Blog

Zo houd je je relatie gezond en gezellig tijdens de lockdown

strand liefde

We hebben een indrukwekkend jaar achter ons liggen en de lockdown is nog steeds een feit. Waar we in het begin nog erg creatief waren met leuke klusjes en activiteiten in en rondom het huis; kan de sleur er tegenwoordig een beetje inhakken. En dat is niet zo gek, want je bent meer dan ooit op elkaar aangewezen. Minder uitstapjes, vrienden en familie. Andere herinneringen om te maken; het is niet niks en er wordt veel van ons gevraagd. Zeker als je ook nog kinderen hebt, dan is er soms weinig energie, tijd en ruimte over om je te richten op een gezonde relatie. En dan is er nog een avondklok. Een pittige optelsom als je het mij vraagt. Maar wat kan er wel? Daar focus ik mij graag op en daarom in dit artikel toegankelijke tips om je relatie een boost te geven. Welke maatregelen er ook zijn, deze tips kun je altijd toepassen zodat je liefdevol deze lockdown invulling kunt geven.

Wat maakt jullie relatie bijzonder?

Door met een frisse blik naar jullie relatie te kijken, ga je waarderen wat er al is. Je denkt terug aan de herinneringen die jullie hebben gecreëerd en koestert de mooie momenten. En dan is het tijd om herinneringen te maken. Waar krijgen jullie energie van? Wat maakt jullie gelukkig en blij? Wat verbindt jullie? Neem de tijd om hier over na te denken en spreek jullie verwachtingen naar elkaar uit. Zo kun je samen de toekomst kleur geven op een manier die goed aansluit bij jullie wensen.

Verras elkaar

Door elkaar te verrassen, geniet je weer van het spontane. Je doorbreekt de sleur en geeft jullie relatie echt een boost. Denk aan het kopen van een bos bloemen, een favoriet geurtje, diner bij kaarslicht of een picknickmand vol lekkers om op een mooie locatie te nuttigen. Ook kun je gewoontes doorbreken in de slaapkamer door een mooi setje of speeltje aan te schaffen. Stijlvolle lingerie en vibrators zijn niet voor niets zo gewild tijdens de lockdown. Natuurlijk kun je elkaar ook verrassen met een spontane datenight of door moeite te doen voor de ander. Dat kan op uiteenlopende manieren; kies vooral wat goed voelt voor jullie en blijf lekker spontaan.

Gezellige spelletjesavond

Wij vinden het ontzettend leuk om spelletjes te spelen en de laatste tijd kwamen we er eigenlijk niet aan toe. De kids konden niet naar school en de opvang, waardoor we in de avonden veel hebben gewerkt. Weinig ruimte voor gezellige dates dus. Gelukkig kunnen we er nu voor kiezen om er wel weer gezellige spelletjesavonden van te maken. We zetten lekkere hapjes op tafel, kiezen voor ons favoriete drankje en een spelletje waar we op dat moment zin in hebben. De openhaard (tv met urenlange beelden van een haardvuur) knettert gezellig op de achtergrond mee en een loungemuziekje geeft toch nog een beetje het restaurant gevoel. En dan kan het spel beginnen! We zijn fan van old school Monopoly, De Kwakzalvers van Kakelenburg, Sequence en Rummikub. Vorig jaar organiseerden we onze Rummikub challenge; de hele zomer lang telden we onze punten op tijdens elk potje en toen kwam daar een winnaar uit. In dit artikel deel ik meer leuke spelletjes voor twee personen, misschien haal je er inspiratie uit.

Verdieping en verbinding tijdens gesprekken

Wanneer heb je echt de tijd genomen om met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren? Echte gesprekken aangaan klinkt misschien lastiger als je je afvraagt wat je nu eigenlijk hebt meegemaakt om met elkaar te delen. Maar juist nu kun je met een drankje en hapje mooie gesprekken voeren over onderwerpen die belangrijk voor jullie zijn. Ga er eens goed voor zitten en maak er een ontspannen setting van. Je ontdekt misschien kanten die je eerder niet van elkaar kende. Vind je het lastig om vragen en onderwerpen te verzinnen? Google eens op vragen voor relaties/ koppels of kijk op het labeltje van een theezakje voor originele vragen en thema’s om te bespreken. Zo leer je elkaar nog beter kennen!

Meer gezellige ideeën voor gezonde relaties tijdens de lockdown

Geniet samen van een bioscoopdate in de woonkamer, geef de slaapkamer een metamorfose, haal een bloemetje voor je geliefde of schrijf een persoonlijke brief. Verzin een drie-gangen menu en haal samen de ingrediënten om vervolgens met elkaar te koken. Daarna bij kaarslicht dineren is natuurlijk een must! Lekker uitwaaien aan het strand of een boswandeling maken behoren ook tot de mogelijkheden. Of verras elkaar met een picknick! Toon de kaart van Nederland op je beeldscherm en de ander moet met haar/zijn ogen dicht een plek aanwijzen. Daar gaan jullie die dag naartoe, have fun! Overnachten in eigen land is ook hartstikke fijn, dan ben je er samen tussenuit en bezoek je een bestemming waar je energie van krijgt. En wat dacht je van een nieuwe hobby zoeken? Misschien ontdek je wel met elkaar hoe leuk mountainbiken of hiken is of je volgt samen een online schildercursus, bezoekt een virtuele rondleiding, start een webshop of leert broden bakken. De mogelijkheden zijn gelukkig eindeloos, het is tijd om vooral te proberen en te doen wat goed voelt voor jullie relatie. De wereld staat misschien stil, maar jullie relatie niet!

Ik hoop dat je veel plezier mag beleven met deze tips om jullie relatie een boost te geven. Voel vooral wat goed is voor jullie om er samen een mooie tijd van te maken. Er kan gelukkig hartstikke veel zoals je kunt lezen en geniet daar ook van. Maak er samen een liefdevolle tijd van waar je later goed op terug kunt kijken en zorg voor elkaar!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.