Blog

De Gender Reveal taart digitaal illustreren met ProCreate

Gender reveal taart illustratie dagmar valerie Procreate

Wat een feestje! Wij weten inmiddels sinds een paar weken dat we een tweede zoon mogen verwelkomen en ik maakte speciaal voor de gender reveal een illustratie via het programma ProCreate. Deze gender reveal taart bakte ik dus niet letterlijk in de keuken, maar mijn droomtaart creëerde ik wel zelf op mijn eigen creatieve manier. Ik ben nog volop in de ontdekkingsfase hoe ik de mogelijkheden van ProCreate het beste kan benutten. Ook vind ik het een heel bijzonder proces om te groeien in mijn eigen digitale illustratiestijl. Omdat ik veel vragen krijg over digitaal illustreren, vertel ik je er graag meer over aan de hand van mijn digitale illustratie van de gender reveal taart!

Het idee voor de gender reveal taart

Het leek mij een geweldige manier om mijn hobby in te zetten voor de gender reveal. Ik ben geen keukenprinses, maar in mijn hoofd zaten wel véél ideeën over hoe mijn droomtaart eruit zou kunnen zien. Zo ongeveer als de illustratie geworden is dus haha. Ik vond het geweldig om alsnog zelf de taart te kunnen ‘ontwerpen’ en volledig naar wens te maken. Wist je dat de taart eerst geel was? Ik dacht aan de kleur van cake, maar vond een bruine chocoladetint toch smakelijker. Ik ben blij dat ik deze wisseltruc heb uitgehaald, want daardoor spreekt de taart mij nog meer aan. Gelukkig was het digitaal en kon deze switch gemaakt worden.

Decoreren van de taart

Ik vond het vooral onwijs leuk om na te denken over decoratie. Dit lukt mij niet om in het echt te maken, omdat ik dan zo gefocust ben op de smaak van de taart. Nu hoefde ik mij daar niet druk om te maken en heb ik echt een gender reveal taart gemaakt die bij ons gezin past. Ik maakte een vlaggenlijn, decoreerde de taart met balletjes en gaf het zelfs een lintje. Ik gebruikte voor alle elementen dezelfde kleurtinten blauw en roze, maar wisselde iets met de donkere en lichtere varianten om schaduweffecten te creëren. Die diepte vind ik heel fijn om in de illustratie te verwerken, daardoor gaat het nog meer leven. Gender reveal taart onthulling blauw dagmar valerie

De gender reveal taart aansnijden – een blauwe vulling!

Nog even liet ik iedereen in spanning welke vulling er in de taart zou zitten. Vanwege de roze glazuurlaag dachten veel mensen dat we een meisje zouden krijgen, maar niets is minder waar. Ik vind die kleur gewoon prachtig staan op een taart haha. Wel vond ik het wat lastiger om de taart ‘aan te snijden’ op deze digitale manier, omdat je extra goed moet opletten op juiste perspectieven. Dat maakte het ook even spannend of het daadwerkelijk ging lukken. Ik heb de ‘hele’ taart vaak opgeslagen (voor de zekerheid haha) en toen kon het aansnijden beginnen! Ik knipte er een taartplak uit en ben de binnenkant gaan illustreren. Ik dacht steeds ‘Wat zie ik nu als ik er met een echt mes doorheen zou snijden?’. En het antwoord is niet: vooral losse draadjes die uit de Ipad komen ;) Een feestje om met de laatste fase van de illustratie bezig te zijn en te ontdekken dat alles aansluit zoals ik voor ogen had.

Digitaal illustreren met ProCreate

Misschien nog even handig om te vermelden dat ProCreate een programma op de Ipad is waarmee je met een Apple pencil digitaal kunt tekenen. Ik noem het zelf een digitale tekentafel, omdat je alle ‘materialen’ (penselen en kleuren) bij de hand hebt om te maken wat jij voor ogen hebt. Je moet er wel een handigheid in vinden, omdat het programma zeer nauwkeurig reageert op jouw illustratiestijl. Ik vind het geweldig om ermee te werken en het illustreren naar een hoger niveau te tillen.

Ik zit vol inspiratie om te illustreren, maar mocht je nog leuke ideeën hebben die ik uit kan werken dan zie ik deze graag tegemoet. Al jouw input is meer dan welkom! Ook denk ik graag met je mee voor een ontwerp op maat als ik je daarmee kan verblijden. Dank je wel voor het lezen van deze blogpost en tot snel!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.