Blog

De herfst hangt in de lucht: van opruimbui tot kaarsjes aan

herfst

Hoe voel je je en heb je een mooi seizoen achter de rug? Heb je genoten van de zomerse dagen en kijk je er dankbaar en met plezier op terug? Mocht je mooie herinneringen maken met elkaar? Ik ben erg benieuwd hoe het met je gaat. Voel je ook dat de seizoenswisseling plaatsvindt en we elke dag een beetje meer naar binnen mogen keren? Dat de herfst in de lucht hangt en de dagen korter worden? Ik hoop dat je geniet van deze tijd en je opgeladen aan het najaar mag beginnen.

Opruimbui

Voordat er een nieuw seizoen begint, voel ik de drang om even flink door het huis heen te gaan om op te ruimen. En dat gevoel is rond de herfst extra aanwezig, vooral omdat we een periode ingaan waarbij we meer in en om het huis beleven. Al die overbodige spullen nemen ruimte in en vormen extra prikkels, terwijl ik in het najaar verlang naar rust en lichter leven. Ik heb daarom drie dozen neergezet: een doos met spullen die ik zal weggooien, een doos met spullen om weg te geven en de laatste met spullen voor de kringloop. En daar heb ik een doel aan gekoppeld: elke dag doe ik minstens 10 spullen in een van deze drie dozen. Dat hou ik net zolang vol totdat ik écht niks meer weet te vinden wat weg kan. Ik ben nu 1,5 week bezig en er zijn al 200 (!) spullen de deur uit. 10 is een behapbaar en realistisch aantal, het is de kunst van het volhouden om ruimte te creëren. Je verzamelt in een korte tijd (onbewust) zoveel items en het huis voelt nu al lichter, terwijl ik pas net ben begonnen. Een uitdaging die werkt.

Klaar voor de herfst

Terwijl ik ruimte aan het maken ben, voelt het tegelijkertijd ook heerlijk om het huis in te richten op een manier die aansluit bij het najaar. Zo heb ik enkele dekentjes en gezellige kussentjes van zolder gehaald. Ook de mooie schommelstoel van buiten heeft een fijne plek in de woonkamer gekregen. Hij zit zó lekker, nu al de beste plek van het huis. Alleen nog een vloerkleed kopen, de muur voorzien van een mooie najaarstint en dan kunnen de kaarsjes aan. De kortere dagen vragen om een gezellige en knusse setting. De lente is mijn favoriete seizoen, maar de herfst ben ik ook gaan waarderen. Je mag loslaten wat je niet meer dient, net als de natuur doet. Dat geeft ruimte. De natuur komt steeds meer in een ruststand terecht en keert naar binnen. Een mooi proces om ook te ervaren.

Heel bijzonder om na te mogen genieten van een fantastische zomer vol speciale herinneringen die we hebben gemaakt met elkaar. Van de bergen in Oostenrijk tot veel tijd met familie in Polen en zelfs twee stedentrips Berlijn en Parijs. Wat een speciale momenten, gelukkig hebben we de foto’s nog. We kijken ook erg uit naar het nieuwe seizoen en hopen dat het voor iedereen een prachtig najaar mag worden. Een herfstseizoen waarbij je lekker in je vel mag zitten, je genoeg energie hebt om te doen waar je blij van wordt en je in goede gezondheid mag genieten van de herfstkleuren buiten. De dagen worden donkerder en korter, maar ik gun je dat de dagen gevuld mogen zijn met lichtpuntjes (die je juist tijdens de donkerdere dagen extra goed kunt bewonderen).

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.