Blog

Zo voorkom je een dip na de vakantie (de after holiday blues)

dip na de vakantie

De vakantie is voorbij, welkom terug in het werk- en schoolritme! Heb je ook altijd moeite om er weer in te komen? Om je na een heerlijke vakantie weer onder te dompelen in het dagelijkse leven? Dat is niet zo gek, veel mensen hebben last van een dip na de vakantie. Je gaat van lekker uitslapen, rust, oplaadmomenten en gezellige activiteiten terug naar de verplichtingen en de dagelijkse hectiek. Vakantie is een tijd om even op te laden, maar ook een periode van bezinning. Om even te ontsnappen aan de waan van elke dag, maar ook om na te denken hoe je bij terugkomst een (nog) betere versie van jezelf kunt zijn. En na al dat denken, komt het doen; de vakantie is voorbij en het is tijd om weer aan de slag te gaan. Met frisse tegenzin weer aan het werk? Dat hoeft echt niet, want zo voorkom je een dip na de vakantie. Vermijd de after holiday blues en haal uit elke dag wat je graag zou willen!

Neem voldoende rustmomenten

Tijdens de vakantie kan je even helemaal opladen en ontspannen. Je kunt rustmomenten pakken wanneer je wilt, uitslapen wanneer je dat nodig hebt of lekker op tijd jouw bed induiken. Maar waarom kan dat niet na de vakantie? Na de vakantie is het juist belangrijk om ook die rustmomenten in te lassen. Alleen dan kan je die intensievere periode goed volhouden. Dit doe je overigens niet alleen als je geen energie meer hebt, probeer die dip voor te zijn door al eerder jezelf die rust en ruimte te gunnen. Dan hou je meer energie over voor elke dag, ben je scherper, voel je je fitter én creëer je ruimte om het beste uit elke dag te kunnen halen. Je kunt het!

Zorg goed voor jezelf en voorkom de dip na de vakantie

Niet alleen door voldoende slaaptijd voor jezelf in te plannen, maar ook op het gebied van (gezond) eten, hygiëne, beweging en persoonlijke ontwikkeling. Zorg dat je genoeg kansen kunt aanpakken om te groeien als mens, dat je je kunt verdiepen en verbreden met kennis en ervaringen waardoor jij je een rijker mens voelt. Maar ook dat je lekkere producten gebruikt waardoor je je lichamelijk nog beter voelt, dat je mooie wandelingen kunt maken of je fijne sportieve activiteiten in kunt plannen waar je blij van wordt. En neem de tijd om goed te eten; om voeding tot je te nemen waar je je sterker door voelt. Op deze manier creëer je een goede basis voor elke dag.

Hou het vakantiegevoel vast

Welke mooie herinneringen heb je overgehouden aan de vakantie? Welke inzichten heb je opgedaan en welke lessen mocht je leren? Hou dat gevoel vast door bijvoorbeeld zo’n les als achtergrond in te stellen op jouw laptop of smartphone. Zo vormt het een leuke reminder waardoor je energieker en vanuit de juiste intentie de dag invulling geeft. Wat vond je zo fijn aan de vakantie? Zou je dat ook op een bepaalde manier kunnen toevoegen aan het dagelijkse? Als je volop geniet van het uitzicht op de zee, dan kan je misschien wel maandelijks een keertje naar het strand in Nederland afreizen om daar te ontspannen en op te laden. Ben je dol op wandelingen door de bergen? We hebben niet echt indrukwekkende bergen, maar wel prachtige landschappen in eigen land. Trek de wandelschoenen aan en geniet van de Nederlandse natuur; bijvoorbeeld op de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug of de mooie omgeving in Limburg. Lekker ontspannen en opladen hoeft niet alleen op vakantie plaats te vinden, probeer te ontdekken hoe je het kunt vertalen naar een activiteit in het dagelijkse.

Heb je een mooie vakantie gehad? Hou het vakantiegevoel vast en geniet van elke dag! Hoe probeer jij een dip na de vakantie te voorkomen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.