Wat hij zegt – 9 X de sleur in je relatie doorbreken
Wat was de show van Tony Cohen indrukwekkend, wij hebben genoten ⭐️ @fashionweeknederland #tonycohen @creampr #fashionweek #press #mbafw #show #fashion #amsterdam #netherlands

Wat hij zegt – 9 X de sleur in je relatie doorbreken

Dit artikel is geschreven door mijn vriend Jordy – Nu ik de laptop weer eens voor mijzelf heb *doet een vreugdedansje*, ga ik even inbreken op de blog van Dagmar. Ik wil het graag met jullie gaan hebben over ‘de sleur’.  Ik dacht namelijk dat dit alleen bij oude stelletjes voorkomt (denkt aan twee kunstgebitjes op een nachtkastje en rollator races), maar ook op jonge leeftijd heb je er wel eens mee te maken. Spreek ik uit ervaring? Gelukkig niet, maar een relatie moet je onderhouden en dat het goed gaat komt eenmaal niet uit de lucht vallen. Cupido doet zijn werk, maar daarna geeft hij het stokje/pijltje door. Zo doorbreek je de sleur!

 ♧ Verras elkaar – Verrassingen zorgen voor spontane momentjes in de relatie. Zowel het krijgen als het geven is ontzettend leuk! Je kunt het zo groot en duur maken als je zelf zou willen, maar juist de kleine cadeautjes en speciale momenten maken het extra bijzonder. En een extra knuffel geven is gratis! Dagmar kwam bijvoorbeeld opeens met drie winterse truien binnen voor mij in de perfecte maat (hoe doet ze dat toch?!) en vorige week nam ik Dagmar spontaan uit eten en zag ik haar puppy- oogjes al glinsteren toen ik vertelde dat we naar het sushi restaurant gingen. Inclusief chocoladefontein uiteraard. En mocht je Dagmar ook willen verrassen? Heliumballonnen doen het héél goed bij haar. Love is in the air!

 ♧ Doe lekker gek – Yes, ik beken: we dansen af en toe gek door de woonkamer, gewoon omdat het kan. Of we lachen hard om elkaars grappen (Dagmar kan trouwens heel hard om zichzelf lachen. Alleen dat werkt al aanstekelijk…) of we houden een spelletjesavond. Een serieuze relatie betekent niet dat je 24/7 serieus moet kijken! P.s. wist je dat Dagmar heel goed is in Call of Duty? Onderschat mijn schattige en lieve vriendin daarbij niet! She’s a killer!

 ♧ Beschouw elkaar niet als vanzelfsprekend – Zorg ervoor dat het elke dag liefde op het gezicht blijft! Het is niet ‘gewoon’ een relatie, het is pure liefde wat jullie voor elkaar voelen toch? Elke relatie heeft z’n ups & downs, maar zorg dat de ups overheersen. Ook al staat de liefde van je leven elke dag jouw broodjes te smeren, dit is en blijft toch een luxe en superfijn? Spreek het uit en waardeer elkaar. Hoe lang of kort je ook samen bent, blijft moeite voor elkaar doen.

 ♧ Toon interesse – Communicatie is het toverwoord in een relatie. Je moet goed naar elkaar luisteren en je open stellen. Durf te vertellen hoe het echt gaat, daar ga je geen spijt van krijgen. Laat het muurtje zakken en heb de moed om je kwetsbaar op te stellen, oprechtheid is goud waard.

 ♧ Ontspan & have fun – Heel leuk die uurtjes bankhangen in het weekend, maar hoe leuk is het om samen te genieten en iets te ondernemen? Je weet wat de ander leuk vindt, speel daar slim op in. Zo neem ik Dagmar graag mee naar het strand, omdat ik weet dat ze er gek op is. Lekker uitwaaien na een weekje hard werken en afsluiten met een berg slagroom op de warme chocolademelk. Ook al heb ik een bloedhekel aan zand tussen mijn tenen, echte liefde kent geen grenzen… Enjoy!

 ♧ Help elkaar vooruit – Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, ook mindere dagen horen erbij. Lastige situaties, moeilijke ervaringen en pittige beslissingen horen ook bij het leven. Zorg dat je er ook op die momenten voor elkaar bent, weglopen is makkelijk, maar juist door er voor elkaar te zijn maakt dat de relatie veel sterker. Help elkaar waar mogelijk en verplaats de bergen samen.

 ♧ Water bij de wijn – Dit is een lastig punt, Dagmar drinkt namelijk zelden wijn (of überhaupt alcohol) dus het is eerder water bij de limonade, maar soms zijn er van die momenten dat je een compromis moet sluiten. Zonder daarbij je eigen waardes onderwater te laten lopen uiteraard. Bijvoorbeeld als je meisje zin heeft om HNTM te kijken, terwijl er toch echt een belangrijke wedstrijd op tv is. Of dat je verlangt naar pizza en je zuurkool of spruitjes voorgeschoteld krijgt (serieus, Dagmar is er dol op). Je hoofd schreeuwt wanhopig ‘Nee!’, maar je hart zegt ‘Oké….’. Een diepe zucht, maar een gelukkig meisje verder. En ze leefden nog lang en gelukkig.

 ♧ Dream & explore – Hoe fantastisch je thuis ook is, het is goed om de horizon te verbreden. Uitjes hoeven niet duur te zijn, maar het zorgt ervoor dat je leuke belevenissen kunt ervaren. Ga bijvoorbeeld iets doen wat op je bucketlist staat of maak een citytrip! Je kunt het vliegtuig pakken, maar ook de bus of de fiets. Zo gingen we een dagje kanoën en gezellig naar de dierentuin. Of samen naar de bios of het hele land door met de trein. Van Maastricht naar Groningen en door naar Rotterdam; we wisten niet dat je zó lang in de trein kon zitten. Een ervaring waar we nog steeds met veel plezier op terugkijken. Ook is het belangrijk om dromen met elkaar te delen, zo kan je deze samen realiseren!

 ♧ Durf te groeien – Alles wat je aandacht geeft, groeit. Het is belangrijk om je relatie voor ogen te hebben, maar dat betekent ook dat je aandacht aan jezelf moet besteden. Elke dag zit vol momenten om te leren en het is van belang dat je onafhankelijk van elkaar je eigen keuzes durft te maken en je dit stimuleert. Durf elkaar los te laten, vertrouw op elkaar en bewandel de paden die je voor ogen hebt, maar zorg wel dat je regelmatig met elkaar kunt kruisen en ervaringen deelt. Leef je eigen leven zoals je dat graag zou willen, motiveer elkaar en durf te dromen. Maak van elke dag een feestje!

Wat is jouw ultieme tip om weg te blijven van de sleur?  

Groetjes, Jord

Follow Dagmar on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 27 reacties.

 1. Kelly

  Wat een prachtige woorden! Af en toe eens lekker gek doen hoort erbij. Ik vind het ook wel eens grappig om mee te gamen op een avondje! Elkaar vooruit helpen en durven groeien vind ik ook een hele mooie!
  Kelly onlangs geplaatst…Recensie | Gillian King – Alles of nietsMy Profile

 2. Femke

  Wat leuk Dagmar, dat je vriend dit artikel zo geschreven heeft. Leuke dingen doen, ontspannen en communiceren. Dat zijn voor mij toch wel de belangrijkste dingen om een sleur in je relatie te voorkomen :-)! Ik ben zelf alweer 8,5 jaar samen met mijn vriend (lang he!) dus denk ik toch wel weet hoe ik het leuk moet houden haha!
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: 10 questions about bloggingMy Profile

 3. Amy

  Goede tips Jordy! Voor mij betreft staat de laatste op nummer 1. Je ziet wel eens stelletjes die helemaal met elkaar vergroeid zijn, maar zelf durven te groeien is zó belangrijk :)
  Amy onlangs geplaatst…Recept | Plaattaart met zalm en pestoMy Profile

 4. Marion

  Sleur. Hahaha, nee, als het goed is hebben jullie daar nog geen last van. Wij wel, maar als je ouder wordt ga je sleur ook steeds meer waarderen. Ja echt waar! Ik ben nu 38 en ben bijna 20 jaar samen met mijn lief. Wij vinden het heerlijk dat ons leventje een beetje in zo’n kabbelend beekje terecht is gekomen. Wij hebben die watervallen die jullie zo waarderen niet meer zo nodig. Die tijd komt voor jullie nog wel *spreekt oma Marion jullie wijselijk toe*. Maaaaaar…. die laatste is oh zo waar! Dat is iets waar wij nog wel eens over struikelen. Hele goeie dus. De beste vind ik lekker gek doen samen. Dat is zo ontzettend leuk en dat blijft het ook!
  Marion onlangs geplaatst…Bang voor de toekomstMy Profile

