Blog

Naar Paper Passion – Workshop giraf schilderen met aquarel

Paper Passion beurs giraf met penseel aquarel

Afgelopen zaterdag bezocht ik samen met Anne de creatieve beurs Paper Passion in Tilburg. We gingen op pad en reden in de stromende regen naar de Koepelhal om ons daar een dagje onder de dompelen in creativiteit. We waren eerder naar een creatieve beurs geweest (Creative Life) en dat vonden we geweldig. We hebben genoten van deze gezellige dag die we heerlijk afsloten met sushi. Creativiteit, gezellig kletsen, eten en ontspannen; alle ingrediënten voor deze perfecte dag waren aanwezig! Ik vertel je graag meer over de beurs en over de geweldige workshop giraf aquarelleren die ik bij Met Penseel volgde.

Naar Paper Passion voor de workshop Aquarel Safari Animals

Eerst vertel ik je graag iets over de beurs, want ik mocht hier op uitnodiging van Maaike van Met Penseel naartoe. Ik volgde vorig jaar rond deze tijd een workshop Botanical Watercolor in Woerden en dat was echt een groot succes. Maaike kan zo fijn uitleggen en zorgt ervoor dat iedereen met een kunstwerk naar huis gaat. Ook geniet je van veel schilderplezier en de flow van creativiteit wanneer je bij Maaike een workshop volgt. Mocht er geen passende workshop aansluiten bij jouw agenda, dan kan je ook online een cursus bijwonen waardoor je minstens zoveel waardevolle tips en inspiratie mag ontvangen. Terug naar de beurs, want dankzij Maaike mocht ik hier naartoe om haar workshop Aquarel Safari Animals te volgen. Tijdens deze workshop leer je een Safari dier schilderen met aquarel. Je hebt keuze uit een zebra, giraffe of een luipaard, zodoende koos ik voor de giraf en wat was dat een geweldige ervaring! Ik ben heel erg blij dat ik haar workshop heb gevolgd met een vrolijke giraf als eindresultaat.

Over de Paper Passion beurs

Anne en ik waren al eens eerder naar een creatieve beurs geweest waar we genoten van uiteenlopende workshops. Dit keer gingen we naar Tilburg voor Paper Passion. De doelgroep en stands waren meer gericht op dames die graag creatief zijn met o.a. 3D kaarten maken, knippen en stempelen; letterlijk het papier omarmen. Zelf vinden we het ook geweldig om iets moois te creëren, maar dan wel door bijvoorbeeld te illustreren met verschillende materialen of van ‘niets’ iets te maken. Ook was het erg druk waardoor de doorstroom minder aanwezig was, maar qua setting en inspirerende standjes keken we onze ogen uit. We hebben er een hele leuke dag van gemaakt en veel geleerd op een ontspannen en toegankelijke manier. We deden een workshop portretjes maken, kalligrafie, papier scheppen en dus zo’n geweldige Safari Animal schilderen. Deze workshop volgen bij Met Penseel vond ik echt een feestje!

Safari Animal schilderen met aquarel bij Met Penseel

We ontvingen aan het begin van de workshop een mooi boekje met daarin stap voor stap uitleg hoe je zo’n giraf kunt opbouwen qua kleur met waterverf. De schets van de giraf was al gemaakt, omdat het anders ook niet haalbaar is om elke stap te doorlopen in een relatief korte tijd. Ondertussen liep Maaike rond en deelde zij tips en handige inzichten om verder te komen. Ik leerde veel over het aanbrengen van verschillende lagen, waardoor je de kleuren kunt versterken en de illustratie meer tot leven mag komen. Echt een mooie techniek waar ik nog niet veel ervaring mee had. We werkten met mijn favoriete kleuren (warme tinten) en ik hield een voldaan en ontspannen gevoel over aan deze workshop. Het vormde de kers op de taart van deze prachtige dag! Dank je wel Maaike voor deze uitnodiging, alle tips en inspiratie!

Ben jij al een keer op een creatieve beurs geweest?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.