Blog

3 tips voor de leukste wanddecoratie

Babykamer Simon ByDagmarValerie

Stoor jij je al maanden aan die ene kale muur in je huis? Dan ben je vast op zoek naar leuke manieren om deze muur aan te kleden. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om een warme uitstraling te realiseren. In deze blog geef ik je een aantal voorbeelden die je kunt gebruiken om die –  net wat te saaie – muur een upgrade te geven!

Fotomuur

Geef je interieur een persoonlijke touch door een fotomuur samen te stellen. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Zo kun je bijvoorbeeld mooie, strakke lijstjes kopen en deze aan de muur ophangen. Combineer deze lijstjes met vintage lijstjes die je in de kringloop vindt. Op die manier creëer je een net wat speelsere fotomuur. Vind je het spannend om gelijk de spijkers in je muur te slaan? Knip dan met A4tjes de vorm van de lijstjes uit en bevestig deze met plakband op de muur om te kijken welke samenstelling leuk is. Wil je de fotomuur één geheel laten worden? Druk de foto’s dan af in zwart-wit zodat alle foto’s er hetzelfde uitzien. Een fotomuur staat nog op mijn wishlist, zeker nu we een prachtige gezinsshoot achter de rug hebben. Deze beelden wil ik graag laten terugkomen in onze woonkamer.

Planken

Je kunt een muur ook een upgrade geven door er één of meerdere wandplanken op te hangen. De planken kun je dan vervolgens voorzien van leuke decoratie. Heb je bijvoorbeeld leuke souvenirs meegenomen tijdens een mooie reis? Stal die dan uit op de planken die je aan de muur hebt bevestigd en je huis ademt gelijk meer sfeer. Je kunt planken ophangen met mooie industriële beugels, of juist met een subtiel weggewerkt ophangsysteem. Planken kun je erg makkelijk ophangen met een boormachine en schroeven. Zorg dan wel dat je met een waterpas controleert of de plank helemaal recht hangt. Op een wandplank zou ik een inspirerend boek plaatsen naast mooie kristallen en ook een plantje mag niet ontbreken. Er zijn zoveel combinaties mogelijk om een wandplank mooi te decoreren!

Kunst

Ben je een liefhebber van kunst? Dan is die ene kale muur ook handig om een mooi schilderij aan op te hangen. Ga dan op zoek naar een kunstuitleen in de buurt. Dat is handig, want dan kun je een ander kunstwerk uitzoeken wanneer je er op uitgekeken bent. Bij de meeste kunstuitleen bedrijven betaal je maandelijks een vast bedrag en kun je onbeperkt genieten van de mooiste kunstwerken. Je kunt natuurlijk ook een mooie poster online bestellen en deze inlijsten en ophangen aan de muur. Geef de muur een vrolijke tint en de ruimte krijgt meteen een andere uitstraling.

Extra tip: heb je een kleine woonkamer en heb je een muur over waar je niet goed van weet wat je ermee aan moet? Hang dan een mooie grote spiegel op. Deze zal het licht weerkaatsen waardoor de kamer gelijk ruimtelijker oogt!

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.