Blog

Wat gun je jezelf in het nieuwe jaar?

Met meer energie het leven beleven, dat gun ik je van harte toe. En dat begint bij het maken van betere keuzes voor jezelf en die consequent dagelijks durven maken. Betere keuzes om jouw kwaliteit van leven te optimaliseren. Denk aan het drinken van meer water, het eten van gezonde maaltijden, meer rusten en minder stress. Genieten van beweging en buiten zijn; door goed voor jezelf te zorgen, krijg je meer energie om te doen wat je het liefste doet. Wat gun jij jezelf in het nieuwe jaar? Ook ik denk regelmatig over deze vraag na, omdat je weer even bewust wordt waar je behoefte aan hebt. Ik gun mijzelf in 2023…

Meer nachtrust en beter slapen

Mijn slaapkwaliteit kan zeker een boost gebruiken. Vooral mijzelf meer rust gunnen waardoor ik meer slaap kan pakken, zou al voor veel impact zorgen. Een goede nacht, zorgt voor een goede dag met meer energie. Ook wil ik in 2023 de slaapkamer optimaliseren door er een ruimte van te maken die nog beter aansluit bij wat we in deze fase nodig hebben. Het mag echt een sfeervolle plek zijn waar je volledig kunt ontspannen en opladen. Van nieuwe nachtkastjes tot een nieuw bed; allemaal geweldig, maar beter slapen begint natuurlijk met een goed matras. Het geschikte matras staat daarom hoog op ons prioriteitenlijstje. Het huidige bed hebben we inmiddels al jaren en het is tijd voor een upgrade van ons slaapcomfort. Daarom gaan we ons oriënteren welke slaapbehoefte we hebben. Zo willen we ontdekken welke invloed onze slaaphouding heeft op de eisen die we aan een matras stellen, wat de kwaliteiten zijn van een goed matras en waar we eigenlijk tussen kunnen kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld natuurlatex matrassen en ik ben erg benieuwd naar de voordelen van latexmatrassen. Hoogwaardige natuurlijke matrassen hebben onze voorkeur, zodat we hier jaren slaapplezier door mogen beleven. We laten ons graag persoonlijk adviseren door een expert, ook willen we ons oriënteren bij allnatura. Van een matras hoop je elke nacht (minstens 6 uur?) plezier te hebben. Bijzonder hoeveel je het product eigenlijk gebruikt. Van een nieuw matras krijg je meteen zin om langer te rusten, zeker als het matras is afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes. Ik ben benieuwd!

Meer momenten in de natuur

Van de tuin tot het bos en wandelingen aan het strand; ik ben graag buiten om te genieten van de natuurlijke omgeving. Deze momenten zorgen voor ademruimte en nieuwe energie. Als ik denk aan de tuin vol fruitbomen dan maakt mijn hart al een sprongetje. En lekker wandelen in het bos en ontdekken waardoor we worden omringd; ik word er gelukkig van. Ik gun mijzelf daarom meer van deze momenten in het nieuwe jaar, ik heb er zin in!

Ontspanning

Kunnen opladen en ontspannen vormt geen vanzelfsprekendheid voor mij. Ik sta dan ook veel en vaak ‘aan’. Zelfs als ik een boek lees, dan redigeer ik deze vrijwel automatisch of denk ik in mogelijkheden wanneer ik word getriggerd door inspirerende alinea’s. De laatste tijd heb ik meer behoefte aan ontspanning en kan ik deze rust vinden in de tuin, maar ook door te genieten van een warm bad of een goed boek. Hoewel dit laatste ook uit praktisch oogpunt uitkomt, haal ik er tegelijkertijd zoveel leesplezier uit. Van spelletjesavonden tot bijkletsen met dierbaren, nieuwe plekken ontdekken en dansen; op naar meer rust en ruimte.

Ik verheug mij op meer nachtrust in het nieuwe jaar, mooie momenten in de natuur en heerlijke uitstapjes om nieuwe plekken te ontdekken.

Wat gun jij jezelf? Op naar meer energie en een onvergetelijk jaar!

Liefs, Dagmar

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.