Blog

5 tips voor het stylen en samenstellen van je ovale eettafel

tafel ovaal stylen

De eettafel is hét pronkstuk van je eetkamer of keuken. Wij zijn momenteel aan het kijken of we onze meubels in de woonkamer een upgrade kunnen geven. Zelf droom ik van een ovale eettafel die daardoor los staat van de muur. Een bijbehorende salontafel voor bij de bank lijkt mij ook fantastisch. Een eettafel is zoveel meer dan een tafel waar je als gezin aan eet. Het is de plek waar je samen mag komen, mooie gesprekken worden gevoerd, er kan worden geknutseld en gewerkt. Een tafel waaraan je gezellige spelletjesavonden organiseert en met plezier zorgt voor en geniet van gezonde maaltijden. Er staan bloemen en een fruitschaal of andere accessoires waardoor je de eettafel mooi kunt stijlen. Ben je toevallig op zoek naar een nieuw exemplaar en kun je niet wachten om de perfecte eettafel in huis te halen? In deze blog zetten we de ovale eettafel (en enkele varianten) voor je in de spotlights. Welke opties heb je allemaal als je een ovale tafel gaat kopen en waar moet je op letten als je op het punt staat om knopen door te hakken? Je leest het hieronder!

Tip 1: er is meer dan ovaal!

Een klassiek ovale tafel heeft veel voordelen. Er zijn geen rechte, strakke lijnen te bekennen en je kunt iedereen aankijken als je aan tafel zit. Dit zorgt voor een knusse sfeer. Wist je dat er naast de klassieke ovale tafel nog meer varianten zijn die in de categorie van ovale eettafels kunnen worden gezet? Zo heb je misschien wel eens gehoord van Deens ovaal. Dit is een vorm waarbij de kopse kanten wat rechter zijn waardoor je aan de korte zijden twee volwaardige zitplaatsen hebt. Ideaal voor grote gezinnen of een flinke groep vrienden! Kijk altijd goed welke vormen en beschikbaar zijn en kies daarna de variant die het best bij je smaak en interieur past.

Tip 2: vergeet het onderstel niet

Goede styling zit ‘m in de details. Toch gaat het te ver om het onderstel van je tafel als detail te bestempelen. Maar toch merk je misschien dat je meer op het tafelblad gefocust bent dan op het frame van je nieuwe aanwinst. En dat is zonde! Bij een ovale tafel op maat kun je ook kiezen uit ongelooflijk veel onderstellen en dat betekent dat er altijd wel een vorm tussen zit die goed aansluit op jouw smaak. Ben je fan van een klassiek onderstel met 4 poten, de populaire X-vorm, of kies je graag voor iets opvallends? Het is allemaal mogelijk. Dat maakt dat een eettafel mooi aansluit bij je wensen.

Tip 3: denk in kleuren

Bij een nieuwe tafel is de kans groot dat je aan (eiken) hout denkt en dus aan de bekende houtlook. Toch is het slim om verder te kijken. Bij de maatwerk meubelwinkels heb je vaak de keuze uit minimaal tien verschillende kleuren voor je tafelblad en dat opent een berg aan opties! Zo heb je de mogelijkheid om een kleur te kiezen die al terugkomt in je keuken of eetkamer om zo het een en ander met elkaar te matchen. Dit zorgt ervoor dat alles een prachtig geheel wordt.

Tip 4: ontdek de materialen

Het materiaal van je tafel is één van de belangrijkste aspecten van je tafel. Eikenhout is een echte klassieker op dit gebied, maar wist je dat je veel meer mogelijkheden hebt als je in de markt bent voor een nieuw meubel. Zo zijn er houtsoorten die een stuk voordeliger zijn dan eiken. En heb je al eens aan marmer of keramiek gedacht? Keramiek heeft dezelfde eigenschappen als marmer, maar is wat gebruiksvriendelijker en een stuk minder kwetsbaar.

Tip 5: accessoires maken het af

Je pijlen zijn op de tafel gericht, maar denk ook meteen een stapje verder om je ruimte helemaal af te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tof vloerkleed, passende kaarsen of een flinke lamp die je boven de tafel hangt? Er zijn 1001 manieren om je tafel nog meer te laten shinen. Laat je tijdens je zoektocht inspireren en kies uiteindelijk voor de tafel waar je het beste gevoel van krijgt. Ik ben heel erg benieuwd welke tafel het voor ons uiteindelijk zal worden én hoe ik deze ga stylen. Ik laat mij dan ook de komende periode graag inspireren door in gesprek te gaan met een deskundige, zodat ik optimaal geïnformeerd kan worden terwijl ik verschillende showrooms kan bewonderen. We hebben momenteel ook een eettafel besteld die we op maat lieten maken, maar dit is toch al enkele jaren geleden. Er zijn in de tussentijd zoveel mooie, nieuwe mogelijkheden ontstaan en ik laat mij dan ook graag inspireren.

Liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.