Blog

Een vrije dag helemaal voor mijzelf

&C Magazine
De dag dat ik even helemaal niks in de agenda had staan, brak aan. Heerlijk. Vrije tijd om alleen maar te doen wat mij energie geeft. De mannen naar werk (eeh opvang en werk) en ik het huis voor mij alleen. Maar.. wat geeft mij dan energie? Een mooie vraag om de dag mee te beginnen. Wat mij deze dag heeft gebracht én opgeleverd, vertel ik je in dit artikel. En ik kan je nu alvast verklappen: deze dag voelde als een cadeautje en ik ben heel wat inzichten rijker. Lees je mee? 

Wat geeft mij energie en welke geluksmakers zijn belangrijk voor mij? Ik vertel je binnenkort meer over mijn nieuwe agenda voor 2018, maar ik kan je alvast vertellen dat ik de Purpuz planner zal gebruiken. Deze Purpuz planner begint met deze vraag en daarom vond ik het erg inspirerend en fijn om de tijd te nemen om met deze vraag bezig te mogen zijn. De agenda is écht te mooi om in te gaan strepen, daarom wou ik er zeker van zijn om bewust na te gaan wat mij energie geeft. En waar kan ik mijn gedachten beter ordenen dan lekker wandelend door het winterlandschap? Het zonnetje scheen volop, ik deed mijn boots aan en genoot van de knisperende sneeuw onder mijn voeten. Een stevige wandeling volgde en ik zag op verschillende plekken de leukste creaties aan sneeuwpoppen staan. Ik ademde de koude lucht in en elke stap die ik zette voelde als steeds iets meer dichterbij mijzelf komen. Wandelen geeft echt energie en mag daarom niet ontbreken op mijn lijstje met energiegevers. Wat een ruimte en rust, fijn!

Ik liep gelijk even langs de supermarkt om verse sapjes en lekkere broodjes te kopen, ook mijn favoriete fruit en het &C magazine van Chantal ging mee. Ik besloot met een kruikje en fijne thee lekker op de bank te ploffen na het opdoen van een maskertje en het lakken van mijn nagels. Het verse sapje erbij maakte het compleet; wat een ontspanning. Dit moet ik écht vaker doen, een conclusie die ik regelmatig vandaag heb ervaren. Ik las sinds tijden weer een magazine uit en genoot zichtbaar van de content. Ik nam uitgebreid een warme douche en lunchte met verse broodjes en sap. Toen kwam de postbode met mijn nieuwe Adidas sneakers die ik de dag ervoor had besteld, wat een feestje zo! Ik bedacht plannen voor 2018 en had de lastige taak om verjaardagscadeautjes op te zoeken, omdat iedereen nu dringend verzoekt tips en inspiratie door te geven. Echt lastig als je alles al hebt wat je gelukkig en blij maakt! Toch heb ik nog wat leuks gevonden, vooral in de vorm van belevenissen en leuke ervaringen. Gezellige herinneringen maken vind ik zo bijzonder. Hopelijk kunnen zij iets met de tips die ik heb gegeven. Spannend!

Ik ruimde lekker op, zette de ramen wijd open door het hele huis en heb mij al heel lang niet zo relaxt gevoeld. Wat een energie geeft zo’n verplichtingsloze dag! Tenslotte werkte ik mijn mail bij, Skypte met mijn oma en ging lekker vroeg naar bed met een goed boek. Van Jojo Moyes natuurlijk. Ik heb vandaag veel over mijzelf geleerd, mooie inzichten op kunnen doen tijdens het ‘niksen’ en bedacht waar ik graag aan zou willen werken in de toekomst. Ook voor mijn blog heb ik leuke ideeën uitgewerkt en op de planning staan. Wat kan zo’n dag waardevol zijn!

Vandaag voelde als een cadeautje en het gaf energie. Ik voel mij weer helemaal opgeladen om er weer tegenaan te gaan en ga dit vaker inplannen. Ik kan het iedereen aanraden als je een keer in de gelegenheid bent. Klein detail: dit was de eerste keer sinds Lucas bij ons is dat ik echt een hele dag voor mijzelf had. Na zo’n mooie dag voelde het ook extra speciaal om Lucas weer op te halen en heb ik met hem nog een hele gezellige avond beleefd die bestond uit lekker kletsen, eten, spelen, voorlezen en badderen. Verwennerij ten top!

Heb jij een keer zo’n lekker me-time dagje gehad?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.