Blog

Vriendschap is… spierpijn van het lachen en jezelf zijn

Anne-Solveig-Dagmar-Valerie-InglotEn vriendschap is… onbetaalbaar en ongelooflijk mooi. Echte vriendschap heb ik ervaren dankzij lieve Anne die ik door het bloggen heb leren kennen. Inmiddels zijn we oneindig veel belminuten, tranen en spierpijn van het lachen verder. Ook hebben we prachtige ervaringen mogen delen en ik ben oprecht heel dankbaar dat we elkaar hebben leren kennen. Als ik van iemand blij word dan is het wel van lieve Anne, zij heeft echt een hart van goud. Maar echte vriendschap is niet vanzelfsprekend en net als bij een relatie is er werk aan de winkel om het te onderhouden. Maar het is meer dan de moeite waard, want een echte vriend(in) is er niet voor even, maar voor je hele leven. Lieve lieve Anne, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik wens je een onvergetelijk, nieuw levensjaar toe vol hoogtepunten, spelletjes, minions, Play-Doh (jwz), maar boven alles een goede gezondheid, liefde en warmte. 

Jezelf zijn
Echte vriendschap betekent voor mij dat ik mij op mijn gemak voel bij de ander, dat ik volledig mijzelf kan zijn zonder ergens op te hoeven letten. Je bent goed genoeg voor de ander en hoeft je niet uit te sloven of anders voor te doen. Anne en ik zijn extreem goed in onszelf zijn bij elkaar. Hoe ik dat zo zeker weet? Ik geloof dat ik (behalve bij mijn eigen vriend) nooit zoveel van mijn grappen en humor kan delen als met Anne, ik ken maar weinig mensen met wie ik zó hard kan lachen dat mijn kaken het bijna begeven en mijn buikspieren knappen. En we zijn heel open naar elkaar, lekker recht door zee. We hoeven er niet omheen te draaien, want we weten van elkaar dat het goed zit en hebben niets te verbergen.

Blablabla
Lekker kletsen over koetjes en kalfjes, maar ook over ervaringen, belevenissen en momenten die er echt toe doen. Echt met elkaar praten kan zo’n verschil maken en het hardop uitspreken en je gedachtes delen kan vaak erg verhelderend werken. Anne en ik kunnen er heerlijk op los kletsen, we springen van de hak op de tak en alleen onze vriendjes kunnen ons enigszins volgen (zouden ze daar op geselecteerd zijn?). Voor een buitenstaander is het praktisch onmogelijk, maar het geeft wel aan dat we regelmatig echt op één lijn zitten. Ook weten we dat we elkaar op de meest onmogelijke tijdstippen kunnen bellen, al is het midden in de nacht. En de telefoon maar overuren maken…

IMG_4448Uit je comfortzone durven stappen
Vind je het raar om gek te doen of nieuwe ideeën aan te dragen bij elkaar? Er is niks om je voor te schamen, het is toch juist leuk om even out of the box te denken, maar voornamelijk te doen? Wees lekker origineel en kies niet voor standaard, maar juist voor een frisse wind en even wat anders. Over zulke momenten wordt nog heel vaak en lang gepraat! Zo gingen Anne en ik voor een event van O’Neill surfen in de Noordzee. Dit was voor ons beiden een heel bijzondere ervaring, extra leuk om samen deze letterlijke sprong in het diepe te wagen.

Just be there
Vriendschap draait niet alleen om fun, lachen en vrolijkheid. Het betekent ook dat je er voor elkaar staat op moeilijkere momenten of dat het ‘gewoon’ is, zonder uitersten. Wees er voor elkaar op de momenten dat je het nodig hebt, gun elkaar liefde, warmte, geluk en help elkaar vooruit.

Happy moments delen
Met Anne kan ik moeilijke momenten delen (ja ook wij kunnen huilend aan de telefoon hangen, het hoort erbij aangezien het leven helaas niet altijd voorzien is van roosjes en diamantjes) en dan staan we daadwerkelijk klaar voor elkaar, maar juist ook de fijne ervaringen koesteren wij. De voorpret is al gigantisch als we iets leuks op de planning hebben staan en we kunnen erg genieten van het samen zijn. Extra leuk dat we bijvoorbeeld samen naar events of persmomenten gaan, dat maakt de beleving ervan heel gezellig. Het zijn ook feestelijke gelegenheden en met een vriendin dit kunnen ervaren maakt het nog leuker dan het al is. Het hoogtepunt vond ik het weekend naar Antwerpen, waar we de ultieme toerist uithingen en genoten van de prachtige stad. Dat was écht een onvergetelijke tijd! En die workshop bij Inglot, het surfen, de opening van H&M… Ik kan eigenlijk nog veel langer doorgaan! En ik hoop dat er ook nog veel onvergetelijke momenten op ons pad komen. Dat gun ik iedereen!

Friends are like stars, you don’t always see them but you know they’re always there!
Van harte gefeliciteerd lieve Anne!

Hoe heb jij je beste vriend(in) leren kennen? Maak de volgende zin af: Echte vriendschap betekent voor mij…

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.