Blog

Visionboard maken- Het visualiseren van jouw dromen

Visionboard maken
Een visionboard is een middel om jouw dromen zichtbaar te maken en te visualiseren. Door het maken van een visionboard ben je bewust bezig met richting geven aan jouw leven, te ontdekken wat jij belangrijk vindt om van jouw dromen werkelijkheid te maken. Choose happiness, jouw dromen zijn de moeite waard om na te jagen.

Hoe ontdek ik mijn dromen?

Ik denk dat hier geen specifieke handleiding voor is en iedereen op zijn of haar eigen manier erachter komt wat je dromen zijn. Of je hier bewust naartoe werkt of per toeval achterkomt; jouw dromen zorgen ervoor dat je je gelukkiger voelt als je deze realiseert en dat je energie krijgt om er naartoe te werken. Dromen kunnen doelen zijn of een lichtpuntje om naar uit te kijken; maar het belangrijkste is misschien nog wel dat het echt jouw dromen zijn. Je bewandelt een bepaalde richting en maakt elke dag duizenden keuzes, als je je dromen helder voor ogen hebt dan kan je doelgerichter aan de slag. Ik gun je alle geluk van de wereld en dat geluk zit al in je, jij kunt het vergroten door te gaan voor passie, plezier en onvergetelijke momenten. Met dolfijnen zwemmen, een kinderboerderij runnen, parachutespringen; we dromen allemaal weleens over wat we dolgraag willen doen, wat we willen hebben of wat we willen bereiken. Het is tijd om van onze dromen werkelijkheid te maken!
Een goede eerste stap om je dromen concreet te maken, is het maken van een visionboard of een lijst van je dromen. Leg dit visionboard neer op een plek waar je regelmatig langs loopt. Volgens verschillende onderzoeken schijnt het zelfs zo te zijn dat dromen eerder werkelijkheid worden wanneer je regelmatig naar dit visionboard kijkt. Dit heeft te maken met bewustwording. Je komt keer op keer in aanraking met je doelen, voornemens en dromen. Het is de kracht van herhaling waardoor je steeds geconfronteerd wordt met waar je zo graag zou willen staan. Dan loop je graag een stapje harder om het te realiseren en werk je er bewuster naartoe.

Hoe maak je een visionboard?

Op een visionboard ben je vrij om alles op te plakken waar jij voor staat, wat je visie is en wat te maken heeft met jouw dromen. Waar zou jij graag willen staan? Waar krijg je energie van? Hoe zie jij jezelf over X jaar? Van spulletjes tot plaatjes en woorden, stempels of stickers; alles kan en alles mag. Zolang het maar met jouw dromen te maken heeft. Deze afbeeldingen en woorden knip je bijvoorbeeld uit tijdschriften of je maakt op Pinterest een bord met beelden die je kunt printen. Verzamel alles, knip het uit en leg het bijvoorbeeld op een canvas, karton of papier. Dan kan het schuiven, passen en meten beginnen. Plak alles op wat voor jou relevant is!  Een leuke ontdekking: ik kwam erachter dat ik vooral in woorden denk, want ik had allemaal toffe woorden uitgeknipt in plaats van plaatjes in het begin. Nadat ik alles had opgeplakt, plaatste ik mijn visionboard op mijn nachtkastje zodat ik er elke dag even naar kan kijken. Laat de kracht van herhaling én aantrekking maar goed haar werk doen, ik ben benieuwd waar ik over een paar jaar mag staan!

Heb jij al een keer een visionboard gemaakt? Welke dromen heb jij? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.