Blog

4 betaalbare make-overs voor in huis

7 jaar geleden kochten we ons huis en we zijn er nog altijd hartstikke blij mee. Het is inmiddels echt een thuis geworden waar we ontzettend veel herinneringen hebben gemaakt. We trokken in het huis toen we verkering hadden en inmiddels zijn we twee zoontjes rijker. Elk jaar proberen we de woning meer ‘af’ te maken, maar zoals het eenmaal gaat bij een huis; het is nooit af. We hebben al veel aangepakt en dat maakt dat ons wooncomfort een flinke boost heeft gekregen. Van zonnepanelen tot een nieuwe badkamer en nieuwe kozijnen. En natuurlijk heb ik de tuin ook compleet gemaakt waardoor het een heerlijke plek is geworden. Kleurrijk en smakelijk dankzij mooie bloemen en eetbare planten. Echt mijn lievelingsuitzicht, terwijl het toch een compacte stadstuin is. In dit artikel deel ik de vier betaalbare make-overs die we hebben gerealiseerd in huis die met een beperkt budget een groot verschil maakten voor ons wooncomfort. Lees je mee?

De traprenovatie

Je loopt er elke dag overheen en kijkt er ook regelmatig tegenaan; de trap. Het geeft een fijn gevoel als de trap naar wens is en je er comfortabel op kunt lopen. Natuurlijk moet de trap in eerste instantie helemaal veilig zijn, maar het oog wil ook wat. Door je te oriënteren wat je wil én wat je nodig hebt, kun je bekijken welke opties je hebt en hoe je de traprenovatie zou willen realiseren. We dachten dat het een flinke klus zou zijn, maar eigenlijk was het een kwestie van materialen kiezen en een geweldige klusser inschakelen die het vakkundig en snel plaatste. In een ochtend zat het erop en we hebben er na al die jaren nog steeds plezier van. Het was echt een gouden zet, want het geeft zo’n andere sfeer in de gang. Nu hebben we niet gekozen voor een ingewikkelde verbouwing rondom de trap, maar ik vond de kosten traprenovatie eigenlijk meevallen. Het verschil is groot én je geniet er elke dag van. Wij zijn er blij mee!

Schilderen en genieten!

Over de gang gesproken, opeens begon het bij mij te kriebelen. Ik kocht een pot verf, een nieuwe lamp en knopjes voor op de kast en de gang was voorzien van een compleet nieuwe uitstraling. Echt heel leuk wat een paar kleine veranderingen kunnen doen die ook nog eens zo betaalbaar zijn. Deze metamorfose kostte mij 200 euro en je stapt elke dag op een hele andere manier je huis binnen. Het oogt nu veel ruimtelijker, sfeervol en rustig.

Groen dak

Als liefhebber van groen vond ik het zo leuk toen het groene dak op de schuur werd geplaatst. Nog iets waar ik dagelijks erg van kan genieten. Het is geen kostbare investering, maar het effect is gewoon geweldig. Het dak leeft en ziet er zo natuurlijk en mooi uit. Elk seizoen heeft het een andere uitstraling en onze slaapkamerramen kijken er goed op, waardoor het echt een groot verschil maakt ten opzichte van de betonnen look. Daar keken we eerst tegenaan; een toffe metamorfose voor een betaalbaar bedrag.

De tuin metamorfose

De uitstraling van de woning wordt grotendeels bepaald door de sfeer van je tuin. Ik vind het heerlijk om met de tuin bezig te zijn en ik ben er dan ook dagelijks te vinden. Elke centimeter is goed benut, want ik probeer maar al te graag nieuwe planten en bloemen uit. Ik geniet elk seizoen van nieuwe ontdekkingen en de tuin heeft dan ook regelmatig metamorfoses doorstaan (met elke zomer nog een paar extra tegels eruit voor meer plek om te genieten van groen). Zo heb ik 19 fruitbomen en heel veel verschillende soorten bloemen. Wil je het betaalbaar houden? Dan kun je dierbaren vragen stekjes voor je te maken, zo heb je ook binnenkort een sfeervolle en kleurrijke plek; je eigen paradijs waar de natuur haar werk kan doen. Ook kun je uitgebloeide bloemen en planten met korting kopen (scheelt een hoop geld), zodat je er volgend jaar plezier van hebt. Natuurlijk kan dit ook op het balkon. Geniet van groen en maak er een heerlijke plek van!

Liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.