Vriendschap is… spierpijn van het lachen en jezelf zijn

Vriendschap is… spierpijn van het lachen en jezelf zijn

Anne-Solveig-Dagmar-Valerie-InglotEn vriendschap is… onbetaalbaar en ongelooflijk mooi. Echte vriendschap heb ik ervaren dankzij lieve Anne die ik door het bloggen heb leren kennen. Inmiddels zijn we oneindig veel belminuten, tranen en spierpijn van het lachen verder. Ook hebben we prachtige ervaringen mogen delen en ik ben oprecht heel dankbaar dat we elkaar hebben leren kennen. Als ik van iemand blij word dan is het wel van lieve Anne, zij heeft echt een hart van goud. Maar echte vriendschap is niet vanzelfsprekend en net als bij een relatie is er werk aan de winkel om het te onderhouden. Maar het is meer dan de moeite waard, want een echte vriend(in) is er niet voor even, maar voor je hele leven. Lieve lieve Anne, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik wens je een onvergetelijk, nieuw levensjaar toe vol hoogtepunten, spelletjes, minions, Play-Doh (jwz), maar boven alles een goede gezondheid, liefde en warmte. 

Jezelf zijn
Echte vriendschap betekent voor mij dat ik mij op mijn gemak voel bij de ander, dat ik volledig mijzelf kan zijn zonder ergens op te hoeven letten. Je bent goed genoeg voor de ander en hoeft je niet uit te sloven of anders voor te doen. Anne en ik zijn extreem goed in onszelf zijn bij elkaar. Hoe ik dat zo zeker weet? Ik geloof dat ik (behalve bij mijn eigen vriend) nooit zoveel van mijn grappen en humor kan delen als met Anne, ik ken maar weinig mensen met wie ik zó hard kan lachen dat mijn kaken het bijna begeven en mijn buikspieren knappen. En we zijn heel open naar elkaar, lekker recht door zee. We hoeven er niet omheen te draaien, want we weten van elkaar dat het goed zit en hebben niets te verbergen.

Blablabla
Lekker kletsen over koetjes en kalfjes, maar ook over ervaringen, belevenissen en momenten die er echt toe doen. Echt met elkaar praten kan zo’n verschil maken en het hardop uitspreken en je gedachtes delen kan vaak erg verhelderend werken. Anne en ik kunnen er heerlijk op los kletsen, we springen van de hak op de tak en alleen onze vriendjes kunnen ons enigszins volgen (zouden ze daar op geselecteerd zijn?). Voor een buitenstaander is het praktisch onmogelijk, maar het geeft wel aan dat we regelmatig echt op één lijn zitten. Ook weten we dat we elkaar op de meest onmogelijke tijdstippen kunnen bellen, al is het midden in de nacht. En de telefoon maar overuren maken…

IMG_4448Uit je comfortzone durven stappen
Vind je het raar om gek te doen of nieuwe ideeën aan te dragen bij elkaar? Er is niks om je voor te schamen, het is toch juist leuk om even out of the box te denken, maar voornamelijk te doen? Wees lekker origineel en kies niet voor standaard, maar juist voor een frisse wind en even wat anders. Over zulke momenten wordt nog heel vaak en lang gepraat! Zo gingen Anne en ik voor een event van O’Neill surfen in de Noordzee. Dit was voor ons beiden een heel bijzondere ervaring, extra leuk om samen deze letterlijke sprong in het diepe te wagen.

Just be there
Vriendschap draait niet alleen om fun, lachen en vrolijkheid. Het betekent ook dat je er voor elkaar staat op moeilijkere momenten of dat het ‘gewoon’ is, zonder uitersten. Wees er voor elkaar op de momenten dat je het nodig hebt, gun elkaar liefde, warmte, geluk en help elkaar vooruit.

