Blog

Zou jij op een dag in het buitenland willen wonen?

IMG_6097
Zou jij het kunnen? Emigreren en wonen in het buitenland? Om te verhuizen naar een warm land of naar het bruisende New York, het sprookjesachtige Scandinavië of naar het Bella Italia? Alles achter je laten en een bestaan opbouwen in een nieuw land? Wat komt daar veel bij kijken, ik heb er geen ervaring mee maar dacht wel laatst over die vraag na. 

We wonen in een heerlijk huis in het hart van het land, waardoor we overal makkelijk naartoe kunnen rijden en zo op bestemmingen kunnen zijn. We hebben veel kamers, een lekkere tuin, een bad en moderne keuken. We komen niks te kort en de stad beschikt over alle faciliteiten die we nodig hebben. Dat neemt niet weg dat ook wij dromen. We denken dat dit niet het laatste huis is waar we eigenaars van zijn, hoe leuk en fijn we het hier ook hebben. Maar verhuizen naar het buitenland?

We reizen regelmatig af naar België, omdat we ons er echt thuis voelen. De mentaliteit en warmte van de bewoners spreekt ons erg aan, daarnaast houden we van de omgeving en de gastvrijheid in de steden. We hebben zelfs overwogen om in België te gaan wonen, maar zo ver weg van onze vrienden en familie? Nee, dat voelde toch niet helemaal goed. Dan maar extra vaak leuke dagjes uit en weekendjes weg, daar genieten we met volle teugen van. En verhuizen naar Polen dan? Mijn familie woont grotendeels in Polen (Kraków), maar het opbouwen van een geheel nieuw bestaan schrikt mij dan toch af om er voor te gaan. Ik spreek Pools en we gaan vaak op vakantie naar Polen, maar dit gevoel is toch heel anders dan er daadwerkelijk te wonen verwacht ik. Of je er ontspant en vakantie viert is immers zo’n andere setting dan dat je er je geld moet verdienen, dagelijkse boodschappen moet doen en Lucas er naar school zal gaan… Dat is nog eens een omschakeling! Ik heb dan ook ongelooflijk veel bewondering voor iedereen die naar het buitenland emigreert en deze stap heeft doorstaan. Wat komt er veel bij kijken!

Warme landen trekken ons stiekem ook, omdat ik in bijvoorbeeld Spanje geen klachten ervaar van Fibromyalgie. Die pijnvrije periode is daardoor echt goud waard, maar zo’n verhuizing is mij dan toch iets te drastisch. Ik sluit overigens overwinteren niet uit op een dag, maar echt ons thuis in Nederland opgeven om naar het buitenland te gaan? Zeg nooit nooit natuurlijk, maar op dit moment verwachten wij op een dag niet zomaar in het buitenland te wonen. Dat neemt niet weg dat ik ooit denk voor klussen in het buitenland te gaan werken. We weten natuurlijk niet hoe het leven gaat lopen, maar dankzij internet ben je wereldwijd verbonden en bereikbaar. Daardoor zou met enige regelmaat werken op afstand tot de mogelijkheden behoren. Wie weet, ooit. Spannend en zo leuk om daar over na te denken!

Droom jij van wonen in het buitenland? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.