines, maar ik kan mijn werk inmiddels goed indelen waardoor ik productief én creatief blijf. Laten we realistisch blijven: dit was niet altijd zo. Het heeft jaren geduurd voordat ik nu deze ideale werkervaring mag beleven. Het was ook een lange tijd flink uit balans. Zeker tijdens de lockdown in combinatie met jonge kids, het huishouden én een verbouwing. Van last minute een bureau kopen voordat de winkels dicht gingen tot weinig slapen omdat je in de late uurtjes je handen vrij had van kids en nog een deadline moest halen. Niet struikelen over de wallen, schouders eronder en doorzetten. Wat een tijd. Maar sinds een periode kan ik zeggen dat ik een gezond bedrijf heb, waardoor mijn onderneming ook echt goed voor mij is en mij voedt. Ik mocht opnieuw ontdekken hoe ik weer in balans kom en kan ondernemen op mijn voorwaarden.

Een gezond bedrijf creëren

Wat een gezond bedrijf betekent, zal verschillen per ondernemer. Het is maar net wat voor jou belangrijk is en waar je waarde aan hecht. Wat heb jij nodig om comfortabel te kunnen leven en te genieten van het nu? Om te doen waar je energie van krijgt en waar je graag je bed voor uit komt? Een van de factoren waardoor ik kan doen waar ik dagelijks blij van word (met aandacht, ruimte en tijd voor de kinderen zorgen, persoonlijk groeien en anderen versterken, maar ook nieuwe plekken ontdekken, lezen en tuinieren) vormt het feit dat ik mijn werktijden goed kan indelen en mijn ideale werkplek mocht creëren. De wereld is mijn werkplek, want ik kan werken aan het strand, in de bergen van Oostenrijk (recent getest tijdens de workation) maar ook thuis. Als ik maar internetverbinding heb, dan komt het goed en kan ik publiceren. Een luxe waar ik dankbaar voor ben, want ik klap mijn laptop open en kan aan de slag. Tegelijkertijd ook een valkuil, want… ik klap mijn laptop open en kan aan de slag. Het is zo toegankelijk en ook nog eens leuk om te doen, dat ik mij soms mag inhouden om niet ‘aan’ te blijven staan voor werk. Terug naar die fijne werkplek, want ik werk graag beneden aan de eettafel. Dichtbij de keuken met warme thee, water en een schaal met vers fruit. Ook op zolder hebben we een fijne plek gecreëerd, want het gebeurt regelmatig dat ook Jord vanuit huis werkt. Dan verdelen we de ruimtes en verstoren we ook niet elkaars flow.

Een fijne werkplek

Voor op zolder stond het op ons wensenlijstje: een bureau kopen, zodat je daar rustig kon werken. Dat is gelukt en het zit heerlijk. De afgelopen periode hebben we de ruimte verrijkt met twee mooie boekenkasten, een fijne bureaustoel en binnenkort komt er raamdecoratie. Zo zit je comfortabel en dan heeft de ideale werkplek ook een positief effect op je lichaamshouding. Het is een fijne, lichte en grote ruimte waar we erg blij mee zijn. Ideaal dat we deze kamer hebben om hier te genieten van werkplezier en mooie opdrachten. Daarnaast werk ik graag aan het strand, maar werken met uitzicht op de bergen staat bovenaan mijn lijstje met favoriete werkplekken. Wat een ervaring, energie en de flow aan inspiratie was ongekend. Heerlijk! Op naar meer droomreizen met het gezin, waarbij ik ook kan blijven ondernemen en genieten van het nu.

Ik ben heel erg benieuwd hoe jouw ideale werkplek eruit mag zien. Werk je graag thuis, op kantoor of op een andere plek? Heb je al eens eerder overwogen om buitenshuis te werken in een mooie omgeving waar je blij van wordt?

Liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.