Wat zou je doen met een miljoen?
Friends are the sunshine of life ☀️ Mis lieve @annesolveignl nu al! Back to work, maar veel mooie herinneringen rijker ❤️ #srprsme #Turino #italia #travel #friends #bestfriends #bff #quote #sunshine

Wat zou je doen met een miljoen?

Wat een vraag om over na te denken. Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig maken ze geld? Een grapje die soms wordt uitgesproken, maar zit er dan toch een kern van waarheid in? En wat zou ik eigenlijk doen als ik een miljoen tot mijn beschikking zou hebben? 

Als ik opeens een miljoen tot mijn beschikking zou hebben, dan zou ik als een pas geboren giraf héél ongecontroleerd door het huis dansen van vreugde. Maar wat is dan de volgende stap? De eerste kick is natuurlijk fantastisch, maar wat zou ik dan met het geld doen? Ik ken genoeg mensen die ik zou willen helpen en die het geld goed kunnen gebruiken, die ik in het dagelijkse nu ook probeer te steunen maar dan met kracht, aandacht en tijd. Tegelijkertijd heb ik ook wilde ideeën genoeg op mijn bucketlist staan, maar als ik daar nu serieus naar kijk kom ik tot een grote ontdekking: ik heb geen miljoen nodig om vinkjes te zetten op deze lijst, het is alleen een kwestie van prioriteiten stellen en doen! Herken je dit? Ik dacht altijd dat het financiële plaatje een barrière zou kunnen vormen om mijn levensdoelen na te jagen en er werkelijkheid van te maken, maar stiekem valt dat reuze mee. Wellicht gebruiken we het al snel als excuus?

Mijn conclusie? Geld hebben we lang niet altijd nodig om van onze dromen werkelijkheid te maken. Het is geweldig als het er is, dat maakt het dagelijkse echt een stuk makkelijker en plezierig. Je hebt immers meer vrijheid om te gaan en staan waar je zou willen en je leven kleur te geven. Maar hoeveel geld je ook op de bankrekening hebt staan, laat het geen barrière vormen en jou tegenhouden om te doen wat je hart je ingeeft. Enjoy life!

Geven maakt je rijker, liefde delen maakt je gelukkiger, ervaringen en herinneringen zijn pas echt goud waard en echte vriendschap is onbetaalbaar  ♥

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 10 reacties.

 1. Stefanie

  Ik hoor spontaan Samson & Gert in mijn hoofd. Een feestje bouwen en liters limonade zouden leuk zijn maar niet zo belangrijk als wat jij hierboven schrijft hihi :) Ik denk dat vanaf je je basisbehoeften kunt vervullen (dak boven je hoofd, eten, hygiëne, kleren om je lichaam) met wat je bezit, de rest zorgt voor plezier en zelfontwikkeling, ofzo. In ieder geval ben ik het met je eens dat geld niet gelukkig maakt (tenzij je eerder die basisbehoeften niet kon vervullen) :) Immateriële dingen zullen je gelukkiger maken, zeker op langere termijn! Liefs X

 2. Nienke

  Oeh, reizen maken. Ik reis nooit zoveel omdat ik er het geld niet voor heb, maar het lijkt me zoo fijn en leuk om plekjes van de wereld te zien. Ook natuurlijk sparen en de mensen om mij heen helpen + verrassen met cadeautjes.

 3. Jantine

  Veel verder dan ‘schulden aflossen, een (eenvoudig) huis en een autootje kopen’ kom ik ook niet. Verder vind ik juist eenvoudige dingen zo fijn. Ik heb geen geld nodig om in het bos te wandelen, en benzine om naar mijn broertje te rijden zou geen miljoen kosten. Ik zou het heerlijk vinden om wat meer biologisch en eerlijk te kunnen kopen, waar ik nu echt het geld niet voor heb, en ik zou zonder erbij na te denken een studie op willen kunnen pakken. Maar dat heeft niet alleen met geld te maken.
  Jantine onlangs geplaatst…Jumbo’s zeven onzekerhedenMy Profile

 4. Laura

  Wat ik zou doen met een miljoen? Waarschijnlijk op reis. Maar één ding is zeker; ik zou niet stoppen met werken. Daar wordt ik gewoon te blij van :)
  Laura onlangs geplaatst…#boekreisfotografieMy Profile

 5. Sabine

  Ik zou een heleboel geld verdelen over mijn dierbaren, en verder gewoon doen wat ik wil. Wat makkelijker op reis en misschien een nieuw appartementje. Lekker de rest op de bank laten staan en genieten!
  Sabine onlangs geplaatst…Terugblik op mei 2016: een reis geboekt!My Profile

 6. Vivian

  Mooi stuk! Ik zou met een miljoen een helemaal aangepast appartement kopen of laten bouwen dat ik dan helemaal naar mijn smaak zou kunnen inrichten, met zorg op oproepbasis… en met het overgebleven geld zou ik héél veel boeken kopen, misschien op reis gaan en aan goede doelen doneren!
  Vivian onlangs geplaatst…Waar mijn hart vol van is: meiMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge