Blog

Wat zou je doen als je alle tijd van de wereld had?


Deze vraag borrelde bij mij op, omdat ik in mijn omgeving met regelmaat hoor dat het zo druk is, dat de agenda’s overstromen en omdat ik zelf ook ervaar dat ik moet puzzelen met de tijd. Niet zo gek als kersverse ouders natuurlijk, maar je herkent je vast in de gedachte voor het slapengaan waarom er niet meer uren in een dag zitten. Het kostbaarste wat je iemand kunt geven is tijd. Tijd kan je maar één keer uitgeven en investeren, want het komt niet meer terug…

Wat zou jij doen als je alle tijd van de wereld zou hebben? Als er een lege agenda voor je zou liggen en de verplichtingen ver te zoeken waren? Gewoon even een leegte, jouw tijd om te vullen. Waarmee zou jij deze tijd kleur geven? Waar geef jij prioriteit aan en wat biedt jou de nodige rust, ontspanning, adrenaline, kennis, inspiratie, warmte, liefde of energie? Waar heb je nú behoefte aan? Door over deze vraag na te denken, ontdek je wat je heel graag zou willen. Waar je juist nu – tijdens de hectische periode, waarin tijd een schaarste vormt – naar verlangt. Of zou je dan doen wat je altijd al deed? Hoe druk het ook is, je hebt ook oplaadmomenten nodig. En ik hoop dat deze je ook gegund zijn. En dat je deze momenten jezelf ook gunt.

Even een momentje lekker niks, tijd voor jezelf. Of juist tijd die je kunt delen met vrienden en familie. Tijd die je kunt investeren in je lichaam door te gaan sporten, je te focussen op gezond eten, een lekkere wandeling buiten maken. Met plezier en voorpret een reis boeken waar je je op kunt verheugen. Extra knuffelen met een geliefde. Je verliezen in een goed boek. Genieten van het uitzicht en uitwaaien op het strand. De moeite nemen om met aandacht te koken. Bewust leven in het nu. Tijd is onbetaalbaar. Kostbaar. Tijd vliegt, maar jij bent de piloot.

Wat zou je doen als je alle tijd van de wereld had? Be in love with your life. Every minute of it ♥

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.