21 X Wat wij hebben geleerd van de verhuizing
Klusserdeklus! Dit weekend flinke sprongen gemaakt in huis ❤️ #happy #new #home #house #love #fun

21 X Wat wij hebben geleerd van de verhuizing

Het einde van de verhuizing is in zicht, maar de laatste loodjes wegen toch wel echt het zwaarst. Een verhuizing en het klussen moet je niet onderschatten, naast alle indrukken en nieuwe ervaringen is het fysiek ook erg intensief. Mentaal vraagt het ook veel van je, je moet immers scherp blijven en overal aan denken. Jord en ik kunnen onszelf inmiddels ervaringsdeskundigen noemen op het gebied van verhuizen en klussen, we delen daarom graag onze leermomenten met jullie. Keep calm and klusserdeklus! 

♧ De kans dat je nagels de verhuizing ‘mooi en lang’ overleven is nihil. Knip deze daarom netjes af, want dat scheelt je een hoop frustraties tijdens bijvoorbeeld het schilderen of verplaatsen van items. *Jup, ik deed zelfs een grappige poging door mijn nagels vooraf te lakken. Drie keer raden hoe lang mijn nagels netjes bleven…*

♧ Zorg vooraf dat je twee setjes verhuis- en/of kluskleding hebt verzameld. Deze items moeten vooral comfy en praktisch zitten, zodat je er niet door wordt belemmerd. Nee die ultra skinny jeans mogen weer terug in de kast, ongeschikt! Grappig feitje; ik had net vijf zakken aan kleding weggegeven toen ik erachter kwam dat ik geen verhuiskleding meer had overgehouden. Oeps! 

♧ Blijf goed communiceren. Verhuizen/klussen is erg intensief, waardoor je wellicht net iets anders kan reageren dan je wilt. Houd hier rekening mee en heb wat meer geduld voor elkaar, iedereen vindt het pittig. 

♧ Laat vrienden op tijd weten wanneer je wat gaat doen, samen klussen en verhuizen is veel leuker!

♧ Verzamel vooraf extra veel dozen, zodat je de spullen makkelijk en snel kunt verplaatsen. Je kunt verhuisdozen kopen of wat vaker langs de supermarkt gaan en hier dozen vandaan halen.

♧ De stofzuiger overleeft een flinke verhuizing niet. Althans, de onze was *verleden tijd helaas* ontzettend fijn, praktisch én fancy, maar hij blies recent jammer genoeg zijn laatste stofwolkje uit…

♧ Er bestaan méga veel wastafelkraantjes *gelukkig zijn we zelfs daarvoor geslaagd*. 

♧ Deuren schilderen is perfect voor de hashtag duurt lang. 

♧ Spreek met jezelf (of samen) van te voren een budget af en maak een globale financiële begroting. Wat heb je concreet nodig en hoeveel gaat het ongeveer kosten? Rond tevens altijd af naar boven, dan kan het nooit tegenvallen! 

♧ Mijn beste vriend is de elektrische schroevendraaier, écht mijn BFF. 

♧ Een mini bibliotheek verhuizen is véél en zwaar werk!

♧ Net als een mini kledingwinkel trouwens… 

♧ In het begin ben je onwijs enthousiast. Geniet van die energieboost en benut het efficiënt en effectief. De laatste loodjes wegen het zwaarst. 

♧ Klussen is duur, maar overhaast niets. Neem de tijd en juist door te kijken naar acties kan je zo de helft goedkoper uitkomen. 

♧ Een globale planning vooraf werkt echt heel goed om je energie te doseren. Zo komt het werk niet allemaal in een keer op je af. En werk in de tussentijd met zoveel mogelijk lijstjes *zei het lijstjesmeisje* zodat je extra efficiënt aan de slag kunt en niets vergeet!

♧ Verf gaat niet zo makkelijk van je handen af als je hoopt. Zo kwam ik in een vrolijk jurkje en hakjes in de avond op een party met verf nog aan mijn handen. Charming!

♧ Door het kiezen van een accentkleur in je interieur creëer je eenheid in je woning. Wij kozen voor de tint groen en je ziet het vooral terug in de accessoires: vaasjes, schilderijtjes, kussens, handdoeken en plantjes.

♧ Afplakken van deuren, plinten en kozijnen is niét leuk, maar wel nodig met verven. Het kost bovendien veel tijd, terwijl je niet gelijk resultaat ziet. Toch is het zeker de moeite waard voor een strakker resultaat! 

♧ Er bestaan duizend soorten aan schuurpapier. En verfrollers. En tape. En siliconenkit.

♧ Meubels in elkaar zetten duurt áltijd langer dan je denkt. 

♧ Een dorpel is een drempeltje onder je deur en je hebt er verschillende maten van. Drie keer raden wie er terug moest met een retourtje? 

