Blog

30 dagen minimaliseren, 500 items ruimen we op #30dagenopruimen

Met een tweede kindje op komst kunnen we thuis zeker ruimte gebruiken en geeft het idee om op te ruimen veel rust. We hebben de afgelopen tijd veel spullen verzameld die we niet langer nodig hebben, die we niet gebruiken of die ons niet langer gelukkig maken. Tijd om daar verandering in te brengen, want hoe fijn is het om in een huis te wonen waar de items je blij maken die je ziet en gebruikt? Precies, daar gaan we voor! Jord en ik gaan de uitdaging aan om in de maand oktober bijna 500 items weg te doen (een tweede thuis geven). Dat doen we niet van de ene op de andere dag, daarom vertellen we je graag meer over de uitdaging om 30 dagen te minimaliseren. Door Jennie ben ik geïnspireerd om met dit idee aan de slag te gaan, zij plaatste de challenge via Instagram en het voelde meteen als de ultieme motivatie om onder andere onze zolder aan te pakken. Dit is zeker nodig, want daar gaan we onze slaapkamer van maken! Jord en ik gaan deze uitdaging samen aan en ik vertel je er graag meer over. Lees én doe je mee?

Uitleg over de 30-day Minimalism game

Ik las het idee bij Jennie en ik kreeg meteen zin om met deze uitdaging aan de slag te gaan. De eerste dagen lijken mij nog goed te doen, maar daarna gaat het best pittig worden gok ik! Het oorspronkelijke idee heet de 30-day minimalism game en is afkomstig van de bekende minimalisten Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus. Lees hier meer over de opdracht waarin je de uitdaging aangaat om 30 dagen te minimaliseren. Op de eerste dag van deze opruimchallenge doe je één product weg. Op de tweede dag kies je twee producten uit die je niet langer gebruikt / nodig hebt / overbodig zijn, op de derde dag drie en zo ga je door tot dag 30 waarop je 30 items weg gaat doen! Die laatste week is dus echt intensief denk ik, Jord en ik doen het gelukkig samen en ik vind het heel erg fijn om juist met elkaar van deze uitdaging een succes te maken. We starten 1 oktober en ik ben benieuwd welke spullen en producten het einde van deze maand niet gaan halen!

Aan de slag met 30 dagen opruimen en minimaliseren

Zo fijn om de items een tweede thuis te kunnen geven. Als we het zelf niet meer nodig hebben, dan nemen de items onnodig ruimte in beslag en kost het alleen maar onze energie. Bijvoorbeeld om het schoon te houden of te voelen dat je er toch niet meer blij van wordt (yes, de Marie Kondo gedachte ‘Does it spark joy?’). De hele zolder opruimen en ondertussen ook het liefste het huis ‘legen’ door overbodige spullen op te ruimen klinkt als een gigantische klus. Door deze challenge wordt het idee alleen al toegankelijker en de motivatie om aan de slag te gaan groter! Als je mij zou zeggen dat ik aan het einde van de maand oktober 500 spullen weg ga doen, dan voelt dat als een onmogelijke taak. Waar moet ik beginnen? Door elke dag een klein stukje van de uitdaging aan te gaan, beginnen mijn handen te jeuken en ga ik met veel plezier aan de slag. Ik heb zoveel zin in een opgeruimd huis en het resultaat: een zolder waar we onze slaapkamer van kunnen maken.

Geweldige motivatieboost, welke producten halen eind oktober niet?

Jennie ik wil je ontzettend bedanken voor deze geweldige inspiratie- en motivatieboost. Jord en ik zijn je nu al erg dankbaar, we hadden echt even een stok achter de deur nodig om te starten. Dat gaat helemaal lukken samen en we hebben er eigenlijk ook veel zin in! De eerste week gaat ons misschien nog wat makkelijker af, maar daarna gaan we het echt wel even pittig krijgen. De hoogste tijd dus om ruimte voor ruimte af te struinen waar we genoeg overbodige producten en items kunnen vinden die ons niet meer gelukkig maken en die we niet langer nodig hebben. Tijd om deze items een tweede thuis te geven. We hopen veel naar de kringloop te kunnen brengen, te verkopen of door te geven. Mocht het echt versleten of (niet meer te repareren) stuk zijn, dan gaan we ervoor zorgen dat het op de juiste manier weg kan.

Ik voel mij erg gemotiveerd om in oktober onze overbodige spullen een tweede thuis te geven. Ook voel ik mij gesterkt door Anne die ook aan de slag gaat. Het is zo gaaf om samen deze klus te klaren en op deze manier motiveer je elkaar. Mocht je het leuk vinden om ook deel te nemen, gebruik de hashtag #30dagenopruimen die door Jennie in het leven is geroepen. Ik denk dat ik mij eind oktober echt opgelucht voel; een stukje lichter door de overbodige spullen die onbewust zwaarder wogen en die het huis uit zijn.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.