Blog

Sinterklaas Dobbelspel – Spelregels voor het Sinterklaasspel

sinterklaas dobbelspel Wonderzoet

Hoor wie tikt daar zachtjes tegen het raam? Wie Wonderzoet is krijgt lekkers en daarom hebben Anne en ik een speciaal Sinterklaas Dobbelspel ontworpen die je kunt downloaden in onze Wonderzoet webshop. Grappige en leuke momenten gegarandeerd wanneer je cadeautjes gaat uitpakken met het Sinterklaas Dobbelspel voor volwassenen. Ga jij met jouw favoriete cadeau naar huis? Dobbelen maar! 

Het Sinterklaas Dobbelspel voor volwassenen

Ontdek de spelregels en uitleg zodat je op Pakjesavond met dierbaren het Sinterklaas Dobbelspel kunt spelen. Met veel plezier hebben we de illustraties gemaakt en het Dobbelspel ontworpen, zodat het een geweldig avondje van Sinterklaas mag worden. Download deze printable en print het spel uit, zet de dobbelsteen en pionnen klaar en dobbelen maar! Grappige momenten en veel speelplezier gegarandeerd! Niets is zeker tijdens het Sinterklaas Dobbelspel, met welke cadeautjes ga jij naar huis?

De voorbereidingen en spelregels

Wie wint het leukste cadeau? Dat weten we snel, maar voordat we beginnen moeten we het Sinterklaas Dobbelspel nog even voorbereiden. Vraag aan iedereen om een X aantal cadeaus mee te nemen en communiceer van te voren ook het afgesproken budget. Bepaal met elkaar ook of je praktische, gezellige, gekke of grappige cadeaus mee moet nemen. Verzamel alle cadeaus naast het dobbelspel, leg deze spelregels erbij én vergeet de dobbelsteen niet. Je hebt één dobbelsteen nodig om dit Sinterklaas Dobbelspel te kunnen spelen. Ook heb je net zoveel pionnetjes nodig als dat er deelnemers zijn. Verdeel de pionnen over de deelnemers en zet deze pionnetjes alvast klaar vóór het
eerste vakje. Zet een schaaltje pepernoten op tafel, dan kan nu het spel beginnen!

Hoe werkt het Sinterklaas Dobbelspel van Wonderzoet?

De jongste speler mag beginnen met dobbelen. Elke illustratie in het vakje heeft een betekenis; je kunt de
uitleg die bij het patroon of de illustratie hoort lezen op de andere pagina van de printable. Het aantal
ogen van de dobbelsteen geeft aan wat er moet gebeuren en hoeveel vakjes je vooruit mag zetten met
jouw pion. Ben je er klaar voor?

Speeltijd

Je kunt met elkaar afstemmen hoe lang je het Dobbelspel graag zou willen spelen. Zet een wekker zodat
na het afgaan bijvoorbeeld iedereen nog één keer mag dobbelen. Ben je bij vakje 24 gekomen van het
Dobbelspel? Dan begin je gewoon weer bij het eerste vakje; het spel gaat door totdat de wekker afgaat.

Een gezellige tijd met elkaar

Om het Sinterklaas Dobbelspel extra gezellig af te sluiten, vinden we het een leuke gedachte om iedereen met
evenveel cadeautjes naar huis te laten gaan. Heb je van te voren afgesproken dat iedereen bijvoorbeeld 3 cadeaus mee moet nemen voor 3 euro? Dan is het een mooi idee om de cadeaus te verdelen op een manier die goed voelt voor iedereen. Je kunt de deelnemers die meer dan 3 cadeautjes hebben verzameld vragen een keuze te maken om 3 cadeaus te houden en de rest in het midden terug te leggen. Wie minder dan 3 cadeaus heeft, mag om de beurt zijn cadeautjes aanvullen met presentjes uit deze stapel tot iedereen wel met 3 cadeaus naar huis gaat. Spreek dit van te voren met elkaar af om miscommunicatie te voorkomen. Zo blijft Pakjesavond een gezellige avond voor iedereen!

Download hier het Sinterklaas Dobbelspel

Print de printable uit en geniet van elkaar! Met veel liefde en plezier heb ik de illustraties ontworpen en Anne is verantwoordelijk voor de vormgeving. We zijn heel erg blij dat we elkaar op deze manier kunnen versterken en hopen dat je een mooie Pakjesavond mag beleven met dierbaren!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.