Waarom dankbaarheid je geluk vergroot + winactie
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waarom dankbaarheid je geluk vergroot + winactie

Dankjewel. Een klein woordje, maar zo waardevol. Blij zijn met wat je hebt en je focussen op wat er is maakt je rijker. Het vergroot letterlijk je geluk als je stil durft te staan bij alles waardoor je wordt omringd. Dankbaarheid maakt je sterker, het geeft immers energie als je ziet wat je naast je hebt. Toch zijn er soms van die momenten dat het ook erg lastig kan zijn om te zien waar je dankbaarheid voor kunt tonen, een heel contrast als er ook dagen zijn waarop het blijstje (= blij lijstje ) kilometers lang is. Want het is eenmaal niet vanzelfsprekend dat je lichtpuntjes of geluksmomenten ziet. Soms moet je er flink naar zoeken en ervan genieten is de volgende stap. Geniet jij van de lichtpuntjes om je heen? Thank you dat jullie er zijn!

Ik was een lange tijd niet bewust bezig met dankbaarheid, beschouwde veel als vanzelfsprekend en kon de kleine momentjes niet echt waarderen. Er veranderde veel toen ik ernstig ziek werd, ‘het gewone’ was niet meer zo bereikbaar als het was en toen werd ik mij eigenlijk pas bewust van de rijkdom waar ik eerder wel over beschikte. En met rijkdom doel ik niet op de bankrekening, maar op liefde, warmte en een goede gezondheid. De basis was onzeker en de fundering bevatte flinke scheuren. Zouden deze op een dag kunnen helen? Gek eigenlijk, dat je er bewuster van wordt als je het niet meer hebt.  Dat je eigenlijk pas door hebt wat je mist, als het er niet meer is. Om een lichter voorbeeld te noemen: als je verkouden bent, dan ben je je ervan bewust dat je weerstand minder is terwijl je niet elke dag benoemt dat het fijn is als je nergens last van hebt. Je merkt amper op als de verkoudheid over is, je baalt voornamelijk als een stekker als je het wel hebt. Of je beschouwt het als normaal dat het droog is, terwijl je begint te mopperen als het regent. Het is een kwestie van bewustwording en durven zien, voelen en bewonderen waardoor je wordt omringd.

En daar helpt dit prachtige armbandje van Message In A Bottle. Ik draag het met veel plezier en het flesje staat als reminder naast mijn bed op het schriftje waar ik dagelijks een zinnetje in schrijf met iets waar ik dankbaar voor ben. Zo sluit je de dag extra positief af, dat kan nooit kwaad toch? Dit sieradenmerk van Nederlandse bodem heeft een persoonlijke touch, omdat je als het ware flessenpost kunt versturen met een persoonlijke boodschap erin. Zo bijzonder en lief! Het ziet er geweldig uit, heel speciaal en uniek en ik vind het sieraad ook heel mooi. Echt een feestje om te geven én te ontvangen! De collectie van MIAB bestaat uit sieraden in zilver, 14k filles rosé- en geelgoud. Ook gekleurde edelstenen worden ingezet bij sieraden. De sieraden, inclusief persoonlijke boodschap, kosten tussen de €19,95 en €49,95. MIAB is te bewonderen en te bestellen via www.miab-jewels.com

Winactie
Jij kunt zo’n prachtig sieraad van Message In A Bottle winnen, want je maakt kans op 50 euro aan shoptegoed en daar kan je veel moois voor uitzoeken. Hoe je kunt winnen?
☆ Laat in de comments weten waarom je trots bent op jezelf; niet gemakkelijk, maar hup je bent het waard! Je verdient het toch? Geef jezelf even het schouderklopje, je mag er zijn!
☆ Like de Facebookpagina van Message In A Bottle & By Dagmar Valerie
ExtraVolg ons YouTube-kanaal LieverTV door hier te abonneren. Veel kijkplezier!

Je kunt deelnemen t/m 12 april 2016 en ik maak daarna zo snel mogelijk de winnaar bekend. Veel succes en plezier! P.s. geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt, een beetje dankbaarheid in elke dag maakt het zoveel mooier!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 19 reacties.

 1. Femke

  Wat een mooie winactie. Ik doe graag mee en vind dit een heel leuk cadeau om te geven en te krijgen. Ik vond jouw FB natuurlijk al leuk, dus ik heb die van Message in a Bottle nu ‘geliked’:-). Ik ben nu ook nog geabonneerd op jullie YT-kanaal.
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: I love Netflix tagMy Profile

 2. Amy

  Wat een prachtige winactie, met hele mooie producten met een bijzondere touch. Daar doe ik graag aan mee! Ik volg je met plezier op alle kanalen (incl Youtube) en like nu ook de pagina van Message in a Bottle. En waarom ik trots op mezelf ben? Afgelopen najaar ging ik ten onder aan een burn out en nu, na maanden van knokken zit ik weer een stuk beter in mijn vel en probeer ik iedere dag mijn zegeningen te tellen (relatie, fijne mensen om me heen, nieuwe baan). Op die ontwikkeling ben ik wel trots :)
  Amy onlangs geplaatst…Photo Diary #15: I haven’t been everywhere, but it’s on my listMy Profile

 3. Jantine

  Wat een mooie winactie :-)
  Ik ben trots op mezelf, omdat ik ondanks een chronische depressie de mooie dingen uit het leven kan halen die me er doorheen slepen (meestal dan toch). En omdat ik hulp durfde te zoeken toen ik dat het hardst nodig had. En omdat ik meestal het gevoel heb dat we rijk zijn en veel kunnen, ondanks dat we onder de armoedegrens leven.
  Jantine onlangs geplaatst…Duurzaamheid is voor als je geld hebtMy Profile

 4. Ans Stier

  Ik ben trots op mezelf omdat ik positief blijf in moeilijke persoonlijke omstandigheden.

 5. Leonie

  Wat leuk verpakt! Veel leuker om zo cadeau te geven dan sieraden die in een standaard doosje of zakje komen!
  Leonie onlangs geplaatst…DorpsmeisjeMy Profile

 6. Naomi

  Ik doe graag mee aan deze winactie. Ik ben trots op mezelf dat ik ondanks HMS en CVS het beste uit elke dag haal en probeer te genieten van de kleine momenten. Het is soms lastig, maar het is het altijd waard!

 7. carola

  Omdat ik graag een goed mens wil zijn in deze mooie wereld waar steeds meer donkerheid komt
  Dit sieraad zou een parel zijn voor de toekomst hopelijk met veel liefde, want ik ben een sukkel in de liefde koning in de discotheek en wil dat graag omslaan

  Fijne dag liefs carola

  Ps alles gedaan

 8. Oef daar vraag je me wat. Ik denk dat ik het meest trots ben op mijn doorzettingsvermogen. Want ondanks mijn CRPS ga ik wel mooi door met studeren, heb ik wel mooi mijn P in 1 jaar gehaald, terwijl niemand dat ooit had durven dromen. Maar ik deed het. En stiekem ben ik daar wel trots op!
  Eilish (artisticstateofmind) onlangs geplaatst…Welke winkels ik graag in Zeeland wilMy Profile

 9. Cynthia

  Wat een onwijs leuke winactie, & super leuk hoe je het linkt aan complimentjes geven aan jezelf!

  Ik ben dit jaar aan een hbo studie ondernemen begonnen, hbo iets wat ik zo’n 6 jaar geleden niet zou zeggen toen ik op de mavo zat , waar ik verschrikkelijk veel moeite met sommige vakken had en dat een lerares tegen m’n ouders zei of het niet verstandig was dat ik naar speciaal onderwijs zou gaan omdat de mavo misschien toch echt te hoog gegrepen was, dit allemaal dankzij m’n dyslexie. Gelukkig is dat niet gebeurd en heb ik een onwijs leuke fotografie opleiding gevolgd op het mbo. Maar wat zag ik een half jaar geleden op tegen de 1e toetsweek op het HBO, stel het is te hoog gegrepen, stel ik vind alles mega interessant maar ik ga ontzettend falen met het maken van toetsen en projecten. Maar WAUW na twee weken keihard blokken gewoon mijn 1e toetsweek zonder kleerscheuren door gekomen, wat heeft dat een motivatie en zelfvertrouwen boost gegeven, zie je wel dat je het kan! Nog 1 periode en dan zit mijn 1e studiejaar erop, onwijs wennen en zwaar maar ik ben ontzettend trots dat ik het wel gewoon even allemaal doe en het nog leuk vind ook!

