Blog

Waarom dankbaarheid je geluk vergroot + winactie

Dankjewel. Een klein woordje, maar zo waardevol. Blij zijn met wat je hebt en je focussen op wat er is maakt je rijker. Het vergroot letterlijk je geluk als je stil durft te staan bij alles waardoor je wordt omringd. Dankbaarheid maakt je sterker, het geeft immers energie als je ziet wat je naast je hebt. Toch zijn er soms van die momenten dat het ook erg lastig kan zijn om te zien waar je dankbaarheid voor kunt tonen, een heel contrast als er ook dagen zijn waarop het blijstje (= blij lijstje ) kilometers lang is. Want het is eenmaal niet vanzelfsprekend dat je lichtpuntjes of geluksmomenten ziet. Soms moet je er flink naar zoeken en ervan genieten is de volgende stap. Geniet jij van de lichtpuntjes om je heen? Thank you dat jullie er zijn!

Ik was een lange tijd niet bewust bezig met dankbaarheid, beschouwde veel als vanzelfsprekend en kon de kleine momentjes niet echt waarderen. Er veranderde veel toen ik ernstig ziek werd, ‘het gewone’ was niet meer zo bereikbaar als het was en toen werd ik mij eigenlijk pas bewust van de rijkdom waar ik eerder wel over beschikte. En met rijkdom doel ik niet op de bankrekening, maar op liefde, warmte en een goede gezondheid. De basis was onzeker en de fundering bevatte flinke scheuren. Zouden deze op een dag kunnen helen? Gek eigenlijk, dat je er bewuster van wordt als je het niet meer hebt.  Dat je eigenlijk pas door hebt wat je mist, als het er niet meer is. Om een lichter voorbeeld te noemen: als je verkouden bent, dan ben je je ervan bewust dat je weerstand minder is terwijl je niet elke dag benoemt dat het fijn is als je nergens last van hebt. Je merkt amper op als de verkoudheid over is, je baalt voornamelijk als een stekker als je het wel hebt. Of je beschouwt het als normaal dat het droog is, terwijl je begint te mopperen als het regent. Het is een kwestie van bewustwording en durven zien, voelen en bewonderen waardoor je wordt omringd.

En daar helpt dit prachtige armbandje van Message In A Bottle. Ik draag het met veel plezier en het flesje staat als reminder naast mijn bed op het schriftje waar ik dagelijks een zinnetje in schrijf met iets waar ik dankbaar voor ben. Zo sluit je de dag extra positief af, dat kan nooit kwaad toch? Dit sieradenmerk van Nederlandse bodem heeft een persoonlijke touch, omdat je als het ware flessenpost kunt versturen met een persoonlijke boodschap erin. Zo bijzonder en lief! Het ziet er geweldig uit, heel speciaal en uniek en ik vind het sieraad ook heel mooi. Echt een feestje om te geven én te ontvangen! De collectie van MIAB bestaat uit sieraden in zilver, 14k filles rosé- en geelgoud. Ook gekleurde edelstenen worden ingezet bij sieraden. De sieraden, inclusief persoonlijke boodschap, kosten tussen de €19,95 en €49,95. MIAB is te bewonderen en te bestellen via www.miab-jewels.com

Winactie
Jij kunt zo’n prachtig sieraad van Message In A Bottle winnen, want je maakt kans op 50 euro aan shoptegoed en daar kan je veel moois voor uitzoeken. Hoe je kunt winnen?
☆ Laat in de comments weten waarom je trots bent op jezelf; niet gemakkelijk, maar hup je bent het waard! Je verdient het toch? Geef jezelf even het schouderklopje, je mag er zijn!
☆ Like de Facebookpagina van Message In A Bottle & By Dagmar Valerie
ExtraVolg ons YouTube-kanaal LieverTV door hier te abonneren. Veel kijkplezier!

Je kunt deelnemen t/m 12 april 2016 en ik maak daarna zo snel mogelijk de winnaar bekend. Veel succes en plezier! P.s. geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt, een beetje dankbaarheid in elke dag maakt het zoveel mooier!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.