Wat hij zegt – 5 x leuker met elkaar

Wat hij zegt – 5 x leuker met elkaar

1742843_297481423745582_1303072205_nDit artikel is geschreven door mijn vriend Jordy – Heb je een relatie? Dan is dat, of je nu een paar maanden of jaren samen bent, hard werken. Ook als die grote vonk die aan het begin is overgesprongen inmiddels een smeulend vuurtje is geworden. Zit je niet in een relatie? Dan heb je misschien wel een mooie vriendschap die je koestert. School, werk, huishouden, sociale activiteiten, daar moet de liefde/vriendschap maar net tussen passen. Maar hoe geniet je weer samen? Door het leven met elkaar te vieren. Vrouwen komen van Venus, mannen komen van Mars. Dit keer geen tips van Dagmar, want ik deel hoe mannen denken over liefde, relaties en vriendschap. Veel leesplezier!

♧ Je eigen leven
Het is goed om veel voor je vriend(in) over te hebben maar moet je dan ook al zijn/haar interesses delen? Blijf wel de dingen doen waar jij achter staat en die bij jou horen. Wanneer je namelijk je eigen interesses volgt (koken, lezen, sporten etc.) heb je altijd weer wat nieuws te vertellen aan de ander. Jullie band zal daardoor veel sterker worden doordat je steeds meer lagen aan je relatie/vriendschap toevoegt en zo voorkom je dat alles ”gewoon of ”het zelfde” is. En het is juist extra leuk als je apart ervaringen kunt beleven en je momenten hebt om het samen te delen, dat versterkt elkaar!

♧ Durf tijd te investeren
Steek tijd in elkaar en onderneem leuke activiteiten. Je kan op allerlei manieren gezamenlijke activiteiten doen, zowel binnen als buitenshuis. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om samen even een wandelingetje te maken in het bos. Er is altijd wel weer wat nieuws te zien en het is ook nog eens goed voor je conditie! Juist die momentjes halen je even uit het ”normale” leventje thuis. Ga bijvoorbeeld een stad bezoeken of naar de dierentuin. Even weg uit het drukke leventje en besteed tijd aan elkaar. Het hoeft niet duur te zijn, als je maar plezier met elkaar beleeft, tijd samen is onbetaalbaar én vaak onvergetelijk.

♧ Surprise!
Verrassingen zijn altijd leuk, vooral als je er eentje krijgt! Met een verrassing kan je net even wat meer de nadruk leggen dat je van elkaar houdt of om elkaar geeft. Een verrassing hoeft echt niet groots of duur te zijn. Stuur een keer een lief berichtje of kook een lekkere maaltijd. Het zijn vaak de kleine dingetjes die het meest gewaardeerd worden. Het is wel goed om te weten wat de ander leuk vindt, want dan weet je zeker dat jouw verrassing gaat slagen. Weten jullie van elkaar wat jullie leuk vinden?

Have fun!
Er zitten 86.400 seconden in een dag, hoeveel van die seconden hebben jullie gelachen met elkaar? Lachen is gezond en het is goed om dat af en toe wat meer te kietelen. Doe iets geks of kijk samen een grappige film. Je hoeft niet de nieuwe Jochem Meyer te worden, maar stap af en toe uit die comfortzone en doe lekker gek!

♧ Vertel het elkaar
Liefde is niet vanzelfsprekend en om het in stand te houden moet je veel voor elkaar over hebben. Naast alle ”ups” deel je ook de ”downs” en op zijn tijd is het wel eens prettig om van elkaar de bevestiging te krijgen dat je van elkaar houdt en om elkaar geeft. Zonder dat het slijmerig wordt kan je best een keer zeggen dat je van elkaar houdt en durf dat ook in het openbaar te vertellen, want je bent er toch trots op? Het daadwerkelijk zeggen tegen elkaar werkt het beste maar het kan op zo veel verschillende manieren. Wees creatief!

Hoe zorg jij ervoor dat je relatie/ vriendschap een boost krijgt? En wat vind jij van mijn nieuwe rubriek ‘Wat hij zegt’?

Groetjes Jordy

Follow Dagmar on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Dit bericht heeft 46 reacties.

 1. Super leuk om ook af en toe zo van je vriend te horen. Ik ben op dit moment vrijgezel, maar herken wel veel hier in. Mijn ex had totaal geen leven van zichzelf en vond ook dat ik elke seconde van de dag met hem moest doorbrengen terwijl ik nog mijn eigen dingen wou doen. Goed, dat werkte dus niet. Ook lol hebben en gewoon kunnen lachen om stomme dingen in plaats van er boos over worden, omdat iets niet lukt ofzo, dat vind ik ook belangrijk en zie ik vaak fout gaan. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…NYX – Girly Pink – Black Label LipstickMy Profile

 2. Tessa

  Ik vind het echt tof dat je vriend dit artikel heeft geschreven! Echt heel leuk en interessant om te lezen! Jullie zijn zo lief samen!
  Liefs, Tessa
  Tessa onlangs geplaatst…home made (gezonde) chocopastaMy Profile

 3. Amy

  Wat een leuk artikel Jordy! Zo schattig ook en je hebt gelijk. Elkaar vertellen dat je van elkaar houdt en samen lol maken en leuke dingen doen is allemaal zo belangrijk :)
  Amy onlangs geplaatst…Hotspot: Meneer De Boer EindhovenMy Profile

 4. Leuk om het van de mannenkant te horen! Ik vind het vooral belangrijk om echt een avond voor elkaar te plannen, zeker als je werk en gezin ook nog samen moet combineren. De tijd wordt dan een stuk schaarser en daarom is het extra belangrijk om er samen eens uit te gaan. En zeggen dat je van elkaar houdt is heel belangrijk, doen we iedere dag :)
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Winter wonder wish listMy Profile

 5. Joyce

  Ik vind de rubriek superleuk, geeft toch net een extra dimensie! Ik heb op dit moment geen relatie, maar ik merkte bij mijn vorige dat ik ook niet echt meer mijn eigen leven had. En dat werd natuurlijk saai en niet leuk, heel belangrijk dus om dat te blijven doen, anders pas je ook niet bij elkaar vind ik.
  Joyce onlangs geplaatst…Taughetti (spaghetti van taugé)My Profile

 6. Elise

  Ik ben fan van deze nieuwe rubriek. Eindelijk krijgen we eens te zien wie de man is achter deze top-blogster. En Jordy, je hebt een leuke en vlotte schrijfstijl. Ik kijk er echt naar uit om meer van je te lezen. Ben het trouwens volledig eens met wat je zegt.
  Elise onlangs geplaatst…Een mooi complimentMy Profile

 7. Marloes

  Wat een leuk artikel. Tof dat je vriend er een heeft geschreven. Een relatie is en blijft inderdaad altijd hard werken. Hoe wij onze relatie leuk houden? Door vooral ook je eigen ding te blijven doen, niet alleen bij elkaar te zijn. Dit gaat onwijs goed. Daarbij heeft mijn vriend ook een baan waarbij hij regelmatig van huis is. Hij vertrekt in januari weer voor 3 maanden naar het buitenland. Dus zo blijft de relatie altijd spannend en leuk om elkaar dan weer te zien.
  Marloes onlangs geplaatst…Shoplog Madrid (H&M, Primark en Mango)My Profile

 8. Angelique

  Leuk dat je vriend dit geschreven heeft! Ik ben echt pas een paar maand samen met mijn vriend maar vind inderdaad de boven staande punten erg belangrijk. Ik vertel hem elke dag hoe gek ik op hem ben, maar we laten elkaar wel vrij om onze eigen dingen te doen
  Angelique onlangs geplaatst…Persoonlijk | My Signature LookMy Profile

 9. Sophie

  Heel erg leuk om te lezen en ook heel erg mooi verwoord! Een relatie is altijd hard werken en ook bij mij gaat het allemaal niet vanzelf. Soms ga ik daar wel vanuit en dat is verraderlijk :-) Bij ons helpt het om echt tijd voor elkaar vrij te maken en leuke dingen te doen. En heel veel praten! Zelfs over de niet zo leuke dingen!
  Sophie onlangs geplaatst…Chanel Coco MademoiselleMy Profile

 10. Manon

  Wat een ontzettend fijne blogpost. Een relatie moet altijd aan gewerkt worden, anders hou je het nooit vol. Mijn vriend en ik ondernemen eens in de zoveel tijd iets. Echt samen even de deur uit ergens heen, iets anders dan bankhangen.
  Manon onlangs geplaatst…Hoe het begon #4My Profile

 11. Leuk! Wat vindt je vriendje er van om ook af en toe te bloggen? Ik kom bijna geen mannelijke bloggers tegen… Of kijk ik dan niet goed genoeg ;-)? Elkaar soms verrassen en leuke dingen doen samen is zeker belangrijk. Daarnaast blijven interesse tonen en vertrouwen in elkaar hebben ook erg belangrijk in een relatie.

 12. Wies

  Wauw wat schrijft Jordy leuk! Deze rubriek is echt tof bedacht (:

  Ik vind het ook belangrijk om samen lekker te kunnen lachen. Verassingen geven en krijgen is ook super uiteraard.

  Het begint nu gelijk weer te kriebelen om iets leuks te gaan doen met mijn vriend maar helaas, ik heb toetsweek ):

  Liefs,
  Wies onlangs geplaatst…M.A.C Heirloom Mix collectie: Lipglass en Pressed pigmentMy Profile

 13. Bente

  Wat een super leuke nieuwe rubriek! Heel leuk dat je vriend dit doet! Mijn vriendje is niet verder gekomen dan de boyfriend tag en een keer een recept ;).

  Ik denk dat je vriend met die 5 punten de spijker op zijn kop heeft geslagen! :)
  Bente onlangs geplaatst…No tabula wat?My Profile

 14. Wat een mooi artikel! M’n vriend en ik hebben het allebei zo druk dat we soms echt geen tijd besteden in elkaar. Ik zie hem dagelijks alles opgeteld misschien een uurtje. Of en toe hebben we echt nodig aan een weekje op reis te gaan en eens enkel met elkaar bezig te zijn, even wegvluchten uit de drukte.
  We hebben ook afgesproken om elk weekend 1 avond enkel aan elkaar te wijden. Soms is dat zelfs moeilijk omdat er altijd wel wat is (feestje van een vriend, eten bij de ouders, weg met collega’s). In ieder geval, we werken er zeker aan, maar we kunnen er nog veel harder aan werken!

  X Sara
  Sara – Window On My Wardrobe onlangs geplaatst…Home Interior WishlistMy Profile

 15. Mireille

  Wat leuk dat je vriend dit heeft geschreven! Ook eens leuk om namelijk een artikel te lezen door de ogen van een jongen.
  Ik heb geen relatie maar inderdaad wel een hoop vriendschappen die me erg dierbaar zijn. Tijd voor elkaar vrij maken is en blijft belangrijk, zeker nu ik mijn vrienden en vriendinnen minder zie aangezien iedereen op een andere school zit…

  xoxo Mireille
  Mireille onlangs geplaatst…October in picturesMy Profile

 16. Esmée

  Wat een fijn artikel en een leuke rubriek!. Het is altijd leuk om de ander te verrassen, al vinden mijn vriend en ik het vaak lastig om iets geheim te houden haha. Ik vind het belangrijk om elkaar af en toe los te laten, zodat ieder zijn ding kan doen. Het is soms lastig, maar uiteindelijk maakt het je relatie alleen maar sterker en je voelt je een stuk vrijer. x
  Esmée onlangs geplaatst…Naar Keulen: Dag 1My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge