Zou jij op een dag in het buitenland willen wonen?

Zou jij op een dag in het buitenland willen wonen?

IMG_6097
Zou jij het kunnen? Emigreren en wonen in het buitenland? Om te verhuizen naar een warm land of naar het bruisende New York, het sprookjesachtige Scandinavië of naar het Bella Italia? Alles achter je laten en een bestaan opbouwen in een nieuw land? Wat komt daar veel bij kijken, ik heb er geen ervaring mee maar dacht wel laatst over die vraag na. 

We wonen in een heerlijk huis in het hart van het land, waardoor we overal makkelijk naartoe kunnen rijden en zo op bestemmingen kunnen zijn. We hebben veel kamers, een lekkere tuin, een bad en moderne keuken. We komen niks te kort en de stad beschikt over alle faciliteiten die we nodig hebben. Dat neemt niet weg dat ook wij dromen. We denken dat dit niet het laatste huis is waar we eigenaars van zijn, hoe leuk en fijn we het hier ook hebben. Maar verhuizen naar het buitenland?

We reizen regelmatig af naar België, omdat we ons er echt thuis voelen. De mentaliteit en warmte van de bewoners spreekt ons erg aan, daarnaast houden we van de omgeving en de gastvrijheid in de steden. We hebben zelfs overwogen om in België te gaan wonen, maar zo ver weg van onze vrienden en familie? Nee, dat voelde toch niet helemaal goed. Dan maar extra vaak leuke dagjes uit en weekendjes weg, daar genieten we met volle teugen van. En verhuizen naar Polen dan? Mijn familie woont grotendeels in Polen (Kraków), maar het opbouwen van een geheel nieuw bestaan schrikt mij dan toch af om er voor te gaan. Ik spreek Pools en we gaan vaak op vakantie naar Polen, maar dit gevoel is toch heel anders dan er daadwerkelijk te wonen verwacht ik. Of je er ontspant en vakantie viert is immers zo’n andere setting dan dat je er je geld moet verdienen, dagelijkse boodschappen moet doen en Lucas er naar school zal gaan… Dat is nog eens een omschakeling! Ik heb dan ook ongelooflijk veel bewondering voor iedereen die naar het buitenland emigreert en deze stap heeft doorstaan. Wat komt er veel bij kijken!

Warme landen trekken ons stiekem ook, omdat ik in bijvoorbeeld Spanje geen klachten ervaar van Fibromyalgie. Die pijnvrije periode is daardoor echt goud waard, maar zo’n verhuizing is mij dan toch iets te drastisch. Ik sluit overigens overwinteren niet uit op een dag, maar echt ons thuis in Nederland opgeven om naar het buitenland te gaan? Zeg nooit nooit natuurlijk, maar op dit moment verwachten wij op een dag niet zomaar in het buitenland te wonen. Dat neemt niet weg dat ik ooit denk voor klussen in het buitenland te gaan werken. We weten natuurlijk niet hoe het leven gaat lopen, maar dankzij internet ben je wereldwijd verbonden en bereikbaar. Daardoor zou met enige regelmaat werken op afstand tot de mogelijkheden behoren. Wie weet, ooit. Spannend en zo leuk om daar over na te denken!

Droom jij van wonen in het buitenland? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 15 reacties.

 1. Romy

  Wat een leuke vraag om eens over na te denken! Ik kan me voorstellen dat een land als Spanje op zich wel trekt als het je klachten heel erg vermindert, maar tegelijkertijd is in het buitenland wonen volgens mij ook wel een drastische stap inderdaad. Ik ben zelf best wel verknocht aan ons kikkerlandje, dus ik zie mezelf eigenlijk nooit ergens anders wonen dan in Nederland. Maar een maand overwinteren in een zonnig land lijkt me dan stiekem wel weer wat ;)
  Romy onlangs geplaatst…Persoonlijke groei | Aan jezelf werken met 10 simpele tips!My Profile

 2. Tineke

  Ik droomde er altijd van om in Spanje te gaan wonen, leek mij geweldig. Ik zou er nog steeds graag naartoe gaan op vakantie, maar al onze familie en vrienden wonen hier. Wij vinden het voor ons zoontje ook fijn dat zijn opa’s en oma’s zo dichtbij wonen en hij ze regelmatig ziet. Emigreren is nu al helemaal geen serieuze optie meer, maar wegdromen bij een ander land mag nog altijd toch?
  Liefs

 3. Jenn

  Ik zou het best kunnen. We hebben het er zelfs wel eens over, ik zou er geen moeite mee hebben om uit NL te vertrekken. Lekker naar een warm land ofzo.
  Jenn onlangs geplaatst…Een dag naar het strandMy Profile

 4. Anna

  Ja, ik droom er van om in Finland te gaan wonen. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik me vasthoud aan mijn geboorteplaats hier in Nederland. Ik heb altijd het idee dat hier de lucht zó vies is. Als ik in Finland ben denk ik meestal “hier zou ik op mijn oude dag nog adem kunnen halen” Maar het emigreren zelf, lastig om mensen achter te laten… Mijn hart zegt doen, maar tegelijkertijd ook niet. Een leuk artikel om over na te denken Dagmar! Liefs

