Blog

21 X Wat wij hebben geleerd van de verhuizing

Het einde van de verhuizing is in zicht, maar de laatste loodjes wegen toch wel echt het zwaarst. Een verhuizing en het klussen moet je niet onderschatten, naast alle indrukken en nieuwe ervaringen is het fysiek ook erg intensief. Mentaal vraagt het ook veel van je, je moet immers scherp blijven en overal aan denken. Jord en ik kunnen onszelf inmiddels ervaringsdeskundigen noemen op het gebied van verhuizen en klussen, we delen daarom graag onze leermomenten met jullie. Keep calm and klusserdeklus! 

♧ De kans dat je nagels de verhuizing ‘mooi en lang’ overleven is nihil. Knip deze daarom netjes af, want dat scheelt je een hoop frustraties tijdens bijvoorbeeld het schilderen of verplaatsen van items. *Jup, ik deed zelfs een grappige poging door mijn nagels vooraf te lakken. Drie keer raden hoe lang mijn nagels netjes bleven…*

♧ Zorg vooraf dat je twee setjes verhuis- en/of kluskleding hebt verzameld. Deze items moeten vooral comfy en praktisch zitten, zodat je er niet door wordt belemmerd. Nee die ultra skinny jeans mogen weer terug in de kast, ongeschikt! Grappig feitje; ik had net vijf zakken aan kleding weggegeven toen ik erachter kwam dat ik geen verhuiskleding meer had overgehouden. Oeps! 

♧ Blijf goed communiceren. Verhuizen/klussen is erg intensief, waardoor je wellicht net iets anders kan reageren dan je wilt. Houd hier rekening mee en heb wat meer geduld voor elkaar, iedereen vindt het pittig. 

♧ Laat vrienden op tijd weten wanneer je wat gaat doen, samen klussen en verhuizen is veel leuker!

♧ Verzamel vooraf extra veel dozen, zodat je de spullen makkelijk en snel kunt verplaatsen. Je kunt verhuisdozen kopen of wat vaker langs de supermarkt gaan en hier dozen vandaan halen.

♧ De stofzuiger overleeft een flinke verhuizing niet. Althans, de onze was *verleden tijd helaas* ontzettend fijn, praktisch én fancy, maar hij blies recent jammer genoeg zijn laatste stofwolkje uit…

♧ Er bestaan méga veel wastafelkraantjes *gelukkig zijn we zelfs daarvoor geslaagd*. 

♧ Deuren schilderen is perfect voor de hashtag duurt lang. 

♧ Spreek met jezelf (of samen) van te voren een budget af en maak een globale financiële begroting. Wat heb je concreet nodig en hoeveel gaat het ongeveer kosten? Rond tevens altijd af naar boven, dan kan het nooit tegenvallen! 

♧ Mijn beste vriend is de elektrische schroevendraaier, écht mijn BFF. 

♧ Een mini bibliotheek verhuizen is véél en zwaar werk!

♧ Net als een mini kledingwinkel trouwens… 

♧ In het begin ben je onwijs enthousiast. Geniet van die energieboost en benut het efficiënt en effectief. De laatste loodjes wegen het zwaarst. 

♧ Klussen is duur, maar overhaast niets. Neem de tijd en juist door te kijken naar acties kan je zo de helft goedkoper uitkomen. 

♧ Een globale planning vooraf werkt echt heel goed om je energie te doseren. Zo komt het werk niet allemaal in een keer op je af. En werk in de tussentijd met zoveel mogelijk lijstjes *zei het lijstjesmeisje* zodat je extra efficiënt aan de slag kunt en niets vergeet!

♧ Verf gaat niet zo makkelijk van je handen af als je hoopt. Zo kwam ik in een vrolijk jurkje en hakjes in de avond op een party met verf nog aan mijn handen. Charming!

♧ Door het kiezen van een accentkleur in je interieur creëer je eenheid in je woning. Wij kozen voor de tint groen en je ziet het vooral terug in de accessoires: vaasjes, schilderijtjes, kussens, handdoeken en plantjes.

♧ Afplakken van deuren, plinten en kozijnen is niét leuk, maar wel nodig met verven. Het kost bovendien veel tijd, terwijl je niet gelijk resultaat ziet. Toch is het zeker de moeite waard voor een strakker resultaat! 

♧ Er bestaan duizend soorten aan schuurpapier. En verfrollers. En tape. En siliconenkit.

♧ Meubels in elkaar zetten duurt áltijd langer dan je denkt. 

♧ Een dorpel is een drempeltje onder je deur en je hebt er verschillende maten van. Drie keer raden wie er terug moest met een retourtje? 

Hopelijk kan je bovenstaande tips gebruiken! Wij zijn nooit te oud om te leren en vinden deze verhuizing en kluservaring een onvergetelijke belevenis. Het is intensief, maar vooral heel bijzonder om het huis elke dag meer thuis te zien worden.
Heb jij verhuis of kluservaring? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.