Happy moments delen
Met Anne kan ik moeilijke momenten delen (ja ook wij kunnen huilend aan de telefoon hangen, het hoort erbij aangezien het leven helaas niet altijd voorzien is van roosjes en diamantjes) en dan staan we daadwerkelijk klaar voor elkaar, maar juist ook de fijne ervaringen koesteren wij. De voorpret is al gigantisch als we iets leuks op de planning hebben staan en we kunnen erg genieten van het samen zijn. Extra leuk dat we bijvoorbeeld samen naar events of persmomenten gaan, dat maakt de beleving ervan heel gezellig. Het zijn ook feestelijke gelegenheden en met een vriendin dit kunnen ervaren maakt het nog leuker dan het al is. Het hoogtepunt vond ik het weekend naar Antwerpen, waar we de ultieme toerist uithingen en genoten van de prachtige stad. Dat was écht een onvergetelijke tijd! En die workshop bij Inglot, het surfen, de opening van H&M… Ik kan eigenlijk nog veel langer doorgaan! En ik hoop dat er ook nog veel onvergetelijke momenten op ons pad komen. Dat gun ik iedereen!

Friends are like stars, you don’t always see them but you know they’re always there!
Van harte gefeliciteerd lieve Anne!

Hoe heb jij je beste vriend(in) leren kennen? Maak de volgende zin af: Echte vriendschap betekent voor mij…

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 48 reacties.

 1. Marion

  Echte vriendschap betekent voor mij volledig jezelf kunnen zijn als je bij elkaar bent. Mijn zus is de enige bij wie ik dat heb. Zij is dan ook echt mijn beste vriendin.
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis: Herstel is …My Profile

 2. Kelly

  Ahhhhh wat een super lief blogje! Echte vriendschap is zo belangrijk! Het is vooral prettig dat je helemaal jezelf kan zijn bij iemand én wat ik heel belangrijk vind is dat je samen echt onwijs kan lachen en dat niemand het begrijpt! Wat heb je toch een hart van goud Dagmar!
  Kelly onlangs geplaatst…The Instagram TagMy Profile

 3. Super leuk om zo wat foto’s van jullie samen te zien. Jullie worden steeds hechter lijkt het wel, zo lief. Ik heb het idee dat ik sinds kort ook een vriendin heb gevonden die het allemaal lijkt te begrijpen en dat is gewoon echte vriendschap, niet iemand die alleen maar een berichtje stuurt als het hen uitkomt. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Essence – How To Make Smokey Eyes – Make-up BoxMy Profile

 4. Aaaaaah, wat ben je toch lief!!!!! Antwerpen was leuk, surfen was leuk, alles was leuk! Vooral bellen en Hotel spelen!!!

 5. Sophie

  Wat ontzettend fijn dat je Anne hebt mogen ontmoeten en dat deze vriendschap is ontstaan. Echte vriendschap betekent voor mij dat je er bent in goede en slechte tijden. Helaas heb ik diegene nog niet gevonden aangezien iedereen het voor gezien hield toen mijn pap overleed. Gelukkig komen er vast weer nieuwe mensen op mijn pad! Je hebt vriendschap in ieder geval echt goed omschreven!
  Sophie onlangs geplaatst…Ik én mijn 2015!My Profile

 6. Anneleen

  Wat mooi om te lezen! Super dat je zo’n goed en lief vriendinnetje hebt! Vriendschap is voor mij… alles kunnen delen met de ander (zonder je stom of beschaamd te voelen) en weten dat die persoon er altijd voor je zal zijn (bij zowel fijne als minder fijne momenten)

 7. Frauke

  Wat hebben jullie zo te lezen een prachtige vriendschap :D! Superlief dat je Anne zo even in the spotlights zet op haar verjaardag! Hopelijk mogen jullie nog veel hele mooie momenten samen meemaken :D! X
  Frauke onlangs geplaatst…DIY: budget parfum cadeautipMy Profile

 8. Sophie

  Wat een prachtige post lieve Dagmar! <3 Haha Play-Doh, geweldig :') Echte vriendschap betekent voor mij dat ik alles kan delen, geen vooroordelen en altijd op elkaar terug kunnen vallen :-)
  Sophie onlangs geplaatst…Human+Kind Shampoo en ConditionerMy Profile

 9. Justine

  Mooie vriendschap hebben jullie! Zo bijzonder dat dat komt door het internet! Mijn beste vriendinnen ken ik nog van toen ik ieniemienie was. Vriendinnen die mij écht door en door en heel mijn leven kennen. Dat zijn meiden tegen wie ik idd alles kan zeggen en waar ik altijd bij terecht kan <3
  Justine onlangs geplaatst…My life in photo’s – januari 2015 #2My Profile

 10. Bente

  Wat een ontzettend lief berichtje! FIjn dat jullie elkaar helemaal gevonden hebt en jij natuurlijk ook gefeliciteerd met je beste vriendinnetje!

