Blog

Mijn liefde voor buitenleven en onze tuinplannen voor deze zomer

moestuin

Met veel plezier geniet ik van groei in onze tuin. Groene knopjes, bezige bijtjes, fladderende vlinders en mooie bloemen; ik word er ongelooflijk enthousiast van. In de tuin is altijd wel iets te doen, waardoor je in beweging blijft en ik kan er ook heerlijk ontspannen. Een tuin moet je goed onderhouden, maar dan creëer je ook de mooiste plekjes. Met liefde en passie werken Jord en ik aan de tuin, maar Lucas vindt het ook geweldig om mee te helpen. Dan harkt hij de bladeren, snoeit hij de takken en maait hij het gras met een grote glimlach op zijn gezicht. Natuurlijk zijn we erbij en doen we het samen; het is een gezellige bezigheid om er met elkaar een fijne tuin van te maken. Omdat we dit jaar niet de grens over gaan, vinden we het ontspannend om de tuin te voorzien van een upgrade. Hoe we dit gaan aanpakken, vertel ik je in dit artikel!

Relaxen in de loungeset en genieten van groei en bloei

Wij hebben geen grote tuin, maar onze tuin is perfect om goed te kunnen onderhouden en om fijne plekjes te creëren. We vinden het dan ook belangrijk om in de tuin met de jongens te kunnen ontspannen en op te laden. Een ontspannen setting is daarom een must. We hebben een plek gemaakt om te kunnen barbecueën en te eten, maar ook om te relaxen bij de tuinkachel in een fijne lounge stoel. Ook heeft onze tuin een klein grasveldje waar we bijvoorbeeld de tipi tent op kunnen zetten of een picknick kunnen organiseren. Voor de boys is er een zandbak waar zij lekker in kunnen spelen en bouwen en ik geniet van een compacte moestuin in de hoek van de tuin. Zo zit de tuin vol fijne plekjes waar we blij van worden. Maar toch ontbreekt er nog een essentieel onderdeel en daarom zijn we aan het oriënteren voor de beste oplossing. We willen heel graag een houten loungeset plaatsen, zodat we er met dierbaren kunnen relaxen. Ook is het heerlijk om in het zonnetje te liggen en een goed boek te lezen; dat kan perfect op deze loungeset. Veel hangt natuurlijk af van de uitstraling en hoe de kussens zitten, vandaar dat we er nog niet over uit zijn welke het gaat worden. Dat wordt testen! Het lijkt mij ook zo fijn om lekker spelletjes te spelen buiten en er te kletsen met vriendinnen… (Hoera, de loungeset staat inmiddels! De zoektocht namen we erg serieus en toen liepen we opeens tegen de perfecte set aan. Het relaxen kan beginnen!)

Genieten van het buitenleven

Een loungeset is een flinke investering, maar daar heb je gelukkig ook heel wat jaren plezier van. Als deze eenmaal staat, voelt onze tuin ‘af’. Er is natuurlijk altijd wel iets te doen in de tuin, maar we zijn erg blij met deze setting. Het is een tuin geworden waar iedereen kan ontspannen en plezier kan beleven. Voor zowel de kids als ons hebben we een fijne ruimte gecreëerd waar we graag en veel zijn. Van barbecueën tot watergevechten, moestuinieren, zandkastelen bouwen, relaxt een boekje lezen of naar de vogeltjes luisteren; het kan allemaal in onze achtertuin. Deze zomer ziet er anders uit dan anders, maar dat betekent niet dat we ons gaan vervelen. Het buitenleven speelt een grote rol in onze levens en we zijn hartstikke blij dat we onze kids op een plezierige manier het mee kunnen geven hoe fijn het is om je te omringen door natuur. Dat we natuur moeten koesteren, er goed voor moeten zorgen en dat je daardoor zoveel moois ervoor terug krijgt is een feestje.

Heb jij (licht)groene vingers en ben je graag in de natuur te vinden?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.