Wat zou je doen als je alle tijd van de wereld had?
Met lieve @annesolveignl in Barca Nu al een onvergetelijke tijd, wat een stralende dag☀️ #happy #barcelona #travel #spain #holiday #gaudi #friends #fun #summer #citytrip

Wat zou je doen als je alle tijd van de wereld had?


Deze vraag borrelde bij mij op, omdat ik in mijn omgeving met regelmaat hoor dat het zo druk is, dat de agenda’s overstromen en omdat ik zelf ook ervaar dat ik moet puzzelen met de tijd. Niet zo gek als kersverse ouders natuurlijk, maar je herkent je vast in de gedachte voor het slapengaan waarom er niet meer uren in een dag zitten. Het kostbaarste wat je iemand kunt geven is tijd. Tijd kan je maar één keer uitgeven en investeren, want het komt niet meer terug…

Wat zou jij doen als je alle tijd van de wereld zou hebben? Als er een lege agenda voor je zou liggen en de verplichtingen ver te zoeken waren? Gewoon even een leegte, jouw tijd om te vullen. Waarmee zou jij deze tijd kleur geven? Waar geef jij prioriteit aan en wat biedt jou de nodige rust, ontspanning, adrenaline, kennis, inspiratie, warmte, liefde of energie? Waar heb je nú behoefte aan? Door over deze vraag na te denken, ontdek je wat je heel graag zou willen. Waar je juist nu – tijdens de hectische periode, waarin tijd een schaarste vormt – naar verlangt. Of zou je dan doen wat je altijd al deed? Hoe druk het ook is, je hebt ook oplaadmomenten nodig. En ik hoop dat deze je ook gegund zijn. En dat je deze momenten jezelf ook gunt.

Even een momentje lekker niks, tijd voor jezelf. Of juist tijd die je kunt delen met vrienden en familie. Tijd die je kunt investeren in je lichaam door te gaan sporten, je te focussen op gezond eten, een lekkere wandeling buiten maken. Met plezier en voorpret een reis boeken waar je je op kunt verheugen. Extra knuffelen met een geliefde. Je verliezen in een goed boek. Genieten van het uitzicht en uitwaaien op het strand. De moeite nemen om met aandacht te koken. Bewust leven in het nu. Tijd is onbetaalbaar. Kostbaar. Tijd vliegt, maar jij bent de piloot.

Wat zou je doen als je alle tijd van de wereld had? Be in love with your life. Every minute of it ♥

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 11 reacties.

 1. Lilian

  Het klinkt misschien een beetje sneu, maar ik zou meer gaan werken. Ik werk voor mezelf en ik heb zoveel ideeën, lijkt me heerlijk als ik tijd zou hebben om die uit te voeren. Scheelt misschien ook bij mij dat ik best veel tijd met familie en vrienden doorbreng, dus dat loopt eigenlijk prima zo. Zou misschien wel wat extra gaan reizen, ik werk online, dus dat kan ook in Thailand ;-)
  Lilian onlangs geplaatst…Hoe de vikingen ‘dood’ gingen (vragen van een kleuter)My Profile

 2. Shirley

  Niet anders dan nu waarschijnlijk. Misschien is dat een goed teken? Aan de andere kant, als ik alle tijd van de wereld zou hebben, heeft niets prioriteit, want alles kan later nog. Ik ben blij met mijn beperkte tijd denk ik :-)
  Shirley onlangs geplaatst…Weet je waar die steen me aan doet denken?My Profile

 3. Sandra

  Zeeën van tijd hebben is leuk.. maar heeft ook z’n nadelen.
  Ik werk helaas parttime (Lees: klein inkomen, weinig uren aan het werk) en daardoor genoeg tijd over om andere dingen te doen… maar ik geef toch liever de voorkeur aan meer werk. Meer werken, is meer inkomen, is meer mogelijkheden. In mijn regio/branche is het, naar mijn idee, maar zeldzaam dat je fulltime kan werken. Vind het zo ontzettend jammer, want ik kan en wil heel graag fulltime aan de slag.. het werk dat ik nu doe, dat vind ik leuk. Word ik gelukkig van, daarom zou ik ook niet snel iets heel anders gaan doen. Geluk en blij zijn met het werk dat je doet, vind ik ook belangrijk. Alleen.. ja, die uren.. dat helpt niet mee :( En toch, toch hoop ik dat er ergens nog ’n kans voor het grijpen ligt/komt, dat het balletje voor mij nog gaat rollen. Begint wel eens tijd worden ;)

 4. Manon

  Ik vind zeeën van tijd hebben totaal niet leuk. Ik heb toen een half jaar thuis gezeten en dan kan je doen wat je wilt, maar ook weer helemaal niet, want als je dat wilt moet je meer geld verdienen!
  Manon onlangs geplaatst…Leuke AlieExpress KoopjesMy Profile

 5. Mariska

  In de eerste seconden dat ik over deze vraag nadacht, dacht ik eigenlijk: hetzelfde als nu? Dat is vast een goed teken :)
  Misschien dat ik iets minder zou werken, meer tijd zou besteden aan mijn blog en aan gezellige en leuke dingen. Ik heb niet het idee dat die balans er nu uit is, dus dat is volgens mij goed!
  Mariska onlangs geplaatst…Mijn eerste maand bloggen: hoe mijn hoofd nu een warboel isMy Profile

 6. Alex

  Ik zou meer gaan reizen, meer tijd met mijn familie en vrienden doorbrengen, meer gaan trainen voor de komende wedstrijden en meer lezen. En een nieuwe taal leren, of eerst mijn Spaans opvrissen en daarnaa aan Italiaans en Grieks beginnen. Zo iets :)

 7. Patricia

  Merk dat ik dat heel lastig vind, maar voor nu kies ik voor kleine knuffelmomenten met onze zoon. Daar echt optimaal van genieten en lekker met kinderwagen naar buiten zonder afleiding van mobiele telefoon. Die laatste is namelijk echt de grootste stoorzender.
  Patricia onlangs geplaatst…Bevallen minder heftig dan verwacht, vindt 43% vrouwenMy Profile

 8. Loes

  Ik zou meer reizen! Ik heb gelukkig al de kans om regelmatig op een tripje te gaan, maar het liefst zou ik iedere maand wel op reis gaan. Dat is op het moment niet echt mogelijk, dus als ik alle tijd van de wereld had, zou ik meer reizen!
  Loes onlangs geplaatst…Recept – Citroen MuffinsMy Profile

 9. Ik zou mijn hele huis een opruimbeurt geven. Ik ben nu een jaar moeder en ik ben mijzelf behoorlijk tegengekomen op werk gebied. Daardoor had ik weinig energie. De zolder ontploft zo wat. Dus ik zou dat helemaal gaan aanpakken. Rust in huis, betekent voor mij rust in mijn hoofd.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Theeleuten #6My Profile

 10. Vivian

  Mooi stuk Dagmar! Ik heb het geluk dat ik mijn tijd grotendeels zelf kan indelen en ik vergeet wel eens hoe fijn dat eigenlijk is dan heb ik het idee dat ik omkom in het werk en te weinig tijd heb voor alles, terwijl ik het juist grotendeels op mijn eigen manier kan aanpakken. Als je daar ook echt van gaat genieten en je niet te veel vastpint op vaste roosters en momenten, gaat er echt een zee aan mogelijkheden voor je open!
  Vivian onlangs geplaatst…Why I Love This Blog | Another ChapterMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge