Blog

Wat hij zegt – 9 X de sleur in je relatie doorbreken

Dit artikel is geschreven door mijn vriend Jordy – Nu ik de laptop weer eens voor mijzelf heb *doet een vreugdedansje*, ga ik even inbreken op de blog van Dagmar. Ik wil het graag met jullie gaan hebben over ‘de sleur’.  Ik dacht namelijk dat dit alleen bij oude stelletjes voorkomt (denkt aan twee kunstgebitjes op een nachtkastje en rollator races), maar ook op jonge leeftijd heb je er wel eens mee te maken. Spreek ik uit ervaring? Gelukkig niet, maar een relatie moet je onderhouden en dat het goed gaat komt eenmaal niet uit de lucht vallen. Cupido doet zijn werk, maar daarna geeft hij het stokje/pijltje door. Zo doorbreek je de sleur!

 ♧ Verras elkaar – Verrassingen zorgen voor spontane momentjes in de relatie. Zowel het krijgen als het geven is ontzettend leuk! Je kunt het zo groot en duur maken als je zelf zou willen, maar juist de kleine cadeautjes en speciale momenten maken het extra bijzonder. En een extra knuffel geven is gratis! Dagmar kwam bijvoorbeeld opeens met drie winterse truien binnen voor mij in de perfecte maat (hoe doet ze dat toch?!) en vorige week nam ik Dagmar spontaan uit eten en zag ik haar puppy- oogjes al glinsteren toen ik vertelde dat we naar het sushi restaurant gingen. Inclusief chocoladefontein uiteraard. En mocht je Dagmar ook willen verrassen? Heliumballonnen doen het héél goed bij haar. Love is in the air!

 ♧ Doe lekker gek – Yes, ik beken: we dansen af en toe gek door de woonkamer, gewoon omdat het kan. Of we lachen hard om elkaars grappen (Dagmar kan trouwens heel hard om zichzelf lachen. Alleen dat werkt al aanstekelijk…) of we houden een spelletjesavond. Een serieuze relatie betekent niet dat je 24/7 serieus moet kijken! P.s. wist je dat Dagmar heel goed is in Call of Duty? Onderschat mijn schattige en lieve vriendin daarbij niet! She’s a killer!

 ♧ Beschouw elkaar niet als vanzelfsprekend – Zorg ervoor dat het elke dag liefde op het gezicht blijft! Het is niet ‘gewoon’ een relatie, het is pure liefde wat jullie voor elkaar voelen toch? Elke relatie heeft z’n ups & downs, maar zorg dat de ups overheersen. Ook al staat de liefde van je leven elke dag jouw broodjes te smeren, dit is en blijft toch een luxe en superfijn? Spreek het uit en waardeer elkaar. Hoe lang of kort je ook samen bent, blijft moeite voor elkaar doen.

 ♧ Toon interesse – Communicatie is het toverwoord in een relatie. Je moet goed naar elkaar luisteren en je open stellen. Durf te vertellen hoe het echt gaat, daar ga je geen spijt van krijgen. Laat het muurtje zakken en heb de moed om je kwetsbaar op te stellen, oprechtheid is goud waard.

 ♧ Ontspan & have fun – Heel leuk die uurtjes bankhangen in het weekend, maar hoe leuk is het om samen te genieten en iets te ondernemen? Je weet wat de ander leuk vindt, speel daar slim op in. Zo neem ik Dagmar graag mee naar het strand, omdat ik weet dat ze er gek op is. Lekker uitwaaien na een weekje hard werken en afsluiten met een berg slagroom op de warme chocolademelk. Ook al heb ik een bloedhekel aan zand tussen mijn tenen, echte liefde kent geen grenzen… Enjoy!

 ♧ Help elkaar vooruit – Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, ook mindere dagen horen erbij. Lastige situaties, moeilijke ervaringen en pittige beslissingen horen ook bij het leven. Zorg dat je er ook op die momenten voor elkaar bent, weglopen is makkelijk, maar juist door er voor elkaar te zijn maakt dat de relatie veel sterker. Help elkaar waar mogelijk en verplaats de bergen samen.

 ♧ Water bij de wijn – Dit is een lastig punt, Dagmar drinkt namelijk zelden wijn (of überhaupt alcohol) dus het is eerder water bij de limonade, maar soms zijn er van die momenten dat je een compromis moet sluiten. Zonder daarbij je eigen waardes onderwater te laten lopen uiteraard. Bijvoorbeeld als je meisje zin heeft om HNTM te kijken, terwijl er toch echt een belangrijke wedstrijd op tv is. Of dat je verlangt naar pizza en je zuurkool of spruitjes voorgeschoteld krijgt (serieus, Dagmar is er dol op). Je hoofd schreeuwt wanhopig ‘Nee!’, maar je hart zegt ‘Oké….’. Een diepe zucht, maar een gelukkig meisje verder. En ze leefden nog lang en gelukkig.

 ♧ Dream & explore – Hoe fantastisch je thuis ook is, het is goed om de horizon te verbreden. Uitjes hoeven niet duur te zijn, maar het zorgt ervoor dat je leuke belevenissen kunt ervaren. Ga bijvoorbeeld iets doen wat op je bucketlist staat of maak een citytrip! Je kunt het vliegtuig pakken, maar ook de bus of de fiets. Zo gingen we een dagje kanoën en gezellig naar de dierentuin. Of samen naar de bios of het hele land door met de trein. Van Maastricht naar Groningen en door naar Rotterdam; we wisten niet dat je zó lang in de trein kon zitten. Een ervaring waar we nog steeds met veel plezier op terugkijken. Ook is het belangrijk om dromen met elkaar te delen, zo kan je deze samen realiseren!

 ♧ Durf te groeien – Alles wat je aandacht geeft, groeit. Het is belangrijk om je relatie voor ogen te hebben, maar dat betekent ook dat je aandacht aan jezelf moet besteden. Elke dag zit vol momenten om te leren en het is van belang dat je onafhankelijk van elkaar je eigen keuzes durft te maken en je dit stimuleert. Durf elkaar los te laten, vertrouw op elkaar en bewandel de paden die je voor ogen hebt, maar zorg wel dat je regelmatig met elkaar kunt kruisen en ervaringen deelt. Leef je eigen leven zoals je dat graag zou willen, motiveer elkaar en durf te dromen. Maak van elke dag een feestje!

Wat is jouw ultieme tip om weg te blijven van de sleur?  

Groetjes, Jord

Follow Dagmar on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.