 5. Renske

  Wat een goede en heerlijke tips! Vooral elkaar verrassen, erop uit, durven groeien en met eklaar communiceren vind ik erg belangrijk! Ik vind het zo leuk om te lezen welke ‘ingrediënten’ jullie relatie zo fijn maakt. :)
  Renske onlangs geplaatst…De 18 leukste tags voor bloggersMy Profile

 6. Hilde

  Wat leuk geschreven dit! :) Goede tips ook! Nu m’n vriend en ik nóg verder uit elkaar wonen en we het allebei erg druk hebben met onze studies merken we dat het best lastig is om überhaupt af te spreken, dat vind ik best moeilijk af en toe =/
  Hilde onlangs geplaatst…Heerlijke herfst plaatjesMy Profile

 7. Danielle

  Ahja mooie woorden!

  Mijn belangrijkste tip is om samen op avontuur te blijven gaan, te blijven kijken naar dingen buiten je comfortzone. Samen het avontuur aangaan maakt je relatie namelijk alleen maar sterker!
  Danielle onlangs geplaatst…Bodieboost update #4My Profile

 8. Frauke

  Wat leuk geschreven, heel leuk om zo eens tips van een jongen te lezen :)! En alles is ook heel erg herkenbaar, ik denk inderdaad dat het belangrijk is om te blijven werken aan een relatie en niets als vanzelfsprekend te gaan zien. Elkaar verrassen is echt superleuk :D. X
  Frauke onlangs geplaatst…Fall into autumn lookMy Profile

 9. Esther

  Wat een lief vriendje heb jij Dagmar! Echt ongelofelijk lief hoe hij over je praat en ik denk dat er echt hele goede punten bij zitten. Mijn vriend en ik zijn volgende week anderhalf jaar samen en hebben gelukkig nog geen sleur gehad, maar ik denk dat dit ook komt omdat wij de punten uit dit artikel veel terug zien in onze relatie! Op naar het volgende artikel van Jordy :) X
  Esther onlangs geplaatst…5x tips om je eigen stijl te ontwikkelenMy Profile

 10. Linda

  Ik ben het helemaal met je eens, liefde is tenslotte een werkwoord en elkaar voor lief nemen is denk ik wel het begin van de sleur! En daarnaast blijft elkaar verraden toch onwijs leuk? :)
  Linda onlangs geplaatst…OPI Passport to Color | Travel ExclusiveMy Profile

 11. Fleur

  Heel fijn en inspirerend artikel dit! Vooral dat ‘elkaar niet voor vanzelfsprekend nemen’ vind ik echt een ding om regelmatig bij stil te staan!
  Fleur onlangs geplaatst…Sunday walkMy Profile

 12. Fabienne

  Leuk artikel en ik kan me er helemaal in vinden! Lekker gek doen en spontaniteit vind ik erg belangrijk in een relatie <3
  Fabienne onlangs geplaatst…BLOGSALE!My Profile

 13. anna

  Wat een lief en leuk artikel, ik vind jullie zo leuk samen! Hoop dat ik ook ooit een super lieve vriend krijg, haha. Ik houd ook enorm van gezellige dingen ondernemen, genieten! <3
  anna onlangs geplaatst…REVIEW | 2X BUDGET NYC LIPSTICKSMy Profile

 14. Lieke

  Wat een heerlijk, vrolijk artikel!
  Je kunt lezen dat jullie nog niet in de sleur zitten en genieten van elk moment samen. Fijn!
  Vooral het laatste punt vind ik onwijs belangrijk. Leef je eigen leven en deel dat met elkaar. Ennuh.. ik zal mn vriend eens laten lezen dat verrassingen goed werken. Kan ie nog wat van leren haha.
  Lieke onlangs geplaatst…Samenwonen – Wat is een CPO project?My Profile

 15. Eilish

  Een fijn artikel. Het is soms wel eens lastig om nog ieta te verzinnen om te doen. Films en series kijken doen we dagelijks haha. Maar als ik ga shoppen neem ik vaak ook wat mee voor le boyfriend.
  Eilish onlangs geplaatst…Personal ♥ Vraag het EilishMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge