Blog

Wakker worden! Leef je dromen!

lievermetlef1

Exclusief leesfragment uit mijn boek Liever met lef – Wakker worden! Als je in bed ligt te slapen droom je grote en kleine dromen. Deze kunnen indrukwekkend, avontuurlijk, rebels, mooi, liefdevol, warm, vol passie en plezier zijn. Leg pen en papier naast je bed om je dromen en plannen op te schrijven als je wakker wordt. Dromen zullen altijd dromen blijven als je er niet je schouders onder zet om ze te realiseren. Daarom hoop ik dat je niet vergeet je wekker te zetten, zodat je je dromen kunt beleven. Omdat je de moeite waard bent en beschikt over voldoende vertrouwen in jezelf om deze dromen te laten groeien. Omdat je de moed hebt gevonden om je hart te volgen, wat je omgeving ook tegen je zegt. Omdat je jezelf durft te omarmen, want je mag er zijn. Omdat je jouw talenten durft in te zetten en kiest voor uitdagingen en plezier. We zijn zoveel sterker dan we zelf denken, maar je dromen najagen is wel een keuze. Die keuze heb jij zelf in de hand: droom niet je leven, maar leef je dromen!

Je dromen achterna gaan vraagt om het tonen van lef. Ooit gehoord van de uitspraak ‘Leven is het meervoud van lef’? Je gaat het leven beleven zodra je moed durft te tonen, maar het tonen van lef is een stuk makkelijker als je vertrouwen hebt in jezelf en op jezelf durft te bouwen. Moed en lef tonen klinkt alsof je heel krachtig naar buiten moet optreden, terwijl het gaat om iets wat veel dichter bij jezelf ligt. Het begint namelijk bij jezelf durven zijn en je kwetsbaar durven opstellen. Misschien voelt kwetsbaarheid helemaal niet krachtig, maar het tegendeel is waar. Je bent veel sterker als je jezelf durft te omarmen.

Accepteer jij jezelf en ben jij blij met diegene die je bent? En ben jij eigenlijk wel lief voor jezelf? Het klinkt zo eenvoudig, maar ondertussen zijn er mensen die op hun tachtigste nog steeds niet zichzelf hebben omarmd en ook niet van zichzelf kunnen houden. Een goede basis begint bij jezelf, het voelt wellicht onwennig, maar durf hardop uit te spreken dat je mooi bent. Dat je dromen het waard zijn om voor te vechten, dat JIJ het waard bent. Je hoeft jezelf niet letterlijk te omarmen (zo soepel ben ik zelf ook echt niet), maar ik hoop wel dat je het op een dag figuurlijk kunt doen. Dat je voor de spiegel durft te staan en jezelf recht in de ogen kunt kijken, omdat je jezelf accepteert zoals je bent. Omdat je een mooi mens bent, vanbinnen én vanbuiten.

lievermetlef3

Wat zijn jouw grote en kleine dromen? Heb jij mijn boek Liever met lef al gelezen? Klik hier voor het e-book. Veel leesplezier én maak van je dromen werkelijkheid!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.