  Ik kwam bij mijn beste vriendinnen in de klas op de middelbare school (nu alweer zo’n 12 jaar geleden!). En hoewel we elkaar niet elke dag (of week) meer zien is het altijd helemaal als vanouds als we elkaar wel weer zien!
  Bente onlangs geplaatst…Recept: MeatpieMy Profile

 11. Joyce

  Mooi geschreven Dagmar! Ik heb mijn BFF leren kennen bij Jazzballet. Inmiddels zijn we al meer dan 10 jaar vriendinnen en kan ik echt niet zonder haar. We spreken elkaar niet dagelijks en zien elkaar ook niet wekelijks maar weten gewoon altijd dat het goed zit :D
  Joyce onlangs geplaatst…#Budgetchallenge: Challenge 2My Profile

 12. Mylene

  Wat een mooie post zeg. Tof dat zoiets moois kan ontstaan dankzij het bloggen hè.

 13. Isabelle

  Aww wat een mooi lief blogje. Echte vriendschap betekent voor mij ook dat ik mij op mij gemak voel bij een ander en dat ik weet dat ze er voor me zijn, ook al heb ik ze al een lange tijd niet meer gezien.

 14. Maureen

  Ik val een beetje in de herhaling, maar echte vriendschap betekent ook voor mij 100% jezelf kunnen zijn. Ik heb zelf niet echt een hartsvriendin, maar wel goede vriendinnen bij wie ik alles kwijt kan. Wat ontzettend leuk dat jij Anne hebt leren kennen door het bloggen, zo speciaal! Natuurlijk wil ik jou ook nog even feliciteren met Anne haar verjaardag!
  xoxo
  Maureen onlangs geplaatst…Mijn Internet ABCMy Profile

 15. Lieke

  Wat is het toch leuk om te lezen dat jullie zo’n goede vriendinnen zijn geworden en dat je dat ook aan anderen laat merken.

  Ik heb mijn beste vriendin leren kennen op de Pabo. We kunnen dollen, feesten, lachen.. maar ook hele serieuze gesprekken voeren.
  Fijn zo’n vriendschap!
  Lieke onlangs geplaatst…Winters weekend naar TexelMy Profile

 16. Lieke

  Wat een leuk artikel!
  Echt bijzonder om te lezen hoe jullie zo’n goede vriendschap hebben opgebouwd!

 17. Miriam

  …lachen, gieren, serieuze gesprekken, elkaar helpen en jezelf kunnen zijn! Leuke en lieve blog =)
  Miriam onlangs geplaatst…WinkeldewinkelMy Profile

 18. Mijn beste vriendin heb ik via youtube leren kennen. Ik voegde haar op een gegeven moment toe op Facebook en maakte af en toe een praatje met haar. Ruim een half jaar later zagen we elkaar in reallife bij een concert en sindsdien zijn we best friends :)

  Echte vriendschap betekent voor mij samen lachen en samen huilen. Altijd voor elkaar klaar staan en elkaar kunnen vertrouwen.
  Floor Daasvand onlangs geplaatst…Opgemaakte beautyproducten decemberMy Profile

 19. Eilish

  ….. iemand waarmee je kunt lachen, kunt huilen, maar waarbij je vooral altijd welkom bent! Mijn beste vriendin heeft onze huissleutel en is voor mij en mn zusje een soort extra zus en voor mn ouders een extra dochter. Dat zegt genoeg denk ik!
  Eilish onlangs geplaatst…Personal ♥ 5 random feitjesMy Profile

 20. Mira

  Ik vind jullie vriendschap zo mooi! Voor mij betekent vriendschap elkaar vertrouwen en er ook zijn in mindere tijden:)

Geef een antwoord

CommentLuv badge