Blog

In 2018 ga ik… nieuwe gerechten leren koken

25036956_128229447967816_2351715549152542720_nHet nieuwe jaar staat bijna voor de deur en ik vind het altijd een heerlijke tijd om zowel te reflecteren als vooruit te kijken. Mooie plannen maken, voornemens schetsen en wegdromen bij wat komen gaat. Ik heb zoveel zin in 2018, jij ook? Een van mijn nieuwe doelen is het leren koken. Misschien weten jullie het al, maar ik was nooit echt een keukenprinses maar vind het wel steeds leuker worden om nieuwe gerechten uit te proberen. Daarom ben ik in 2018 meer in de keuken te vinden. Althans, dat is het plan!

Voeden in plaats van vullen, dat is mijn nieuwe motto. Ik wil gaan voor kwaliteit in plaats voor kwantiteit. En daar hoort eten als goede basis ook bij. Eten geeft energie, mits het daadwerkelijk voedzaam is. Bovendien haal je extra voldoening uit het bereiden van gerechten als je met aandacht en volledige bewustzijn bezig bent. Daarom lijkt het mij fijn om meer met voeding bezig te zijn, maar wel op een manier die voor mij en het gezin in balans voelt. Door mijn gezondheid kan ik bijvoorbeeld niet heel erg lang in de keuken staan (lees hier mijn artikel over fibromyalgie en moederschap), daarom hou ik rekening met de gerechten die we momenteel op tafel zetten. Of ik probeer aan de eettafel van alles voor te bereiden, maar dat is ook niet altijd ideaal. We hebben nu al heel wat leuke menu’s samengesteld die we kunnen maken, maar een uitbreiding om meer te variëren is erg welkom. Ook vind ik het zo leuk dat Lucas echt een alles eter is en ik zou het ook voor hem zo fijn vinden als hij nog meer diverse smaken kan proeven en gerechten kan proberen.

Slow food vind ik een erg bijzondere term die mij aan het denken heeft gezet. We kennen allemaal wel de fast food ketens en de industrie die hier achter schuilt. Zijn we hier trots op? Ik in ieder geval niet, maar het gemak waarmee deze aankopen gepaard gaan wordt erg toegankelijk gemaakt. Slow food draait om het hier en nu. Terug naar de oorsprong en bewuster bezig zijn met goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs.  Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. En die gedachte vind ik erg mooi en passend bij het meer in balans komen van mijzelf in 2018. Meer leven in het nu, bewuster omgaan met de omgeving, voeden in plaats van vullen. En daar hoort de goede basis van eten ook bij, wat eigenlijk al begint bij het doen van de juiste aankopen in de daarvoor geschikte winkels.

In 2018 ga ik…  nieuwe gerechten leren koken. Een voornemen wat ik al tijden op de planning heb staan, maar waarvan ik hoop dat het in 2018 écht gaat lukken. Maar waar te beginnen? Wat is onze stijl? En welke gerechten wil ik graag leren? Als ik denk aan koken, dan zie ik een schone, frisse en rustgevende keuken voor mij. Want ruimte geeft rust en energie. Zo kan je je focussen op wat je graag zou willen doen; heerlijke gerechten maken. Daarom heb ik wat keuken ideeën en extra inspiratie opgedaan om de ruimte aan te kleden met functionele en fijne plekken. Ik heb het keukenrek opnieuw ingedeeld, de lades geordend en spullen gesorteerd zodat de items die je vaak gebruikt ook daadwerkelijk bij de hand liggen. Wel zo handig als je in de kookflow zit en lekker bezig bent. Heerlijk toch als je van losse ingrediënten een heerlijke maaltijd kunt maken? Ook Jord heeft de wens om meer te gaan koken, dus dat maakt het extra leuk om dit voornemen tot een goed einde te brengen. We gaan elkaar motiveren en nieuwe gerechten uitproberen. We hebben mooie kookboeken weer op een toegankelijke plek gelegd, prachtig servies aangeschaft (yes, eindelijk te gekke vierkante borden), gaan de juiste boodschappen in huis halen en dan is het een kwestie van doen. Van diners tot lekkere taarten, soepjes en gezonde lunches; ons menu gaat op de schop. Op deze manier proberen we voor Lucas én voor onszelf voedzamer te eten met als gevolg meer energie, duurzame gerechten eten en een gevarieerd menu. Bakkers klaar? Bakken maar!

Ben jij een echte keukenprinses?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.