Blog

Wat hij zegt – 5 x leuker met elkaar

1742843_297481423745582_1303072205_nDit artikel is geschreven door mijn vriend Jordy – Heb je een relatie? Dan is dat, of je nu een paar maanden of jaren samen bent, hard werken. Ook als die grote vonk die aan het begin is overgesprongen inmiddels een smeulend vuurtje is geworden. Zit je niet in een relatie? Dan heb je misschien wel een mooie vriendschap die je koestert. School, werk, huishouden, sociale activiteiten, daar moet de liefde/vriendschap maar net tussen passen. Maar hoe geniet je weer samen? Door het leven met elkaar te vieren. Vrouwen komen van Venus, mannen komen van Mars. Dit keer geen tips van Dagmar, want ik deel hoe mannen denken over liefde, relaties en vriendschap. Veel leesplezier!

♧ Je eigen leven
Het is goed om veel voor je vriend(in) over te hebben maar moet je dan ook al zijn/haar interesses delen? Blijf wel de dingen doen waar jij achter staat en die bij jou horen. Wanneer je namelijk je eigen interesses volgt (koken, lezen, sporten etc.) heb je altijd weer wat nieuws te vertellen aan de ander. Jullie band zal daardoor veel sterker worden doordat je steeds meer lagen aan je relatie/vriendschap toevoegt en zo voorkom je dat alles ”gewoon of ”het zelfde” is. En het is juist extra leuk als je apart ervaringen kunt beleven en je momenten hebt om het samen te delen, dat versterkt elkaar!

♧ Durf tijd te investeren
Steek tijd in elkaar en onderneem leuke activiteiten. Je kan op allerlei manieren gezamenlijke activiteiten doen, zowel binnen als buitenshuis. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om samen even een wandelingetje te maken in het bos. Er is altijd wel weer wat nieuws te zien en het is ook nog eens goed voor je conditie! Juist die momentjes halen je even uit het ”normale” leventje thuis. Ga bijvoorbeeld een stad bezoeken of naar de dierentuin. Even weg uit het drukke leventje en besteed tijd aan elkaar. Het hoeft niet duur te zijn, als je maar plezier met elkaar beleeft, tijd samen is onbetaalbaar én vaak onvergetelijk.

♧ Surprise!
Verrassingen zijn altijd leuk, vooral als je er eentje krijgt! Met een verrassing kan je net even wat meer de nadruk leggen dat je van elkaar houdt of om elkaar geeft. Een verrassing hoeft echt niet groots of duur te zijn. Stuur een keer een lief berichtje of kook een lekkere maaltijd. Het zijn vaak de kleine dingetjes die het meest gewaardeerd worden. Het is wel goed om te weten wat de ander leuk vindt, want dan weet je zeker dat jouw verrassing gaat slagen. Weten jullie van elkaar wat jullie leuk vinden?

Have fun!
Er zitten 86.400 seconden in een dag, hoeveel van die seconden hebben jullie gelachen met elkaar? Lachen is gezond en het is goed om dat af en toe wat meer te kietelen. Doe iets geks of kijk samen een grappige film. Je hoeft niet de nieuwe Jochem Meyer te worden, maar stap af en toe uit die comfortzone en doe lekker gek!

♧ Vertel het elkaar
Liefde is niet vanzelfsprekend en om het in stand te houden moet je veel voor elkaar over hebben. Naast alle ”ups” deel je ook de ”downs” en op zijn tijd is het wel eens prettig om van elkaar de bevestiging te krijgen dat je van elkaar houdt en om elkaar geeft. Zonder dat het slijmerig wordt kan je best een keer zeggen dat je van elkaar houdt en durf dat ook in het openbaar te vertellen, want je bent er toch trots op? Het daadwerkelijk zeggen tegen elkaar werkt het beste maar het kan op zo veel verschillende manieren. Wees creatief!

Hoe zorg jij ervoor dat je relatie/ vriendschap een boost krijgt? En wat vind jij van mijn nieuwe rubriek ‘Wat hij zegt’?

Groetjes Jordy

Follow Dagmar on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.