  Heel veel succes met een winnaar uitzoeken tussen al deze mooie verhalen en trotse mensen!

  Liefs Cynthia

 10. Marielle

  Je hebt helemaal gelijk Dagmar. We zijn onbewust van de dingen om ons heen en we staan hierdoor te weinig stil. Als we geen waardering hebben voor ons zelf door af en toe jezelf een cadeautje of complimentje te geven, waarom verwachten we dit dan wel van anderen? Super leuk dat je dit armbandje weggeeft. Je zult er vast iemand heel erg blij mee maken. Waarom ik trots op mezelf ben? Omdat ik 1,5 jaar gelden eindelijk de stap heb gezet om een blog te beginnen. Nee, niet om mee te gaan met de kudde, maar om lekker creatief te kunnen zijn en me zo ook meer bewust te worden van de mooie dingen die ik heb en mee maak! Nee ik ben niet bekend, maar hier doe ik het ook niet voor. Ik vind schrijven en vooral foto’s maken erg leuk. Iedereen om me heen snapt niet hoe je het bloggen volhoud naast 40 uur werken en 20 uur reizen in de week. Soms snap ik het zelf ook niet, maar ik denk dat ik het gewoon echt leuk vind!

 11. Amber

  Wat een leuke winactie. Ik wil heel graag meedoen en zal het kort houden. Ik ben trots op mezelf dat ik kan genieten van de kleine dingen in het leven. Ik hoef niet alles te hebben en ik sta altijd met een positieve kijk in het leven.
  Amber onlangs geplaatst…April favourites!My Profile

 12. Gerinda

  Dankbaar zijn voor meer dingen is iets waar ik best meer mijn best voor mag doen. Ik ben gezegend met veel mooie mensen en dingen om me heen.
  Door dit sierraad kan je er extra aan denken op de momenten dat je het als normaal ervaart.
  Ik doe graag mee aan deze winactie. De reden waarom ik trots op mijzelf ben is dat ik nu 1 jaar gestopt ben met roken en dat ik steeds meer mijzelf durf te zijn en mijn mening durf te uitten.
  Gerinda onlangs geplaatst…Kleding maakt de… zondag?My Profile

 13. Mandy

  Wat een super leuke win actie!
  Ik vind het een hele moeilijke om te zeggen waar ik trots op ben, maar ik denk dat het dan toch is dat ik steeds meer in mezelf ga vertrouwen en ga geloven. Dat had ik een jaar geleden nog echt niet van mezelf kunnen zeggen.

 14. Miriam

  Wat leuk zeg! Ik schrijf ook aan het eind van iedere dag op een briefje waar ik dankbaar voor ben, ik heb al een hele pot vol (ga er toevallig straks foto’s van maken voor een blog ;p). Ik ben vooral trots op mijzelf omdat ik mijzelf blijf ontwikkelen. Ik heb heel wat gestudeerd, heel wat mee gemaakt en elke keer kom ik er beter en sterker uit. Ik ben nu een blij mens wat tevreden is met wat ze heeft en dat vind ik het belangrijkst!
  Miriam onlangs geplaatst…Liefde is #4My Profile

 15. Esmee Cnossen

  Ongeveer een jaar terug waren proefwerken voor mij echt vreselijk! Ik leerde 2 weken lang voor 1 toets, en ik vond het pas goed als het een 9 of 10 was. Het ging niet goed met mij. Er moest wat veranderen, het kon niet zo meer. Ik heb een mindfulness training gevolg, dat heeft me zo geholpen! Ik ben zo trots op mezelf dat ik nu tevreden kan zijn met een 6! 😊

 16. Nadia

  Dankbaar het leven omarmen ook als het niet zo goed gaat. Slechte ervaringen maken jou sterk en weerbaar voor de toekomst.
  Ik ben trots op mee zelf omdat ik naast gezin en (parttime)baan en avondstudie kan volgen. Met mijn cijfers ben ik heel tevreden, hierdoor krijg ik ook weer nieuwe energie.

Geef een antwoord

CommentLuv badge