Hopelijk kan je bovenstaande tips gebruiken! Wij zijn nooit te oud om te leren en vinden deze verhuizing en kluservaring een onvergetelijke belevenis. Het is intensief, maar vooral heel bijzonder om het huis elke dag meer thuis te zien worden.
Heb jij verhuis of kluservaring? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 39 reacties.

 1. Els

  Wat leuk om te lezen! Veel dingen had ik ook, bijvoorbeeld van de verf op je handen. Klussen kost idd veel geld en tijd en ik merk nu we echt in het huisje wonen dat we nog veel moeten doen. Maa daar nu geen zin meer in hebben ;-). Zijn ook geen grote dingen hoor :-).
  Els onlangs geplaatst…Foto’s van de maand #13: Mei 2015My Profile

 2. Celeste

  Haha leuke post! Sommige zijn ook erg herkenbaar. Toen ik ging verhuizen was het ook even: Celeste haal jij wat kwasten en verf. Sta je daar voor het rek met duizenden kwasten. Ehhhhhh. “Mama, ik bel even want ik vroeg me af welke kwast wil je hebben? Lang, groot, dik, breed, klein?” Heb je een kwast gevonden, ga je op naar het volgende op je lijstje. Staan er weer duizend producten.. “Zeg mama, ik bel weer even..” Conclusie: ik moet voortaan mijn moeder meenemen..
  Celeste onlangs geplaatst…Humor in het OV – #treinlevenMy Profile

 3. Kelly

  Hahahaha echt een leuk artikel en zooo herkenbaar! Ik ben vorig jaar verhuisd en moest ook het één en ander doen in huis. Een servieskast in elkaar zetten bijvoorbeeld met vier dozen, genummerd van 1 t/m 4. Zo logisch als ik nadenk zitten de items die je als eerst moet hebben in doos 1, maar nee hoor álles zat door elkaar én alles leek om elkaar. Ik ben een stuk handiger geworden en vloeren leggen, schilderen behangen is iets wat ik geleerd heb. Geduldig zijn vond ik soms lastig, want het liefst wilde ik alles veel sneller doen.
  Kelly onlangs geplaatst…Maybelline Color Drama Intense velvet lip pencilMy Profile

 4. Ik ben al een aantal keren verhuisd en vind verfen echt het leukste om te doen, ik plak ook geen randjes af, omdat ik dat gewoon met de hand verf en dat gaat ook goed. Ik hoop dit jaar ook te verhuizen en het is fijn met deze dingetjes weer even met de neus op de feiten te worden gedrukt. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Mijn Nieuwe Converse All Stars – En Ze Zijn Roze!My Profile

 5. Anniek

  Haha, superleuk om dit te lezen Dagmar! Fijn ook dat alles er bijna op zit. Nog even doorbijten! Ik ben benieuwd hoe het geworden is :) Zelf woon ik al mijn hele leven in hetzelfde huis, en in dezelfde kamer. Maar, daar gaat binnen twee jaar wel verandering in komen denk ik, als ik ga studeren!
  Anniek onlangs geplaatst…Essie / Surf’s Up zomercollectieMy Profile

 6. Marloes

  Haha wat een leuke post mop! Hier heb ik nog wel wat aan! Haha ik zat er toevallig net nog aan te denken. Hmm zal ik mijn nagels nog gaan lakken of niet. Die sla ik dus maar even over, aangezien we zaterdag over verhuizen. :-)
  Marloes onlangs geplaatst…Vlog: Citytrip Rome!My Profile

 7. Tiffany

  Ik heb familie meerdere keren geholpen met verhuizen. Je moet inderdaad niet onderschatten hoeveel werk het is. Maak je planning liever wat ruimer, want klusjes kosten bijna altijd meer tijd dan je denkt.
  Tiffany onlangs geplaatst…Happy journal: zomer, studie & chocoladeMy Profile

 8. deisy

  Wat een supertof (en zeer handig voor mij in de toekomst) artikel. Ja dat wastafelkraantjes had ik inderdaad ook al gemerkt: wat een drama is dat haha ;-) En bij mijn vorige verhuizing vond ik schuren en plintjes afplakken echt verschrikkelijk werk dus begrijp precies wat je bedoelt: niet leuk, maar wel hartstikke nodig en belangrijk. Succes nog even met de laatste loodjes dame. X
  deisy onlangs geplaatst…5x Interieur inspiratie op instagramMy Profile

 9. Frauke

  Heerlijk lijstje! Ik herken er best veel van, en ook ik had geen verhuiskleding meer overgehouden, oepsie. De elektronische schroevendraaier is écht een geschenk uit de hemel trouwens, daarmee hebben we veel pijn en tijd bespaard haha. Wel fijn dat jullie veel kunnen rekenen op vrienden, samen klussen is inderdaad waaay leuker :)! X
  Frauke onlangs geplaatst…De I ♥ summer tag!My Profile

 10. Sophie

  Haha, dat van een dorpeltje; geen idee wat het zou zijn. Balen dat je terug moest :’) Ah well, weer wat geleerd! En oh, een elektrische schroevendraaier, dat moet ik hebben mocht ik uit huis gaan, dat klinkt echt zo ideaal! Ik zou overigens ook zo geniaal zijn om mijn nagels te lakken voor het klussen :’) Ik zou niet willen geloven dat ze de verhuizing niet zouden overleven! Jullie kunnen het! Klusserdeklus! <3
  Sophie onlangs geplaatst…Philosophy No Reason to Hide MoisturiserMy Profile

 11. Delanie

  Haha wat een leuk artikel! Komende maand ga ik weer verhuizen, dus ik ga me vast mentaal voorbereiden op al het afplakwerk en kluskleding bij elkaar verzamelen!
  Delanie onlangs geplaatst…Maybelline The NudesMy Profile

 12. angelique

  Leuke goede tips! Toen ik hier in kwam heb ik echt alleen de basis gedaan, wat betekende alles wit verven. Nu had ik geld over en heb ik mijn huis eindelijk echt huiselijk kunnen maken.
  angelique onlangs geplaatst…Winnen | DvdboxMy Profile

 13. Mandy

  Haha wat een leuke leermomenten staan er tussen, gelukkig heb ik al veel gehoord van vriendinnen en verhuizen maar ik denk dat wij ook nog wel een paar leermomenten gaan krijgen. Leuke anekdotes voor later, zullen wel maar zeggen :D
  Mandy onlangs geplaatst…♥ Basisrecept voor aspergesoepMy Profile

 14. Denise

  Ik heb geen plannen om op de korte termijn te gaan verhuizen, maar mocht het ooit zo ver zijn denk ik hier zeker aan terug haha!
  Denise onlangs geplaatst…Spam je blog #5My Profile

 15. Verhuizen is zó vreselijk pittig. Meestal vind ik vooral het uitpakken echt een ramp. Dan verlies ik overzicht en denk ik DIT HUIS GAAT NOOIT MEER OPGERUIMD EN GEZELLIG WORDEN.
  Gelukkig komt ’t altijd wel weer goed en dan geniet je des te meer van je nieuwe plekje!
  Emily Lotus onlangs geplaatst…12 doelen voor deze zomerMy Profile

 16. Dita

  Leuke post! Vorig jaar aug zijn wij verhuisd. En wat een elende vond ik het klussen. Haha.. zo veel hoefde er ook niet te gebeuren maar alles wat gedaan moest worden vond ik te veel. Ik ben echt geen klusser!
  Dita onlangs geplaatst…New in: Kasten – Ikea Brimnes en Ikea MalmMy Profile

 17. Rosanne

  Wat een leuke lijst! Succes met de aller laatste loodjes! En geniet vooral van jullie nieuwe en eigen huis<3

 18. Wat handig, ach, de eerste keer dat je gaat klussen kan je heel veel leren. Als je ooit nog eens gaat verhuizen kan dat alleen maar van pas komen, dan gaan dingen een stuk sneller.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Liefde is..My Profile

 19. Eveline

  Ik kan me er helemaal in vinden! Ik was zo blij dat ik de zomervakantie voor het verhuizen al mijn dozen met materiaal voor in de kleuterklas goed gesorteerd had, want dat heeft met toch wel een paar weken gekost! Nog niet denkend aan de kleerkast en boekenkast!

 20. Lieke

  Kan je deze tips volgend jaar maart nog een keer online zetten? ;)
  Dan hopen mijn vriend en ik bezig te zijn met klussen in ons (nog nieuw te bouwen) huis.
  Lieke onlangs geplaatst…Toekomst in het onderwijs?My Profile

 21. Wat leuk en grappig geschreven :) Deze zomer is het 3 jaar geleden dat ik samen met mijn echtgenoot deze hele ervaring heb gehad. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik er pas was voor de inrichting (mijn echtgenoot was al begonnen met de bouw in Montenegro terwijl ik mijn eerste jaar aan de hogeschool afwerkte in België) en zelfs dat was al teveel. De dag nadat ik was aangekomen was ik al tegeltjes gaan zoeken voor de keuken .. We hebben er 2,5 maand over gedaan om het essentiële af te krijgen om erin te trekken en hebben in de tussentijd alles afgewerkt. Toch valt er altijd nog wel iets te doen aan een nieuwbouw, dus we hebben nog wel enkele jaren van werk voor de boeg voor we helemaal gedaan zijn :) Liefs! x
  Simovic-Vuceljic Natasa onlangs geplaatst…#7 OchtendmuziekMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge