Wat ik doe als marketingcoördinator bij een uitgeverij

Wat ik doe als marketingcoördinator bij een uitgeverij

eventAls klein meisje droomde ik ervan om een boek te gaan schrijven, maar in de loop der jaren ben ik erachter gekomen dat mijn kracht meer ligt in het schrijven van artikelen, bijvoorbeeld voor online. Naast het schrijven voor mijn persoonlijke blog, schreef ik ook artikelen voor andere bloggers en voor een magazine. Als ik alle artikelen bundel, dan is het ondertussen alsnog een boek! Op het gebied van marketing & PR begon mijn hart sneller te kloppen en door schrijvers te ondersteunen op dit gebied kon ik mijn passies combineren. Ik vervul momenteel mijn droombaan als marketingcoördinator bij de uitgeverij. Maar wat betekent deze functie eigenlijk?

Waarom mijn hart sneller gaat slaan van marketing & PR –  Voor mijn studie Bedrijfskunde Management, Economie en Recht (BKM) werd er van ons verwacht dat we voor een semester een meewerkstage zouden vervullen. Ik kreeg de kans om op het hoofdkantoor van H&M stage te lopen op de marketing en PR-afdeling. Ik werkte mee aan verschillende events waaronder de lancering van Isabel Marant pour H&M, ik ondersteunde de socialmediakanalen, ik hielp bij campagnes en deed ondertussen een onderzoek voor mijn studie op het gebied van klantenbinding. Dit was een onvergetelijke ervaring en ik heb middels deze stage ontdekt dat ik mij echt op mijn plek voel als ik met marketing en PR activiteiten bezig kan zijn. Mijn liefde en passie voor boeken kende geen grenzen en ik wou heel graag meer betekenen voor deze branche. Voor mijn afstudeerstage was ik ook zoekende naar een functie op de marketing en pr-afdeling, ik wist immers dat deze plek voor mij goed voelde. Toen ik de vacature op de site van Uitgeverij De Fontein zag voor marketing stagiaire, pakte ik deze kans met beide handen vast. Nu ben ik bij de uitgeverij om de hoek ( tien meter van mijn stageplek) werkzaam, ik vervul hier de functie van marketing en PR-medewerker met veel plezier en passie. Extra leuk? Ik word omringd door ontzettend lieve en inspirerende collega’s.

Petra

Wat het werken als marketeer zo uitdagend en leuk maakt? Ik beleef ontzettend veel plezier met mijn collega’s, de talentvolle auteurs, de prachtige boeken en de activiteiten die ik kleur mag geven. Daarnaast schrijf ik ook dagelijks op mijn persoonlijke blog en ik vind het ontzettend fijn dat ik dit doordeweeks kleur kan geven. Ik heb CVS en Fibromyalgie, maar ik probeer uit elke dag te halen wat mogelijk is. Ik ben heel dankbaar dat ik elke dag fluitend naar werk kan en ik hier zoveel voldoening en energie uit mag halen. Ik kan mijn passies (schrijven, marketing, boeken en lezen) combineren, ideaal! De diversiteit aan titels die ik onder de aandacht mag brengen bij pers, mijn collega’s die mij vanaf de eerste dag met open armen hebben ontvangen, het contact met boekliefhebbers en auteurs, maar natuurlijk ook de gigantische boekenkast waar ik op uitkijk. Werken in deze branche is écht geen straf! Ik ben een echte boekenliefhebber en tijdens mijn studie ben ik de diepte ingegaan op het gebied van PR en marketing. Het geeft zo’n kick om mooie publicaties te regelen voor boeken, om activiteiten en campagnes rondom een auteur te organiseren en om daadwerkelijk een toegevoegde waarde te leveren voor het marketingteam. Er komt veel kijken bij mijn functie, vooral op het gebied van netwerken, organiseren, financiering, creatief schrijven en reclame. Je bent een echte duizendpoot en draagt een grote verantwoordelijkheid. De combinatie van werkzaamheden als marketingmedewerker bij de uitgeverij en blogger maakt mij oprecht gelukkig. En dat ik werkzaam mag zijn in de boekenbranche is een droom die uit is gekomen!

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit? In de bus onderweg naar werk lees ik mij meestal alvast in voor werk, bedenk ik de grote lijnen die ik wil oppakken voor die dag en vervolgens ga ik eenmaal aangekomen op kantoor aan de slag. Ik begin altijd met het bekijken van de inbox, want het grootste deel van de communicatie gaat per mail. Verschijnt er een nieuwe titel? Dan schrijf ik hiervoor het persbericht en breng ik de pers (print en online) van deze informatie op de hoogte. Ook kijk ik wat er meer aan activiteiten voor een boek gerealiseerd kunnen worden en werk ik dit uit. Wat er mogelijk is, hangt af van het genre en de bijbehorende doelgroep. Daarnaast vul ik de socialmediakanalen en heb ik regelmatig contact met redacties van kranten, tijdschriften, online magazines en bloggers. Ook organiseer ik events, blogtournees en ben ik online zeer actief. De tijd vliegt voorbij en verveling is er niet bij. Elke dag is verschillend en dat maakt het extra uitdagend!

11358251_726043377507582_1381338842_n

Wat ik wil bereiken? Mijn doel is om anderen vooruit te helpen met alle activiteiten die ik onderneem. Hoe mooi is het om schrijvers en auteurs met een passie voor het vak te kunnen ondersteunen? Ik hoop nog elke dag fluitend naar werk te kunnen gaan, met passie en plezier mijn taken kleur te kunnen geven en een toegevoegde waarde te kunnen leveren middels het toepassen van mijn kennis op het gebied van marketing & PR.  Ik ben heel dankbaar dat ik hier nu al de kans voor krijg en ik hoop in de toekomst mijn waarde te kunnen vergroten. Choose a job you love and you’ll never have to work a day in your life!

Wat is jouw droombaan? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 56 reacties.

 1. Natasja

  Wat een gave baan heb he! Als ik vroeger beter geweten had wat ik wilde worden, was ik ook de pr ingegaan. Nu werk ik in het onderwijs maar hoop ik ooit ergens nog te kunnen switchen.
  Natasja onlangs geplaatst…14 dingen om te doen zonder vriendenMy Profile

 2. Ik vind jouw baan echt super tof, vooral ook toen ik je er over sprak en ik je er over hoorde vertellen. Het is gewoon echt iets wat super goed bij jou past. Maar volgens mij is het ook behoorlijk veel. Ik ben op dit moment ook erg blij met mijn werk, ik heb het idee dat ik wat bijdraag aan de wereld… maar mijn droombaan is het niet… maar wat het wel is, daar begin ik de laatste tijd heel zwaar aan te twijfelen. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…TMI Tuesday #1 – Tinder, Make-up en Q&A’sMy Profile

 3. Wat leuk om te lezen wat t allemaal inhoudt. Ik ben nog steeds op zoek naar wat ik wil maar het gaat richting instrueren en coachen. Wat en waar echter nog steeds geen idee!
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…10x mindfulness spreuken #6My Profile

 4. Dita

  Wat leuk om te lezen. Zelf werk ik in de kinderopvang en in het onderwijs. Echt mijn droombaan! Helaas dat er nog niet veel vaste uren zijn in mijn werk.
  Dita onlangs geplaatst…VT Wonen Celebrate QuotesMy Profile

 5. Yvette

  Klinkt echt helemaal geweldig, ik denk dat mijn droombaan jouw baan is! ;) Marketing & PR heeft me altijd al getrokken maar helaas is het er niet van gekomen. Nu doe ik het een beetje voor mijn blog en daar geniet ik toch heel erg van!
  Yvette onlangs geplaatst…Deze celebs zijn prachtig zonder make-upMy Profile

