Blog

8 X Jouw woonkamer extra stijlvol én gezellig maken

dagmar valerie verhuizen

De woonkamer is de plek waar wij dagelijks zijn. Het is ook de meest veelzijdige plek van ons huis, omdat de ruimte voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. De ene keer is het een speelhoek, de andere keer een gezellige plek voor spelletjesavonden of lekker ontspannen een boek lezen. Een spannende film kijken doen we ook in de woonkamer of gewoon lekker bijkletsen met een hapje en drankje met vrienden en familie. Er wordt gedanst, gelachen, gehuild, gepraat en vooral geleefd in deze ruimte. Het is daarom belangrijk dat de woonkamer op de juiste manier is ingedeeld, zodat we kunnen genieten van een stijlvolle én gezellige ruimte waarin iedereen zich thuis mag voelen.

Genoeg plek om te zitten

Wij vinden het heel fijn als de woonkamer op een logische manier is ingedeeld en er voldoende beweeg- en leefruimte is. Zo ontstaat er een plek om te dansen, om te spelen, om te lachen en om het leven te vieren. We hebben recent een nieuwe bank aangeschaft die perfect past bij de kleuren van de woonkamer; taupe / zandbruin. We houden van natuurlijke elementen en tinten, waardoor deze bank heel goed aansluit bij de rest van onze stijl. Het was nog een behoorlijke zoektocht om deze te vinden, want je gaat steeds kritischer kijken naar mate je meer banken hebt getest. Bij ons bleek de eerste gelukkig al raak, we waren meteen verkocht. Toch sliepen we er heel wat nachtjes over (lees: 3 weken!) voordat we besloten voor deze bank te gaan. Vooral omdat we ook al twijfelden of we misschien een eetkamerbank zouden aanschaffen. Daar hebben we ook zoveel mooie exemplaren van gezien en het maakt de ruimte helemaal compleet! De eetkamerbank heeft verschillende voordelen; je kunt de eettafel verder tegen de muur schuiven als de bank tijdelijk niet wordt gebruikt en zo win je veel ruimte. Ook is een bank bij de eettafel ideaal met kinderen in huis, het creëert een gezellige sfeer in de eethoek. Voor ons zou de eetkamerbank vooral een praktische én stijlvolle keuze zijn voor ons interieur. We kozen uiteindelijk voor een geweldige bank voor onze woonkamer en daar zijn we heel erg blij mee. De levertijd duurde lang, maar het was het wachten meer dan waard. We hadden eerst een hoekbank en nu een driezitsbank, waardoor we veel ruimte hebben gecreëerd. De hoekbank mis ik af en toe nog wel, want dat was echt zo’n gigantische plofbank geworden waar je lekker op kunt hangen. Nu ziet het er strakker, netter en stijlvoller uit.

Een heerlijk kleed

Een Marokkaans kleed stond ook al tijden op mijn wishlist, want dat maakt de woonkamer meteen zachter, gezelliger en warmer. Een heerlijk kleed kan de woonkamer compleet maken, maar vaak ontdek je dat pas als het kleed er daadwerkelijk ligt. Herkenbaar?

Stijlvolle wanddecoratie

Yes, wij houden van posters en foto’s! Misschien hangen binnenkort mijn eigen illustraties wel aan de muur haha. We zijn in ieder geval dol op wanddecoratie en hebben letterlijk vandaag de laatste lijsten opgehangen. Wanddecoratie zorgt voor sfeer en je kunt jouw stijl ermee versterken. Denk bijvoorbeeld aan elementen als een klok, foto’s en posters.

Lekkere hapjes en drankjes

Denk ik vaak aan lekker eten? Ja! En daarom mag deze tip niet ontbreken. Zorg voor een stabiele, fijne en stijlvolle salontafel waar je lekkere hapjes en drankjes op kunt presenteren. Het is een kunst om de juiste balans te vinden tussen een salontafel die niet domineert, maar wel functioneel genoeg is en over voldoende ruimte beschikt voor bijvoorbeeld spelletjes en eten. Plaats er onderzetters of een kaars op, zodat je de tafel een beetje kunt decoreren. Dan wordt jouw woonkamer echt een geheel!

Kamerplanten

Een interieur artikel van mijn hand zonder een plantentip erin te verwerken is onmogelijk. Als ware plantaholic kan ik kamerplanten echt aanbevelen, omdat ze zorgen voor sfeer en ontspanning. Ook kunnen ze bijdragen aan luchtzuivering en een levendige setting. Heb je geen groene vingers? Er zijn ook genoeg eenvoudige planten die weinig eisen stellen. Je kunt het!

Opbergruimte voor spelletjes en speelgoed

Handige kasten zijn een must in ons huis, misschien is deze tip daarom ook voor jou relevant. Lucas heeft veel speelgoed, wij hebben geweldige spelletjes en ik heb ook nog eens mijn aquarel collectie in de woonkamer liggen. Je begrijpt dat het zorgt voor een hoop troep, wanneer je er geen fatsoenlijke opbergruimtes voor creëert. Daarom hebben we een handige trapkast en tv-meubel met ruimte om alle items in op te bergen. Als je ervoor zorgt dat alles een vaste plek heeft, slingert het vanzelf minder rond.

De juiste verlichting aanbrengen

De woonkamer kan er nog zo gezellig uitzien, zonder de juiste verlichting zie je het letterlijk niet! En daarom hebben we twee geweldige vloerlampen en spotjes in de woonkamer aangebracht, zodat we niet alleen overdag maar ook in de avonduren van de woonkamer een gezellige plek kunnen maken. Heb jij al nagedacht over de juiste verlichting voor jouw woonkamer? Je kunt het zo goedkoop of kostbaar maken zoals je zelf graag wilt, maar goed licht is echt een vereiste voor de sfeer.

Decoratie om het thuisgevoel compleet te maken

Last but not least komen we nu bij de leukste stap; het decoreren van de woonkamer. Bewaar deze stap bewust voor het laatst, omdat je dan precies weet wat je nodig hebt en je niet met overbodige prularia zit. Denk goed na over wat je nodig hebt en wat echt een toevoeging zou zijn voor deze ruimte. Waardoor gaat het nog meer leven en wordt de woonkamer stijlvol én gezellig?

Ik hoop dat je het fijn vond om over deze tips na te denken. Ik ben heel benieuwd hoe je de woonkamer gebruikt en hoe je deze ruimte tot een stijlvolle en gezellige plek hebt omgetoverd.

Ik wens je een hele fijne dag toe, dank je wel voor het lezen en tot snel!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.