Blog

Onze huidige tuin versus mijn tuindromen

Elk jaar maken we de tuin een beetje mooier dan deze al was. We hebben inmiddels vaste planten, wilde bloemen, een hoekje waar de moestuin staat vol groente en fruit, een heerlijke tuinset en natuurlijk de geliefde tuinkachel. Ook de barbecue heeft een mooie plek gekregen en we hebben ook gedacht aan de kids. Zo hebben we een fijne speelplek waar we gemakkelijk het zonnescherm uit kunnen klappen, zodat ze niet in de volle zon hoeven te spelen. Daar kunnen Lucas en zijn vriendjes gezellig spelen en het is een groot succes. Maar we zijn er nog niet, want mijn tuindromen heb ik nog steeds. Elk jaar maken we van de tuin een fijner, mooier en gezelligere plek. Wil je weten wat ik nog van plan om te doen in de tuin? Lees dan vooral verder!

Project voortuin

Onze voortuin heeft sowieso een make-over nodig, daar lijkt het alsof de boel is ontploft. Een kleurexplosie aan wilde bloemen heeft er plaatsgevonden, aangezien Lucas dit voorjaar zeer enthousiast allerlei bloemetjes ging zaaien en deze zijn inmiddels allemaal uitgekomen. Precies op tijd voor het tuinfeest! De bloembakken moeten we alleen opnieuw in de grond zetten en al het onkruid moet ook nodig eruit. Een opschoonsessie kan zeker geen kwaad!

Het plaatsen van een regenton

In de achtertuin hebben we ook genoeg tuinwensen, waarbij we er twee binnenkort graag willen verwezenlijken. Een regenton plaatsen lijkt mij fantastisch, zodat het regenwater op een bewuste manier weer ingezet kan worden. Ons Hollandse regenachtige klimaat leent zich uitstekend voor het verzamelen van regenwater in een regenton waarmee je de tuin kunt verzorgen op een duurzame en hippe manier. De regenton die ik heb gezien, lijkt op een oud whiskeyvat van robuust hout en zal een echte blikvanger zijn in de tuin. Ik ben er helemaal weg van en ik weet zeker dat het heel mooi zal staan in onze tuin.

Een groen dak op de schuur

Een groen dak voor op de schuur lijkt mij ook he-le-maal fantastisch. We hebben een dak van beton op onze schuur en dat ziet er een tikkeltje saai uit van bovenaf. Ik heb mij al wat meer verdiept in het plaatsen van een groen dak, maar het lijkt mij dan ook een geweldig project om te realiseren. Een groen dak is een plat dak, bedekt met (sedum)plantjes. Deze beschermen het dak tegen UV-straling en andere beschadigingen. Dankzij de plantjes neemt het dak veel water op. Daarnaast draagt een groen dak bij aan de luchtkwaliteit en de biodiversiteit in jouw buurt. In onze omgeving heeft de gemeente op bushokjes ook een groen dak geplaatst en het ziet er geweldig uit. Daardoor kom ik er ook steeds mee in aanraking en werkt het als een reminder om het ook bij ons te laten plaatsen. Ook vind ik het belangrijk dat het bij mag dragen aan de biodiversiteit. Alle wilde bloemen in onze tuin trekken bijvoorbeeld veel insecten aan die we vorig jaar nog niet zagen. Het is zo mooi om met Lucas deze insecten te bewonderen en hij is ook erg trots op de bloemen, omdat hij beseft dat hij deze zelf heeft gezaaid. Ook de moestuin is een feestje waar hij de aardbeien en bosbessen zelf kan plukken. We genieten volop van de mooie omgeving, het buitenleven én elkaar!

Onze tuinprojecten

De tuin is echt een feestje aan het worden, waar we maar al te graag met familie en vrienden zitten. De lange zomeravonden zijn ook heerlijk, dan genieten we van de tuinkachel, spelletjes, de bbq, drankjes en hapjes. We zijn heel blij dat we nu ook een stukje gras hebben in de tuin en dat we een bijdrage mogen leveren aan de biodiversiteit. We blijven nog even dromen om ook de volgende projecten af te kunnen vinken, maar elk jaar wordt onze tuin een beetje mooier. We zijn heel gelukkig met het eindresultaat en leren elk seizoen weer bij. Straks worden we nog Shrek met die groene vingers! Oké en als ik dan toch mag dromen over onze ideale tuin, dan willen we ook graag een mooie loungeset en een insectenhotel. Haha, genoeg gedroomd. Tijd voor actie! Ik ga even het grasmaaien…

Wat zijn jouw tuindromen?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.