 6. Sophie

  Wat heb je dit onwijs mooi en goed geschreven! Wauw een stage bij H&M, ik ben niet de enige die de lat graag hoog legt voor mezelf dus. Jij bent echt een inspiratiebron voor mij als student marketing. Al heb ik nog geen idee welke kant ik precies op wil gaan (B2B, B2C) ga ik komend jaar ontdekken wat er bij mij past en jou energie die jij overbrengt plak ik aan de mijne vast zodat ik er met meer dan 100% voor kan gaan!
  Sophie onlangs geplaatst…Als ik dit heb gedaan, kan ik voortaan allesMy Profile

 7. Celeste

  Wat leuk dat je hier een keer over schrijft. Heel leuk om te lezen. Hoewel mijn hart in het ziekenhuis ligt (oeps dat klinkt wel gek haha), kortom ik wil arts worden, klinkt dit werk ook wel heel erg gaaf. Niks voor mij, maar dat betekent niet dat ik het niet leuk vind. Integendeel zelfs. Anyway, vond het heel leuk om dit een keer te lezen! :)
  Celeste onlangs geplaatst…Tien dingen die ook in jouw huis staanMy Profile

 8. Frauke

  Wat klinkt jouw job ontzettend leuk! Ik zou gelijk met je willen ruilen. Zelf ga ik volgend jaar stage lopen en dat zou ik supergraag bij een uitgeverij willen doen, zeker na jouw post nu haha. Hopen dat dat lukt :D! X
  Frauke onlangs geplaatst…Mijn 3 meest favoriete blushesMy Profile

 9. Kelly

  Wat super leuk om wat meer over je dag te lezen als marketingcoördinator. Je baan lijkt mij ook echt een geweldige droombaan! Ik vind het heerlijk om te lezen dat je fluitend naar je werk gaat, zoveel plezier uit je werk haalt en dat je omringt wordt door inspirerende collega’s. Dat wens je toch iedereen toe op zijn/haar baan!
  Kelly onlangs geplaatst…OOTD – StreepjesliefdeMy Profile

 10. Barbara

  Of het door jouw enthousiasme is, dat ik een gerelateerde studie heb gedaan of omdat ik gek op boeken ben… Jouw baan lijkt mij een droombaan! En volgens mij komt het wel goed met wat je wil bereiken, want daar ben je nu ook al mee bezig als ik het zo lees en die niet van een schrijfster zie. Heel veel succes met je toffe job en alle dromen die je hebt.
  Barbara onlangs geplaatst…Boekenplank #10My Profile

 11. Deisy

  Wat een mooi en inspirerend artikel heb je geschreven meis: de dankbaarheid spat er vanaf en dat is prachtig om te zien. Mijn droombaan heb ik helaas nog niet gevonden, maar ik geloof zeker dat het wel goed gaat komen. Als je jouw hart volgt kan er volgens mij niets verkeerd gaan. X
  Deisy onlangs geplaatst…Gelukkig zijn als het leven tegenzitMy Profile

 12. Marieke

  En je vergeet erbij te zeggen dat je heel goed bent in wat je doet!! :) Ik hoop ook dat je deze functie nog heel lang blijft vervullen, want ik vind het super fijn om met je samen te werken!
  Marieke onlangs geplaatst…Eigen oogst!My Profile

 13. Denise

  Klinkt als een beroep die echt 100% Dagmar is. Heerlijk! Mij lijkt een beroep met boeken ook heel tof. Maar toch ben ik een opleiding in de hulpverlening gaan doen, want ook dat lijkt me heel leuk!
  Denise onlangs geplaatst…Ik won een doos vol mooie make-upMy Profile

 14. Bente

  Ik heb ook het geluk dat ik mijn droombaan heb gevonden! Ik werk bij een marktonderzoekbureau en doe consumenten onderzoek. Erg afwisselende baan waarbij ik veel contact heb met klanten, af een toe een leuk reisje mag maken om naar beurzen of klanten te gaan (tot nu toe in Keulen en San Francisco geweest, en het volgende Amerikaanse tripje staat ook weer op het programma). We hebben een fantastisch leuk team en ik ben gewoon heel erg blij met mijn baan :) Zo fijn als je gewoon elke dag met plezier naar je werk gaat!
  Bente onlangs geplaatst…Niet denken, maar doen!My Profile

 15. Lisa

  Wauw, dit klinkt echt zo ontzettend tof! Ik studeer momenteel Communicatie (ik zit nog in mijn eerste jaar) en heb hiervoor twee jaar journalistiek gedaan. Jouw werk lijkt me echt ontzettend tof om te doen, ik vind marketing onwijs interessant. Stiekem klinkt dit dus ook als mijn droombaan.

 16. Sophie

  Dit pas zo goed bij jou! En wat heerlijk dat je het ook zo geweldig naar je zin hebt; dat maakt de baan zoveel leuker en uitdagender! Ik heb je aan het werk gezien; als een vis in het water. Wat heerlijk <3 <3 Ik moet zeggen dat marketing en PR mij ook ontzettend aantrekt, maar laat ik eerst mijn tweede jaar nog even halen. Dat wordt iets lastiger dan verwacht helaas :')
  Sophie onlangs geplaatst…Skincare Routine- juniMy Profile

 17. Barbara

  Wat een heerlijke baan en ook de energie die je er duidelijk van krijgt om te doen wat je leuk vindt en hopelijk nog heel lang kan doen! Ga zo door. Mijn droombaan, mmmm eerst studeren, naast het mama zijn en daarna hoop ik ergens een juridische administratieve functie te krijgen.

 18. Renate

  Wauw dit klinkt echt geweldig en ook zo inspirerend, omdat ik ook Fibromyalgie heb (en waarschijnlijk ook CVS) en dit motiveert natuurlijk heel erg om ook toch opzoek te gaan naar mijn droombaan! Mijn droombaan zal denk ik toch blijven om iets met muziek te doen en vooral zangeres te worden, maar dat is misschien een beetje lastig met mijn aandoeningen haha, maar er zijn gelukkig nog tientallen dingen die ik ook heel leuk vind! Ik vind het ieder geval leuk dat jij wel al je droombaan hebt, dat is je gegund!
  Renate onlangs geplaatst…Leuke vakanties met de auto!My Profile

 19. Madelon

  Leuk artikel! Ik ben stiekem best jaloers op jouw baan, haha.

 20. Marijke

  Zo gaaf dat je je droombaan hebt gevonden! Lijkt me echt heel leuk! Zelf heb ik nooit een richting met boeken gekozen omdat ik de liefde voor lezen verloor in de bovenbouw van het VWO. Al die saaie literatuur, oude, en dan ook nog in andere talen. Nee dat was gewoon mijn genre niet. Geniet van je baan!
  Marijke onlangs geplaatst…Zusjes van hetzelfde moederbedrijfMy Profile

 21. Manon

  Wat een prachtig en inspirerend artikel. Dat je zoveel plezier mag beleven met iets waar je ook nog voor betaald krijgt is toch super?! Ik studeer nu voor wiskunde docent. Ik hou ontzettend van wiskunde & het contact met jongeren maar ook met collega’s. Niet té grootschalig zoals een enorm bedrijf maar genoeg afwisseling. Of dit echt mijn droombaan is, durf ik niet te zeggen. Ik weet sowieso niet wat voor mij een droombaan zou wezen. Ik denk daar al op zn minst 8 jaar over na, maar nooit iets concreets gevonden. Misschien komt dat nooit, misschien is dat als docent óf ik ga ooit nog een carrière-change maken. Zolang het me maar gelukkig maakt :)
  Manon onlangs geplaatst…10x mijn mening over Kruidvat parfum Jasmine BlushMy Profile

