Blog

Verbeter jouw zichtbaarheid op straat

Je verwacht misschien dat dit artikel gaat over het vergroten van jouw zichtbaarheid, met de focus op offline. De zichtbaarheid op straat vergroten is ook de intentie van dit artikel, maar niet met de marketing insteek die je van mij gewend bent. Het artikel heeft namelijk als doel om jouw zichtbaarheid als persoon te vergroten op straat. Zeker nu de dagen kort, donker en koud zijn is het extra belangrijk om goed zichtbaar te zijn én het ook te blijven. Een ongeluk zit in een klein hoekje, natuurlijk willen we dat dan ook heel graag voorkomen. Door bewust te worden van jouw zichtbaarheid op straat, kan je hier nog beter op inspelen want je moet gezien worden! Voorkom die gevaarlijke situaties, zet jezelf in de spotlights en maak het andere weggebruikers én jezelf makkelijker en veilig. Ik deel in dit artikel toegankelijke manieren waarop je jouw zichtbaarheid op straat kunt vergroten.

De lampen aan

Zit je op een fiets of rijd je met een auto? Doe dan heel simpel de lampen aan, zodat je niet alleen ziet waar je naartoe gaat maar anderen dit ook kunnen zien. Het is de makkelijkste manier om jouw zichtbaarheid te vergroten op straat en iedereen heeft er plezier van. Een andere tip is om geen donkere kleding te dragen wanneer de dagen korter worden. Als je bijvoorbeeld gaat wandelen, dan ben je met lichtere kleuren veel beter te zien voor anderen. Ook kan je een reflecterende armband dragen, een hesje aandoen (geen fashion must have, maar wel echt een aanrader als je bijvoorbeeld gaat hardlopen) of losse lichtjes kopen die je aan jezelf kunt monteren. Who cares dat je er even niet zo modieus bijloopt, het is toch donker en je bent in ieder geval te zien voor anderen wanneer dat nodig is!

Alleen op straat als het donker is – Jouw veiligheid staat voorop!

Ga je alleen naar buiten in het donker? Informeer dan iemand door te vertellen waar je naartoe gaat. Ook kan je een live locatie delen per app, zodat anderen weten waar je bent en check voordat je naar buiten gaat de batterij van jouw telefoon. Mocht het nodig zijn om deze snel te gebruiken, dan is de telefoon binnen handbereik. Wandel over zoveel mogelijk verlichte paden en neem geen waardevolle spullen mee, zodat je niet ‘interessant’ genoeg bent voor iemand met verkeerde intenties. Op deze manier werk je niet alleen aan jouw zichtbaarheid op straat, maar aan jouw veiligheid.

Onveilige situaties voorkomen

Dit artikel heb ik geschreven naar aanleiding van een paar onveilige momenten die elkaar in korte tijd opvolgden. Bij gebrek aan zichtbaarheid van andere weggebruikers, ontstonden onveilige situaties die we gelukkig hebben voorkomen. Door alertheid en een scherpe blik is het goed afgelopen en was er niets gebeurd. Toch waren deze momenten van schrik echt niet nodig en is het een kleine moeite om er ook wat aan te doen. Daarom deel ik graag dit artikel om hier met elkaar nog bewuster van te worden, zodat je weet hoe je jouw zichtbaarheid zeker in het najaar op straat kunt vergroten. Want het is niet moeilijk om hier daadwerkelijk mee iets te doen.

Was jij hier al mee bezig of waren de tips nieuw voor je? Heb jij eens zulke onveilige momenten waarbij een andere weggebruiker niet zichtbaar was meegemaakt? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.