Blog

Digitaal illustreren met Procreate en Apple pencil

digitaal illustreren tekenen bydagmarvalerie monstera deliciosa

Yes, het is eindelijk zover! Ik heb na maanden overdenken de beslissing genomen om te genieten van een nieuwe Ipad, Apple pencil én de app Procreate om meer te halen uit digitaal tekenen en illustreren. Ik ben ongelooflijk blij dat ik deze keuze heb gemaakt, want ik vond het echt pittig om te beslissen waarvoor ik moest gaan. Het is een investering, maar ik heb er nu al zoveel plezier van en ik waarschuw je alvast: het werkt erg verslavend. Ik vergeet helemaal de tijd als ik met Procreate en de Apple pencil bezig ben om digitaal te illustreren. Er is zoveel mogelijk en de digitale materialen zijn fantastisch; ik ben erg enthousiast en in dit artikel vertel ik je meer over mijn keuze om voor deze items te gaan en hoe ik de items tot nu toe ervaar. Lees je mee?

Digitaal tekenen en illustreren

De komende periode richt ik mij graag op het ontwikkelen van mijn creatieve kant, waarbij ik ook heel graag het digitaal tekenen en illustreren wil ontdekken. Dat wil ik al een tijdje, maar daar had ik de middelen niet voor in huis. Vandaar dat ik vooral met aquarel het creatieve proces aan het ervaren was, al bleef het digitale werk mij erg aanspreken. De wens om er meer mee te gaan doen bleef groeien en daarom besloot ik om de investering te verrichten voor een nieuwe Ipad, de Apple Pencil en de app Procreate. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad en tot nu toe ben ik er heel erg blij mee. Het overtreft al mijn verwachtingen om met digitaal illustreren bezig te zijn.

De app Procreate

Deze app zie ik als een soort digitale tekentafel waarbij je van verschillende materialen gebruik kunt maken. Denk aan uiteenlopende kwasten, penselen, potloden, patronen, stiften, pennen… Ook zijn álle kleuren die je je maar kunt voorstellen toegankelijk, waardoor je eigenlijk elke creatie kunt maken die in je op komt. Juist die veelzijdigheid in combinatie met een toegankelijke manier van werken (het is erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik te nemen), zorgt ervoor dat je in een relatief korte periode Procreate onder de knie hebt. Dan kan het digitaal tekenen en illustreren beginnen, echt een feestje!

De Apple Pencil

Ik vind de app Procreate een geweldige toevoeging en het is zo bijzonder dat je middels deze app alle materialen binnen handbereik hebt. Om deze app goed te kunnen gebruiken heb ik de Apple Pencil gekocht. De Apple Pencil vond ik een betaalbare tool die het mogelijk maakt om als een ware kunstenaar aan het (digitale) werk te gaan. De Pencil voelt als een fijne pen die nauw correspondeert met het beeldscherm. Daardoor kan je er alle bewegingen mee maken die je anders op papier had gezet. De punt van de pen is erg gevoelig: druk je iets harder dan krijg je ook een dikkere streep bijvoorbeeld. Ook dit effect werkt op echt papier zo, heel bijzonder dat het digitaal zo prettig en soepel kan werken. Volledig opgeladen is je Apple Pencil goed voor 12 uur ontwerpen, bewerken, schetsen, krabbelen, schrijven en schrappen. Ideaal! De pen neem je gemakkelijk mee, net als de Ipad!

Het kopen van een nieuwe Ipad

De investering was voor mij wat groter, omdat ik een oude Ipad in mijn bezit had waarbij het beeldscherm niet kan connecten met de Apple Pencil. Het is daarom belangrijk dat je let op de mogelijkheid of je de juiste Ipad in huis hebt om tot deze nieuwe tool en app Procreate over te gaan. Nu heb ik gelukkig een hele fijne Ipad die ik alleen voor het digitaal tekenen en illustreren wil gebruiken. Ik ben er ontzettend blij mee en het voelt als een goede keuze om deze stap na al die maanden overwegen te nemen. Ik wil graag het illustreren een goede kans geven en daar moet je soms de comfortzone voor verlaten. Een spannende sprong waar ik veel zin in heb!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.