Blog

Zeg vaker ‘Ja’ tegen jezelf, ontwikkeling en belevenissen

rhodos vakantie griekenland bydagmarvalerie

Het wegnemen van belemmerende overtuigingen en angstige gedachtes heeft als gevolg dat het volle potentieel kan worden benut om een gelukkiger leven te leiden. Of om de dagen de invulling te geven die je voor ogen hebt! Het zijn de twijfels die je zelf hebt of de ja-maars… met uitstelgedrag tot gevolg. Je kunt een lange lijst hebben met wat je graag anders zou willen, maar het belangrijkste is dat je de focus legt op wat je kunt doen. Door in beweging te komen, maak je het verschil voor jezelf én anderen. Nee is vaak de makkelijkste weg, durf eens vaker ‘ja’ te zeggen tegen jezelf, ontwikkelingen en kansen om te groeien en belevenissen die jouw leven verrijken. Je bent niet verantwoordelijk voor andermans geluk, maar je hebt wel invloed op het geluk dat je zelf en met anderen mag ervaren. Zeg volmondig ‘Ja’ tegen jezelf zodat je 365 onvergetelijke dagen kunt beleven: dit wordt jouw JAar!

Laat jezelf niet langer tegenhouden

Als je weet wat je weerhoudt om te doen wat je graag zou willen, ontdek je waar je aan kunt werken. Als je blijft hangen in die negatieve en belemmerende gedachte, dan kom je niets verder. Kijk je vaker op een positieve manier tegen activiteiten aan, dan merk je ook sneller op dat het energie geeft en je er voldoening uit haalt. Angst dat het misgaat of dat je zult falen, kunnen oorzaken zijn waardoor jij je laat weerhouden om van een gedachte of zelfs een droom werkelijkheid te maken. En het kan ook ontzettend spannend zijn om bepaalde stappen te ondernemen, maar laat angst niet de wegwijzer worden in jouw leven. Laat de belemmerende gedachtes voor wat ze zijn. Door te leven vanuit het vertrouwen dat het je gaat lukken, kom je veel verder. En vallen mag, het hoort er zelfs bij. Maar aan jou de keuze wat je doet na een valpartij. Leer je ervan en ga je door of laat je het voor wat het is?  Wat gun jij jezelf?

Vallen en weer opstaan

Als moeder van een zoon mocht ik van dichtbij meemaken hoe mijn kleine zijn eerste stappen zette. Ik moedigde hem aan en voelde mij ongelooflijk trots toen het hem gelukt was, maar voordat het Lucas lukte bleef hij proberen en oefenen. Hij viel en stond weer op om een nieuwe poging te wagen. En als moeder wil je alles doen om hem in dit proces te ondersteunen, maar de natuur heeft het zelf ontzettend goed geregeld. Als kids de leeftijd bereiken waarop ze graag de eerste stapjes willen zetten, dan dient dit moment zich vanzelf aan. Ze gaan net zolang door totdat het hen lukt, ook al vallen kindjes nog zo vaak. Het is zo mooi hoe het werkt! Kindjes leren al op jonge leeftijd om te vallen, maar vooral om weer op te staan zodat ze verder komen dan waar zij eerst stonden. Zo hebben wij dat allemaal vroeger geleerd en dat mogen we in het dagelijkse blijven doen. Je leert door te vallen, maar voornamelijk door het weer opstaan als je gestruikeld bent. En struikelen hoort erbij, zo worden we allemaal gevormd en sterker dan we eerst waren.

If you get tired, learn to rest, not to quit!

Opdracht – Uitzoomen

Als je voelt dat je je ergens druk om maakt, dan kan het een fijne opdracht zijn om even uit te zoomen. Maak in gedachten een tijdlijn van jouw leven. Hoe klein is nu de situatie geworden waar jij je druk om maakt als je het vergelijkt met andere momenten die je hebt overwonnen en doorstaan? En als je het vergelijkt met de toekomst die voor je ligt? Je ergens zorgen over maken is heel menselijk, maar let goed op dat het niet ten koste gaat van dierbare momenten die waardevol voor je zijn. Je kunt de opdracht ook gebruiken wanneer je meer geluk toe zou willen laten. Zoom uit en ontdek hoe krachtig de uitstraling van dit moment is!

Waar zou jij vaker ‘Ja’ tegen mogen zeggen? Wat gun jij jezelf én anderen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.