 5. Maaike

  Ik droomde ervan en heb het gedaan, 11 jaar geleden inmiddels! Ik ben nog steeds elke dag zo gelukkig met die beslissing! Spanje (Barcelona) is mijn thuis, ik heb hier mijn vriend ontmoet en onze twee kinderen zijn hier geboren!
  Maaike onlangs geplaatst…Mijn debuut op de radioMy Profile

 6. Anne

  Het lijkt me echt heel erg leuk, maar inderdaad wat je zegt: ik weet niet of het wonen in het buitenland net zo goed zal bevallen als dat je er op vakantie bent. Doe mij maar een langere tijd in het buitenland waarna je weer in Nederland thuis kan komen!

 7. Johanne

  Een paar jaar geleden had ik nooit gedacht Groningen te verlaten. Nu woon ik inmiddels in het midden van het land (al een hele stap voor mij ;p) en denken mijn vriend en ik na over de volgende stap. Ik heb een hele onrustige vriend en hij is ook nog eens heel ambitieus. Zijn instelling is: ik wil zien wat de wereld mij te bieden heeft! En dat kan ik alleen maar bewonderen, dus ik heb gezegd dat ik wil met hem mee wil verhuizen naar het buitenland (in het kader van: zeg eens ja en kijk eens wat er gebeurt)…. zijn ook direct twee extremen hoor… Het wordt óf Spanje of Noorwegen waarschijnlijk.
  Johanne onlangs geplaatst…6 mooie en betaalbare WordPress thema’s (+5 gratis thema’s!)My Profile

 8. Manon

  Weet je, het lijkt me heel leuk maar ik zou al mijn vrienden en familie wel heel erg missen.. en of ik dan gelukkig word weet ik niet :) Wel leuk om over na te denken..

 9. Yvonne

  Leuke blog. Ik roep het weleens, en zie het ook echt wel gebeuren als het op mijn pad komt. Mijn ouders hebben vroeger (ook met mij) langere periodes in het buitenland gewoond en dat was vast veel regelwerk, maar dit zou mij niet tegenhouden. Daarvoor trekt zo’n avontuur mij teveel. Al zou ik niet per se weg hoeven met het idee om voor altijd Nederland uit te gaan. Daarvoor vind ik ons landje te fijn, ik voel me hier net zo goed prima!
  Yvonne onlangs geplaatst…2 dagen Londen, 3 aanradersMy Profile

 10. Sabine

  Nooit had ik het vooropgezette plan om Nederland te verlaten, maar toen ik mijn Colombiaanse man ontmoette heb ik toch de stap genomen. Inmiddels meer dan 3 jaar geleden en nog steeds voel ik me intens gelukkig buiten Nederland. Mogelijk gaan we ooit naar een ander land verhuizen of zelfs een tijdje in Nederland wonen. In ieder geval: ik kan het iedereen aanraden!
  Sabine onlangs geplaatst…Meer dan zout: bezoek het Quevedo Zornoza museum in ZipaquiráMy Profile

 11. Vivian

  Ik zou niet zo snel echt emigreren omdat dat toch wel heel drastisch is en je je draai moet zien te vinden in een land waar de dingen toch altijd wel heel anders gaan dan in Nederland. Waar ik echter wel van droom, is een soort nomadebestaan waarin je steeds een paar weken of maanden ergens woont en dan verder trekt: geen gedoe met verblijfsvergunningen etc en je blijft gewoon Nederlander, maar toch ook een wereldburger. Lijkt me heerlijk: elke keer een andere cultuur proeven, een beetje een ander leven leiden en overal thuis zijn.
  Vivian onlangs geplaatst…Serie: Het geheime dagboek van Hendrik GroenMy Profile

 12. Dana

  Ik vind dit een interessant onderwerp! Zelf heb ik een half jaartje in Engeland gewoond, niet helemaal mijn land maar ik zou zo kunnen vertrekken naar ergens anders. Ik keek laatst opzettelijk naar banen in het buitenland voor na het afstuderen. Alles ineens achterlaten is wel drastisch, maar aan de ene kant denk ik: wat heb ik te verliezen(ik heb geen relatie en wil ook geen kinderen). Familie en vrienden kunnen altijd per vliegtuig over komen of andersom, altijd leuk dat avontuur :)
  Dana onlangs geplaatst…TAG || The travel tagMy Profile

 13. Zo grappig, Nederland spreekt mij als Belg net aan om hun mentaliteit :)

  Zelf heb ik via een buitenlandse studie een halfjaar in Italië gewoond en ik wil heel graag terug! Ik ben nog niet afgestudeerd dus heb nog geen gezin of vaste job waardoor ik mijn toekomst nog volledig kan uitstippelen en een verhuis naar Italië zeker bij de opties zit!

Geef een antwoord

CommentLuv badge