Blog

6 Tips om zelf een luxe wellness-gevoel in de badkamer te creëren

handdoeken badkamer dagmar valerie

Onze badkamer is simpel, een beetje verouderd, maar nog steeds in een prima staat waardoor we er hopelijk nog jaren plezier van mogen ervaren. Als we op een dag de loterij winnen, dan is dit het eerste project wat we gaan aanpakken. Voordat we op wereldreis gaan. Terug naar de realiteit, want ik ben erg gesteld op mijn me-time en geniet van oplaadmomenten. Dat doe ik onder andere door naar de sauna te gaan. Hoe relaxt is het als je zelf een luxe wellness-gevoel in je eigen badkamer kunt creëren? Het scheelt een hoop geld, want daardoor is de badkamerverbouwing nog lang niet nodig en het geeft veel rust als je thuis kunt ontspannen. Met een paar kleine en vooral betaalbare aanpassingen heb ik de badkamer omgetoverd tot een heerlijke omgeving. Ik gaf de badkamer een mini make-over, wil je weten hoe? Ik vertel het je graag in dit artikel, lees gezellig mee!

Investeer in extra zachte handdoeken

In de badkamer ben je te vinden als je lekker wilt ontspannen, graag zou willen douchen of in bad wilt gaan als je hierover beschikt. Ook kan je er je tanden poetsen en de tijd nemen voor jouw uiterlijke verzorging. Het eerste wat ik heb gedaan toen ik de make-over in gedachten had, was nadenken over de handdoeken. Deze liggen redelijk prominent in beeld en zijn echt een onmisbaar in de badkamer. De kleur en kwaliteit vond ik belangrijke eigenschappen waar ik op ging letten, inmiddels zijn we meer dan geslaagd. Blijft er iemand logeren, dan krijgen we nu als reactie dat onze handdoeken onwijs zacht zijn. Dat maakt het extra lekker om je na een badder- of douchesessie af te drogen. Ook Lucas geniet er zichtbaar van en is er dol op. We hebben voor hem bijbehorende washandjes uitgezocht zodat het een mooi setje vormt. Het is niet alleen een feestje om deze mooie handdoeken te gebruiken, ze zien er ook nog eens stijlvol uit! Bovendien is de kwaliteit echt fantastisch, waardoor de handdoeken ook zacht blijven op de langere termijn. Handdoeken gebruik je veel en vaak, daardoor is dat een handig investering en een verwennerij om handdoeken te geven of te ontvangen. Ook is het lekker om deze eens in de zoveel tijd te vervangen, zodat je echt het frisse gevoel mag behouden.

handdoeken dagmar valerie

Lekkere verzorgingsproducten

Yes, een badkamer zonder lekkere verzorgingsproducten is als een vis zonder kom of een föhn zonder blaaskracht. Of zoiets. In ieder geval is het vooral heel erg lekker om jezelf fijne producten te gunnen die een positief effect op jouw lichaam hebben. Denk aan een fijne scrub, voedende crème of een heerlijk masker ter ontspanning en hydratatie van de huid. Neem de tijd om er echt even van te genieten. Niets moet, niksen mag!

Kaarsen met jouw favoriete geur

Welke geuren vind je heerlijk? Rozenblaadjes, lavendel, dennengeurtjes… Kies een lekkere geurkaars uit en plaats deze in de badkamer. Hoe lekker als je er jouw verzorgingsritueel kunt doen terwijl je wordt omringd door deze lekkere geur? Bovendien zorgt een kaarsje ook meteen voor een fijne setting en cozy sfeer. Daar word je toch meteen blij van?

Een heerlijke badjas

Na de sauna of heerlijke baden even lekker chillen in een badjas om af te koelen of te ontspannen. Dat voelt toch helemaal als een wellness ervaring? Die beleving bootsen we gezellig thuis na door een heerlijke badjas te pakken en erin te kruipen. Theetje en kruikje erbij en je bent klaar voor de relaxte modus. Enjoy! Ik ben onwijs verwend, omdat ik een lekkere zachte badjas van Handdoeken-Discounter mag dragen tijdens deze ontspannende me-time momenten. Ik plan zelf echt te weinig van dit soort momenten in, maar geloof mij; je kunt op deze manier het vakantiegevoel thuis ervaren en het is een absolute aanrader.

handdoek by dagmar valerie

Badkamerplanten: haal de natuur in huis

Niet elke plant kan goed overleven in de badkamer, de luchtvochtigheid is er immers hoog en direct daglicht ontvangt de plant meestal niet in deze ruimte. Toch zijn er genoeg andere groene plantvrienden die het juist meer dan prima doen in deze omgeving. Verdiep je eens in de mogelijkheden om jouw eigen badkamer jungle te creëren voor een extra zen-gevoel. Wist je dat planten voor ontspanning zorgen als je ernaar kijkt? Bovendien zorgen ze voor een sfeervolle touch, meer dan de moeite waard dus om de planten een plekje te geven in deze gezellige ruimte!

Geniet van de stilte en neem de tijd

Kenmerkend voor een dagje naar de sauna is de klok die er even niet toe doet. Dit is jouw moment om even helemaal tot rust te mogen komen en op te laden. De tijd tikt weliswaar verder, maar speelt even geen rol. Geniet van de stilte, van de rust en ruimte. Opladen en ontspannen staan centraal, neem het ervan! Doe een maskertje op, lak je nagels, gebruik een fijne scrub, steek de kaarsjes aan en lees lekker een boekje. Zet mooie muziek op om de setting compleet te maken en kom helemaal ontdek het wellness-gevoel in jouw eigen badkamer!

Neem jij vaak de tijd voor dit soort oplaadmomenten voor jezelf? Een extra reminder om ervan te genieten tijdens Self-care September!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.