 22. Wat ontzettend inspirerend om te lezen. Ik heb een achtergrond in grafisch ontwerp, maar heb door het bloggen ontzettend veel interesse in marketing en PR gekregen. Een volledige studie zou ik denk ik too much vinden, maar als je nog een paar goede boekentips (voor dummies) over dit onderwerp hebt, dan hoor ik ze graag. :D

 23. Patricia

  Het lijkt me een hele fijne baan wat je hebt. Je passie combineren met je werk is zo fijn. Hopelijk kan je dit nog vele jaren doen en nog meer mooie dingen bewerkstelligen voor auteurs
  Patricia onlangs geplaatst…10 km Ladiesrun Rotterdam 2015My Profile

 24. Milou

  Wat fijn dat je je plekje helemaal gevonden hebt! Ik moet zeggen, je baan klinkt ook mij als een droom in de oren:-) Ik hoop dat je er nog heel lang veel plezier aan beleefd!
  Milou onlangs geplaatst…Mini babyshoplogMy Profile

 25. Klaske

  Je baan lijkt me echt ontzettend tof! En wat ik nog grappiger vind, je werkt waar mijn vader ook werkt. Ik zag je in de PUUR Zomer staan en vroeg aan mijn vader: ‘Huh, werkt zij bij jullie?’ ‘Ja’. Zei hij. Mijn vader is accountmanager (René Slotboom) en dus niet heel veel op kantoor te vinden, maar ik heb hem ‘gedwongen’ tegen jou te zeggen dat ik je blog heel leuk vind enzo, hihi. Dus kijk niet raar op als hij dat nog een keer doet! Liefs, Klaske

 26. Leonie

  Dit lijkt me echt een droombaan! Ik heb Communicatie gestudeerd en het lijkt me zo leuk om op een uitgeverij te werken. Zeker samen met schrijvers en hun inspirerende verhalen horen
  Leonie onlangs geplaatst…Wat is fibromyalgie?My Profile

 27. Lilian

  Droombaan! Ik hoop volgend jaar mijn afstudeerstage in die richting te doen! Lijkt me zo ontzettend leuk!

 28. Karlijn

  Het lijkt me echt zo’n toffe baan! Nou ben ik niet zo iemand die denkt dat er een baan is die altijd leuk is, maar ik denk dat jouw baan dichtbij komt. Stiekem zou ik hem zo van je over willen nemen. Het lijkt me heel tof om het werk wat jij doet te doen. De activiteiten, de PR, de mensen die je leert kennen én dat allemaal ook nog rondom boeken. Wat wil je nog meer?! :) XXX

 29. melissa

  Wauw wat geweldig dat jij je job met veel plezier, liefde en toewijding doet! Fluitend naar je werk of stage gaan is toch wel belangrijk <3
  melissa onlangs geplaatst…Shoplog ActionMy Profile

 30. Inge

  Dit klinkt wel heel erg leuk ja! Als mede-boekenliefhebber snap ik wel dat dit je veel voldoening geeft! Dat het je nog maar veel plezier mag geven!
  Inge onlangs geplaatst…Ik ben afgestudeerd!My Profile

 31. Esmée

  Ik heb op school de richting Marketing & Sales gekozen en jouw verhaal klinkt dan ook fantastisch. Op dit moment loop ik ook stage, maar toch ben ik opzoek naar iets wat net iets dichter bij bloggen ligt. Net iets uitdagender en waarbij ik meer kan schrijven. Hopelijk heb ik later ook zo’n toffe baan! x
  Esmée onlangs geplaatst…20 REDENEN OM SERIES TE KIJKENMy Profile

 32. Ik ben momenteel werkzoekend en hoop een job te kunnen vinden waar ik ook met zoveel passie over kan spreken zoals jij over jouw job ! Dat moet een super gevoel zijn, een job waar je je zo goed bij voelt. Ik ben een beetje jaloers (als mede boekenliefhebber) ;-).
  Peggy’s Pastime onlangs geplaatst…koude komkommer – seldersoepMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge